ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Hayaller ve Gerçekler

Hayaller ve Gerçekler

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
2419 kez okundu

Liglere verilen milli takım arasını yeni hocasıyla bir kamp dönemi yaparak değerlendiren Karşıyaka, Karabükspor karşısında sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı fakat işler hiç de planlandığı gibi gitmedi.

Hafta içerisinde konuştuğumuzda Kemal Özdeş takımına inandığını fakat yarıştan kopmamak için bir galibiyet serisi yakalamaları gerektiğini dile getirmişti. Hocanın bu hayali ne yazık ki galibiyet serisinin ilk maçı olmasını hedeflediği Karabükspor karşılaşmasında suya düştü. Kemal hocayla takımın kısa sürede birbirine alıştığını gözlemlemek güç değil. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda daha olumlu bir hava hakim fakat hocanın yeni oyun anlayışının benimsenmesi ve hatasız bir şekilde sergilenmesi için biraz daha zaman gerekiyor.

Kemal hoca birbirinin dilinden anlayan bir takım yaratmak istiyor. Bu sebeple kadroda büyük oynamalar yapmayacağını söyleyebiliriz. Karşıyaka’nın bu haftaki kadrosu, sakat ve cezalı birkaç futbolcunun takıma dahil olması dışında devre arasına kadar çok değişmeyecektir. Cüneyt Hoca döneminde özellikle orta sahanın yapboza dönmesi takımın dengesi bozuyordu. Takım olmayı beceremeyen Karşıyaka, en ufak olumsuzlukta oyundan kopuyor, o noktadan sonra diğer olumsuzluklar ardı ardına sıralanıyordu.

Kemal hocanın gelişiyle birlikte oyuncular daha olumlu bir havaya büründü. Karabükspor’un henüz 2. Dakikada golü bulmasından sonra eminim ki birçok Karşıyaka taraftarı takımın oyundan kopacağını ve maçın herkes adına bir çileye dönüşeceğini düşünmüştür. Karşıyaka gole olumlu bir reaksiyon göstererek ilk yarıda rakibi üzerinde baskı kurmayı ve sonunda golü de bulmayı başardı. Yeşil kırmızılılar 39. dakikada Çağlar’ın attığı mükemmel frikik golüyle maçı yeniden başlattı fakat oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaramadı.

Geçtiğimiz hafta maça kötü bir oyunla başlayıp 2. yarıda kendisini bulan Karşıyaka, bu hafta 2. yarıda oyunun hakimiyetini tamamen rakibine kaptırdı. Karşıyaka’nın en büyük eksiği dinamizm. Kadrosunda çok tecrübeli oyuncular bulunan Karşıyaka’nın bu oyuncuları daha dinamik oyuncularla desteklemesi gerekiyor. Kemal hoca elindeki kadroya güvendiğini ve devre arasında transfer yapmayı düşünmediğini söylemişti fakat Karşıyaka bu yarışın içerisinde kalmak istiyorsa vitesi arttırmak zorunda.

Maçın hakkı beraberlikti

Her ne kadar Karşıyaka çok iyi bir oyun sergileyememiş olsa da, Karabük de galibiyeti hak etmedi. Verilen haksız bir penaltıyla Karşıyaka üç puanı kaybetti. Karşıyaka’nın önünde kolay bir fikstür yok fakat acil bir galibiyete ihtiyacı var. Süper Lig hedefinin sürmesi için en azından önümüzdeki 3 maçın kayıpsız geçilmesi ve takımın güven tazelemesi gerekiyor. Seri galibiyetler alınamazsa sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka play-off potasına girme konusunda bile çok zorlanabilir.

Devre arasında en az 2 transfer şart

Karşıyaka’nın ihtiyacı olan tempo ancak yeni transferlerle sağlanabilir. Yeşil Kırmızılı ekip özellikle forvet hattında çok ağır kalıyor. Gökhan, Necati ve Fall çok tecrübeli ve kaliteli oyuncular olsa da fazlasıyla ağır kalıyorlar. Devre arasında bu bölgeye genç ve hızlı bir golcü alınması gerekiyor. O zamana kadar genç Taha’nın daha sık forma şansı bulması bu sorunu biraz olsun çözebilir. Orta sahanın da özellikle defansif açıdan bir türlü istenilen seviyeye gelemediğini sezon başından beri yazıyorum. Bu bölgeye de sert ve tempolu bir oyuncu alınırsa Karşıyaka daha farklı bir seviyeye gelecektir.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?