ANA SAYFA > Yazarlar > Tuğçe Öztürk > Yeniden merhaba...

Yeniden merhaba...

Tuğçe Öztürk
Sosyal Medya :
29 Haziran 2020, Pazartesi 10:36
2646 kez okundu

Merhaba Karşıyakalı hemşerilerim,

Öncelikle yeniden sizlerle birlikte olmak, gönlümden geçenleri sizlerle paylaşacağım için çok mutluyum ve heyecanlıyım.. Bana uzun zaman sonra bu imkânı tekrar sunan değerli Avni Erboy’ a sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.

Birçoğunuz tanır, bilir beni... Amma gazete ve televizyondan amma ailemden... Doğma büyüme otuzbeşbuçukluyumdur. O yüzden nerede olursak olalım bitmez yeşil-kırmızı sevdamız.

Ahh bu hain zaman! Başta da söylediğim gibi çok zaman geçti. Peki, bu zaman bizlerden neler neler aldı? Hayatlarımızı nereden aldı? Bizleri nerelere götürdü? Hepimiz acısıyla tatlısıyla yaşadık yaşıyoruz bu hayatı ve yaşadıkça yeni şeyler öğreniyoruz. Bende bu süreçte kendim için, çevrem için, sizler için farklı gelişim özellikleri olan çocuklarımız için Kıbrıs’ta özel eğitim öğretmenliği lisans eğitimi aldım. Karşıyaka Haber Gazetesi ayrıcalığı ile de bu bireylerimizin, ailelerimizin sesi olmaya ve toplumda normal bireyler gibi yaşamaları için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım.

Özel eğitim nedir? Kitaptan kalıp cümleler kurmayacağım sizlere ama özeti şudur; Toplum olarak farklı gelişim gösteren bireylerin bugünü ve gelecekte ki yaşamını kolaylaştıracak şekilde dikkate almaktır. Bunu kendi başımıza elbette sağlayamayız. Hepimize görevler düşmektedir. Toplumumuzun en küçük yapı taşı olan ailemizden başlayacaktır. Hanemizde veya çevremizde farklı gelişim gösteren bireyler olsun veya olmasın fark etmez bu konu da bilinçlenmek ve empati yeteneğimizi kullanmalıyız. Toplumsal huzurumuz için farklılıklarımıza saygı duymamız gerekiyor diye düşünüyorum..

Gelecek ay buluşmamızda Farklı gelişim gösteren bireylerimiz için kaldığımızdan yerden devam edeceğiz hemşerilerim.

Sağlıcakla kalın.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?