ANA SAYFA > Yazarlar > Salahattin Oytun > Şampiyonluk uzak bir hayal

Şampiyonluk uzak bir hayal

SalahattinOytun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
2386 kez okundu

Geçtiğimiz hafta Karşıyaka Antep’te üç puanı bıraktığında kulüpteki taşların yerinden oynayacağı belliydi. Hafta içerisinde gelen Cüneyt Dumlupınar ve Osman Kırkpınar’ın istifaları ve ardından Kemal Özdeş’in takımın başına getirilmesiyle Karşıyaka futbolda yepyeni bir döneme adım atmış oldu. Sezon içerisinde yapılan hoca değişiklikleri her zaman için beraberinde riskler getirir. Bu süreçte yeni hocayla takımın birbirine alışma döneminin mümkün olduğunca kayıpsız geçilmesi çok kritik önem arz ediyor. Kemal hoca ilk maçında Karşıyaka’nın kara talihiyle tanıştı ve takım kazanmayı hak ettiği bir maçtan yalnızca bir puan çıkartabildi. Kemal Hoca’nın ilk maçında yaşanan bu puan kaybı takımı sezon başındaki şampiyonluk hayallerinin de çok uzağına itti. Oluşan tablo bize Karşıyaka’nın 7. haftayı büyük ihtimalle liderin tam 11 puan gerisinde tamamlayacağını gösteriyor. Geçtiğimiz sezon liderin ligi 72 puanla tamamladığını göz önünde bulundurursak, Karşıyaka’nın kalan 27 maçtan en az 22 galibiyet çıkartması gerekiyor. Belki imkansız değil fakat bu tablo göz önüne alındığında Karşıyaka için gerçekçi hedef şampiyonluk değil ikincilik veya play-off mücadelesi olacaktır.

Kemal hocanın Karşıyaka’nın sezon başından beri oynadığı maçları izleyerek dersine çalıştığı sahaya sürdüğü 11’den görülebiliyordu. Son haftaların düşüşteki isimlerinden Fall’un yerini Gökhan’a bırakması gerektiğini geçen hafta yazmıştım. Kemal hoca da izlediği maçlarda ve antrenmanlarda Fall’un performansını yetersiz bulmuş olacak ki bu hafta Gökhan Ünal ilk onbirdeydi. Gökhan da attığı iki golle bulduğu bu şansın karşılığını verdi. Gökhan’ın önümüzdeki haftalarda formayı kolay kolay Fall’a bırakmayacağını söyleyebiliriz.

Hocanın Tayfun ve Tugay’a da şans vermesini olumlu adımlar olarak görüyorum. Özellikle Tugay, kazanılması gereken genç bir oyuncu. Topa hakim, ne yaptığını bilen ve en önemlisi topla dikine gitme yetisine sahip olan Tugay formayı hak ediyor. Kadroda daha sık yer buldukça oyununu geliştirecek ve takıma katkı sağlayacaktır.

Engin milyon dolarlık bir şans

Hocanın sahaya sürdüğü kadroda eleştirilebilecek tek isim Mehmet Eren Boyraz’dı. Mehmet Eren’in sezon başından beri takıma katkı sağlayamadığını düşünüyorum. Tecrübeli oyuncunun attığı her adımda bir doymuşluk var ve kanatta takımın ihtiyacı olan dinamizmi sağlayamıyor. Sadece devre başlarındaki 10ar dakikalık dilimlerde etkili olan Mehmet, kalan zamanda sahada dinleniyor. Durum böyleyken Engin Baytar gibi kaliteli bir ayağın kulübede oturtulmasının yanlış bir karar olduğu aşikar.  Engin Karşıyaka’ya gelmeden önce uzun süre üst seviyede futbol oynayamamış ve maç kondisyonunu kaybetmiş olabilir fakat birkaç yıl öncesine kadar Süper Lig’deki en kaliteli yerli futbolculardan biri olduğunu unutmamak gerek. Engin’in en formsuz hali bile takıma en azından Mehmet Eren’in şu anki hali kadar katkı sağlayacaktır. Engin Mehmet’in ilk golde açtığı ortayı rahatlıkla açabilir ama Mehmet Eren, Engin’in 2. golde üç oyuncunun arasından attığı pası atamaz. Karşıyaka taraftarı ve hoca Mehmet Eren’e sabretmek yerine aynı sabrı Engin’e gösterir ve Engin de geçmişte gündeme geldiği tavırlarından biraz olsun uzaklaşabilirse, ligin ikinci yarısı geldiğinde Karşıyaka milyon dolarlık bir oyuncuya sahip olur.

Doğru adımlar Süper Lig’i getirir

Yeşil kırmızılı ekip sezon başından beri şanssızlık ve hakem hatalarıyla çok puan kaybetti fakat bunlar takımın moralini bozmamalı. Futbolun içinde olan bu faktörleri tam anlamıyla elemine etmek mümkün değil, bu yüzden Karşıyaka moralini bozmadan kendi oyununa odaklanmak zorunda. Kemal hocanın önünde çok büyük bir fırsat var. Liglere verilecek milli takım arası sayesinde takımla etkili bir kamp dönemi yapma şansı elde edecek. Hoca bu dönemde takımı mental olarak iyi bir seviyeye çekmeyi başarırsa şampiyonluk gelmese bile ikincilikle veya play offlar sonucunda Süper Lig hayal değil.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?