ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Futbol affetmez

Futbol affetmez

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
4555 kez okundu

Karşıyaka bugün Adana’da çok ağır bir bedel ödedi. Başından sona kadar ortağı oldu maçta, Tugay’ın tek hatası Karşıyaka’yı galibiyet serisi hedefinden koparttı ve sezonun kalanını çok daha zor bir sınav haline getirdi. Aslında Karşıyaka bir değişim yaşıyor. Bu değişim bir devrim niteliğinde değil, belki bir anda dünyalar değişmiyor ama dikkatli bakan gözler takımın adım adım daha iyiye gittiğini görebiliyordur.

Kemal Özdeş’le takımın kimyasının uyduğunu söyleyebiliriz. Karşıyaka’nın tecrübeli kadrosundan rakibi çok ısıran bir oyun beklemek mümkün değil. Yeşil Kırmızılı ekibin yapması gereken oyunun üstünlüğünü mümkün olduğunca elinde tutmak, oynayamıyorsa da rakibi oynatmamak. Karşıyaka’nın iyi paslaşması ve alan paylaşımını başarılı bir şekilde yapması gerekiyor.

Sezon başında Karşıyaka rakibine ciddi alanlar tanıyor, üç pas yapabilen her takım Karşıyaka kalesinde ciddi pozisyonlar buluyordu. Özdeş’in gelişiyle birlikte Karşıyaka özellikle defansif anlamda çok daha iyi oynamaya başladı. Daha iyi alan paylaşımı ve kademeli oyun anlayışla, yeşil kırmızılılar rakibini bir an olsun rahat bırakmıyor. Futbol karşılıklı pozisyonlar bulunan bir oyun ve Karşıyaka elbette rakiplerine pozisyon veriyor ama Özdeş’in gelişinden beri her hafta rakiplerin özellikle son vuruşlarda daha fazla zorlandığı görülebiliyor.

Rakip ataktayken Karşıyaka’da Gökhan Ünal hariç tüm takım savunma yapıyor. Bu durum rakiplerin oyun planının değişmesine sebep oluyor.

Parlayan yıldızlar

Özdeş’in gelişiyle takımın atakta da kazandığı şeyler oldu. Karşıyaka belki sürekli saldırmıyor ama ataklarda çok organize bir görüntü çiziyor. Özellikle üç oyuncu Özdeş’in elinde parladı. Gökhan, Tayfun ve Tugay yeni hocalarının takıma gelişiyle çok daha farklı bir futbol oynamaya başladılar.

Tecrübeli golcü Gökhan her fırsatta kalitesini ortaya koyarak rakip kalede büyük tehlikeler yaratıyor. Bugün kaleciyle karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda futbol şansı yanında olsa, şu an çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Biraz da yaşının etkisiyle takıma savunma katkısı sağlayamıyor olsa da, Gökhan ligin ikinci yarısında yanında biraz daha agresif bir partnerle oynarsa Karşıyaka forvetleri rakiplerin korkulu rüyası olur.

Gökhan’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonların mimari ise attığı paslarla Tayfun oldu. Tayfun’un bu iki pası futbol altyapılarında ders olarak okutulabilecek kadar kaliteliydi. Tayfun’un mental açıdan kendini biraz daha yetiştirmesi gerek. O da yeteneklerinin farkında ama bazen bu yetenekleri nerede sergilemesi gerektiği konusunda karar vermekte zorlanıyor. Özdeş’in özel ilgisiyle Tayfun her hafta daha iyiye gidebilir.

Son parantezi de Tugay’a açmak lazım. Her ne kadar bugün yaptığı hatayla takımın üç puan kaybetmesine sebep olmuş gibi gözükse de, yaptığı tek hata dışında kusursuz bir oyun sergilediğini vurgulamak gerek. Genç milli takımlarda da forma giyen Tugay’ın gerçekten çok kaliteli bir kumaşı var. Hem savunma yapabilen, hem de dikine koşularıyla rakip savunma adına tehlike oluşturan bir oyuncu. Karşıyaka taraftarının ne olursa olsun Tugay’ı desteklemekten vazgeçmemesi gerek. Gelişimini sürdürürse Tugay ilerleyen yıllarda Karşıyaka’nın gurur kaynağı olacaktır.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?