ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Kaf Kaf'a sevinmek "yasak"

Kaf Kaf'a sevinmek "yasak"

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
65536 kez okundu

Ligin ilk yarısından bu yana Karşıyaka’da pek çok şey değişti. Yönetim, teknik direktör, oyuncular... Fakat ne yazık ki bu değişim Karşıyaka’nın ligdeki konumuna bir türlü yansımıyor.

Karşıyaka’nın ayağına bu sefer de kaldırılamayan transfer yasağı dolandı. Kulübün mali bilançolarının hiç de iç açıcı olmadığı herkesin malumu. Yaşanan maddi sorunlar o veya bu şekilde sportif başarıları da engelliyor.

Karşıyaka’nın yapılan transferlere ne kadar ihtiyacı olduğunu bugün bir kez daha gördük. Yeni alınan oyuncuların bu hafta içerisinde takıma kazandırılmasıyla beraber takım daha farklı bir görüntüye elbette bürünecektir. Henüz bir şeyleri yorumlamak için çok erken ama Adana Demirspor maçından anlaşıldığı kadarıyla Yusuf Şimşek’in aklında daha çok önde basan, hücum gücü yüksek, hızlı oynayan bir Karşıyaka oluşturmak var. Bunu yapabilmesi için forvet hattının da daha seri oyuncularla güçlendirilmesi şart. Necati ve Gökhan isimleri olan ve bence hala takıma katkı sağlayabilecek oyuncular ama ikisi de maça 11’de başlayıp 90 dakika performans verecek yaşlarını çoktan geçtiler. Karşıyaka’nın onbirde oynayacak en az bir seri forvet transfer etmesi, Necati ve Gökhan’ı da dönüşümlü olarak oynatarak onlardan bu şekilde yararlanması gerekiyor.

Kaleci transferi gerekli mi?

Karşıyaka’nın transfer listesinin ilk sırasında kaleciler yer alıyor. Teknik Direktör Yusuf Şimşek’in her halükarda kaleye bir takviye yapmayı istediğini biliyoruz. Ama takımda başka bölgelerde daha önemli eksikler varken, takıma gerçekten bir kaleci almak şart mı? Tartışılır. Takımla adı anılan tüm kalecilere ve Karşıyaka’nın şu anda elinde olan 2 kalecisine baktığımda, adı geçen isimlerin bariz bir artısını göremiyorum. Bugün kaleyi koruyan Ersin, kalesinde 2 gol görmesine rağmen hiçbir hata yapmadı. Hata yapmak şöyle dursun, zamanında çıkışlarıyla savunmadaki arkadaşlarının yaptığı hataların da daha trajik hale gelmesini ve belki de maçın farka gitmesini engelledi. Agayev gittiğinden beri görev aldığı her maçta formanın hakkını veren Ersin, bence transferde adı geçen her kaleciden daha çok bu formayı hak ediyor. Kulübün yeni bir yapılanmaya gitmesi elbette şart, ama bu zor günlerde görev aldıklarında en azından formalarını terleten gençleri de küstürmemek gerek.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?