ANA SAYFA > Yazarlar > Tuğçe Öztürk > Ahh Covid...

Ahh Covid...

Tuğçe Öztürk
Sosyal Medya :
22 Mart 2021, Pazartesi 20:03
3332 kez okundu

Gelişini gördük de gidişini göremeyeceğiz herhalde... Umutsuz bir giriş yapmak istemezdim hemsehrilerim ama covid bilençosu ortada.. 
Bir pandemiyle dünya altüst oldu.. Neler neler değişmedi ki, değişmez dediğimiz her şey.. Toplumsal kurumların bile sistemleri değişirken biz toplumu oluşturan minicik bireyler mi değişmeyecek?  
Bu istemsiz ve alt yapısı sağlam olmadan gerçekleştirilen değişimler elbette ki önce çocuklarımızın düzenlerini bozdu. Aileler çocuklarıyla birlikte bu süreçte neler yaşadı? Neler yaşamaya devam ediyor? 
Aileler öncelikle kendi yaşadıkları kaygılarından kurtulmalıdır. Sakin ve anlayabilecekleri güven veren kısa cümlelerle çocuklarına yaklaşmalılar. Farklı gelişim gösteren bireyler için günlük rutinleri çok önemlidir. Rutinleri bozulan bireylerde, problemli davranışlara, öğrendiklerini unutmaya yol açıyor. O yüzden aileler, çocuklarının evde eğitime yönelik rutinlerini oluşturmalı ve bu rutinlere uymasını sağlamalılar. Yaşanılan problemlere, krizlere sakince yaklaşmak gerekiyor.. Yani öğretime aile olarak devam etmeye çalışın.
Herkese daha güzel ve sağlıklı günler için biraz daha sabır diliyorum...


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?