ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Bu devran elbet döner

Bu devran elbet döner

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
2193 kez okundu

Geçtiğimiz haftayı Şanlıurfaspor karşısında alınan galibiyetle tamamlayan Karşıyaka, ligin iddialı ekiplerinden Samsunspor karşısına aynı onbirle çıktı. Ligin ilk haftaları takımların sistemlerini oturttuğu, kadroların her hafta değişmesinin normal karşılandığı zamanlardır. Karşıyaka’nın henüz ligin üçüncü haftasında neredeyse ideal onbirine ulaşmış olması yeşil kırmızılı ekip adına büyük bir avantaj. Takımın tek zayıf noktası, geçtiğimiz hafta da transfer ihtiyacı olduğunu yazdığım orta sahanın göbeği gibi gözüküyor. Cüneyt hoca da bu eksiği görmüş olmalı ki, hafta içerisinde tecrübeli oyuncu Mehmet Akgün kadroya katıldı. Takıma gereken sertliği katamayan Tugay-Ömercan ikilisi, önümüzdeki haftalarda Tugay’la Mehmet’ten bir ikili oluşturacak şekilde revize edilecektir.

Sahaya çıktığı diziliş 4-4-2 gibi gözükse de, Karşıyaka’nın klasik 4-4-2 dizilişinde oynadığını söylemek güç. Forvette Fall’un partneri olan Necati, daha ikinci haftasında Karşıyaka’nın jokeri haline gelmiş durumda. Tecrübeli oyuncu Fall’un birkaç metre arkasında kalarak orta saha ile forvet arasındaki bağlantıyı kurma görevini üstlenmiş. Hatta öyle ki, maçın sıkıştığı anlarda Necati’nin orta sahaya kadar gelip takım arkadaşlarını rahatlattığını ve top dağıttını da gördük.  Maçı dikkatli izleyenler Karşıyaka’nın bulduğu iki golde de Necati’nin katkısının büyük olduğunu fark etmişlerdir. Mehmet Eren’in 3. dakikada bulduğu harika golden önce Necati’nin yaptığı pres Samsunspor kalecisinin paniklemesine ve topu Mehmet’in ayağına atmasına sebep oldu. Mehmet de ayağına gelen bu fırsatı tepmeyerek takımın ilk golünün altına adını yazdırdı. İkinci golde frikik kullanılmadan önce Çağlar ile Necati arasından geçen konuşma da ilgi çekiciydi. O ana kadar topun başında olan Mehmet Eren’in topu Çağlar’a bırakması da, Çağlar’ın yerden etkili vuruşu da bu konuşmanın arkasından geldi. Seken topa ilk önce Necati’nin hamle yapması, ikilinin frikiği bu şekilde kullanmayı planladığını gösteriyordu. Nitekim Necati golü yapmayı başaramasa da, seken topu tamamlayan Amisulashvili takımını 2-0 öne taşımayı başardı.

KÖTÜ ZEMİN, KÖTÜ FUTBOL

Bucaspor stadının zemininin futbol için hiç uygun olmadığı ortada. Zeminin bu hali iki takımı da uzun toplarla oynamaya mecbur etti. Rüzgarın da etkisiyle havada savrulan topların çoğu hedefini bulamadan rakip oyuncalara gitti. İki takımın da onlarca kez top kaybetmesine sebep olan bu durum, takımların oyun planından sapmasına sebep olmasının yanı sıra maçın seyir zevkini de düşüren en büyük etkendi.

ŞANSSIZLIK KARŞIYAKA’NIN YAKASINI BIRAKMIYOR

Maçın başından itibaren rakibi Samsunspor’a üstlünlüğünü kabullendiren Karşıyaka, bu hafta da şanssızlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı. Karşıyaka’nın yediği iki golü de şanssız goller olarak nitelendirmek yanlış olmayacaktır. Özellikle maçı beraberliğe getiren ikinci gole sebep olan penaltı pozisyonunda Samsunsporlu futbolcu Murat kendini o kadar kolay yere bıraktı ki, hakem düdüğü ilk çaldığında aldatmaya yönelik hareketten Murat’a sarı kart çıkartacağını düşündüm. Hakemlerin sırtındaki yük çok ağır ve maç içerisinde pozisyonu bu şekilde değerlendirmiş olabilir fakat ben penaltı kararının ağır bir karar olduğu kanaatindeyim. Karşıyaka bu kararının ardından on kişi kalmasıyla, kazanmayı çok açık bir şekilde hak ettiği maçtan iki puan kayıpla ayrılan taraf oldu.

Yine de bir not düşmekte yarar var, Karşıyaka on kişi kalmasına rağmen maçı istemeye ve sistemli bir şekilde rakip kaleye yüklenmeye devam etti. Bu oyun anlayışının yeşil kırmızılı ekibi süper lige taşıyacağına şüphe yok. Karşıyaka şeytanın bacağını elbet bir noktada kıracak ve talihsizliklerle uğraşmak zorunda kalmadan puanları toplayacaktır.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?