ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Siz ikiniz Karşıyaka tek...

Siz ikiniz Karşıyaka tek...

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
2678 kez okundu

Sezonun ilk haftasında Adana Demirspor ve hakemlerle aynı anda mücadele etmek zorunda kalan Karşıyaka, bu hafta Şanlıurfaspor karşısında sahaya maçın favorisi olarak çıktı ama Buca stadının futbol sahası demeye bin değil milyonlarca şahit isteyen zemini, Karşıyaka için Şanlıurfaspor’dan bile daha büyük bir rakipti. Her ne kadar zemin iki takım için de bir dezavantaj oluştursa da, Şanlıurfaspor uzun topa dayalı kontra atak futbolu oynadığı için oyun planının Karşıyaka kadar etkilendiğini söylemek güç.

İlk hafta eldeki kadro için en uygun diziliş olan 4-2-3-1’le sahada olan Karşıyaka’nın, Necati’nin lisansı çıktıktan sonra çift forvetli dizilişe geçmesi bekleniyordu. Cüneyt hoca beklentileri boşa çıkartmayarak takımı sahaya 4-4-2 dizilişiyle sahaya sürdü. Adana Demirspor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyete rağmen iyi bir görüntü çizen Serkan-Berkaycan-Amisulashvili-Çağlar dörtlüsü bu maçta da sahadaydı. Orta sahada ilk maçta çok silik bir görüntü çizen Zeki’nin yerine Tugay’ın başlaması Cüneyt hocanın en büyük doğrularından birisiydi. Yine de Karşıyaka’nın ortasahasının göbeğinde bir sorun olduğunu söylemek gerek. Tugay-Ömercan ikilisi de, ilk maçta oynayan Zeki-Ibricic ikilisi de savunmada çok eksik kalıyor. Karşıyaka’nın transfer sezonu kapanmadan rakibi korkutan, gerektiğinde savunmayı beşleyebilen bir ön libero transfer etmesi şart. Sağ kanatta forma giyen Mehmet Eren iki haftadır sahada kendisini bulmaya çalışıyor, solda forma giyen Tayfun ise takımı atağa taşıyan isim olarak dikkat çekiyor. Her ne kadar Tayfun’un performansı ikinci yarıda düşmüş olsa da, bu sezon takımın hücumdaki en etkili silahlarından biri olacağını iki maçtır gösteriyor. Cüneyt hoca maçın bir bölümünde Tayfun ve Mehmet’in yerlerini değiştirerek Mehmet’ten yararlanmayı denedi ama kaptan sol kanatta da etkili olmayı başaramadı. Forvet ikilisi Fall ve Necati bu sezon Karşıyaka’nın en büyük gücü olacak gibi gözüküyor. Özellikleriyle birbirlerini tamamlayan bu ikili yan yana oynadıkça aralarındaki uyum artacak ve ikisin de gol sayıları yükselecektir.

Çölde bir vaha, Karşıyaka...

Karşıyaka oynadığı futbolla çöle benzeyen sahada bir vaha gibiydi. İlk dakikadan itibaren maçın kontrolünü elinde bulunduran Yeşil Kırmızılı ekip, rakibine neredeyse hiç şans vermedi. Şanlıurfaspor maç boyunca sadece kontra ataklarla ve uzaktan şutlarla Karşıyaka kalesinde etkili olmayı denemek zorunda kaldı. Sezon başından beri oynanan iki maçta da gördük ki Karşıyaka her koşul altında pozitif futbol oynamaya çalışan, organize bir ekip görüntüsüne bürünmüş. Bu yapı, Süper Lig yolunda Karşıyaka’ya büyük avantaj sağlayacaktır. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra yeşil kırmızılılar çok daha organize ataklarla maçı adeta tek kaleye çevirdi. Kırmızı karta da bir not düşmek gerek, Şanlıurfaspor’un oyundan atılan futbolcusu Onur’un iki sarı kartı da Fall’la mücadele ettiği pozisyonlarda görmesi tesadüf değil. Fall ne yaptığını bilen ve rakibe korku salan bir oyuncu. Bu sezon pek çok rakibinin kart görmesine sebep olacak, takımın kazandığı penaltılarda da başrol oynayacaktır.

Henüz ilk maçında birçok pozisyona giren ve arkadaşlarının da pozisyonlar bulmasını sağlayan Necati’nin yerine oyuna giren Gökhan, 10 kişi kaldığı için kapalı bir futbol oynamaya ve skoru korumaya çalışan Şanlıurfaspor karşısında Fall’un partneri olduğunda, Karşıyaka’nın dakikalardır hasretini çektiği golü bulacağı belliydi. Nitekim tecrübeli golcü 85. dakikada ceza sahasına gönderilen bir topu kafayla gole çevirerek takımına maçı kazandıran golü attı.

Duran toplar çok gol getirir

Karşıyaka duran toplarda çok iyi organize olan ve gol arayan bir takım görünümünde. Kullandıkları ilk dört kornerin üçünde de büyük tehlikeler yaratmayı başardılar. Bir pozisyonda Şanlıurfaspor defansı, bir pozisyonda da kaleci Fevzi topu çizgiden çıkartırken, Fall’un 28. dakikada kornerden gelen topa yaptığı mükemmel kafa vuruşu da üst direkte patladı. Karşıyaka, bir daha bu maçtaki kadar şansız olmazsa, bu sezon duran toplardan çok gol bulacaktır.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?