ANA SAYFA > Yazarlar > Nejat Sayman > Tuhaf, çok tuhaf...

Tuhaf, çok tuhaf...

NejatSayman
Sosyal Medya :
29 Eylül 2023, Cuma 18:22
155 kez okundu

TBF Disiplin Kurulu’nun 5’er maç ceza verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in durumuyla ilgili konuşan Türkoğlu, , “Bu süreç, henüz hukuksal anlamda bir neticeye ulaşmadığı için konuşma yapmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz. İnanıyorum ki bugünlerde bir karara varılacaktır. O sürecin noktalanmasını bekliyoruz. Ondan sonra bu süreçle ilgili gereken açıklamayı ya ben ya da federasyondan birisi yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gerçekten çok tuhaf..daha önce de Olimpiyat Elemeleri bitiminde açıklama yapacaklarını söyleyen Hido ve Ataman aniden kayıplara karıştı. Ara ki bulasın. Ataman Atina’ya gidip yumruk şov yaptı ve yapmaya devam ediyor. Euroleague’de ilk maç Olympiacos olunca taktiksel savaş erken başladı ama ‘Final oynayacağız’ dediği yerde final oynamayı hedeflediğimiz yere 10.000 km uzaklıkta elendik. Açıklama hiç oldu mu? !!!
Hido, önce Milli Takımın elenmesi sonrası sessiz kalıp sonra da 2 devşirme oyuncuya ceza verilmesi ardından ilk kez bugün konuştu. Anlayan oldu mu bilemiyorum !
Federasyonun elinde Basketbol KADIN, ERKEK ve ALT YAPI ile ilgili hiç bir gelecek vaat eden açıklama duymadık ama işin Gayrimenkul Uzmanlığı hızla devam ediyor. Tek söylem Abdi İpekçi salonunun yerine inşa edilecek yeni spor merkezi..Hido onu tamamlayıp Amerika’ya geri dönecek. Belki de tesisin ismi HİDAYET TÜRKOĞLU SPOR KOMPLEKSİ olur..Ama Erkek ve Kadın Milli Takımları küme düştü bu arada…Alt yapıyı hiç sormayın..

Şubat ayında 2025 yılı Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarını oynayacağız. Bu arada başarısız olan tüm ülkeler Koç ve bazı yöneticiler ile yolları ayırıp yeni yapılanmaya gitti. Bizde ise ÇIT YOK..Bizim zamanımızda ”TIP” diye bir oyun vardı..TIP deyince kimse konuşmazdı. Eğlenirdik..sanırım bizimkiler de eğleniyor !

Akıl sağlığı yerinde kişiler Euroleague’de iddialı olup yerel ligde de bu takımların Şampiyonluk adayı olduğunu bilirler. Dolayısıyla tüm sezon çok ağır şartlarda Koçluk yapan kişilerin bu kadar ağır yük altında başarılı olmasını beklememeli. Sezon boyu STRES TOPU’na dönen Koçlara bir de Milli Takımı yüklerseniz sonucun hüsran olması çok doğaldır. Ataman ve Itoudis yükü kaldıramadı. Bu eleştiri değil çünkü daha önce de dile getirdiğim bir şeydi. bu. İnsanların Spor dışında yaşamaları gereken bir hayat vardır. Ama bu tempoda yaşamanız mümkün değildir. Hele + 50 yaş iseniz. Ataman ve Itoudis başarılı birer Kulüp Koçu. Ama adamları uçurumdan aşağı atmanıza da gerek yok. Soluk alacak vakitleri bile yok. Yunanistan Itoudis ile yolları ayırıp doğrusunu yaptı çünkü olmuyor. Sistem izin vermiyor. Ataman Itoudis’ten bir kaç yaş büyük. Onu da serbest bırakıp ülkemizi Euroleague’de en iyi şekilde temsil edecek akıl sağlığına ulaştırmanız gerek. Kimse robot değildir. Ataman’ı lütfen serbest bırakın..Zaten talent oyuncu sıkıntısı yaşadığımız, NBA oyuncularımızın (Alperen dışındakiler) geri gittiği bir dönemde hala akılcı bir program yapıp geleceğin Koç ve Takımını inşa edebilirsiniz. Milli Takım Koçu ASLA Euroleague Koçu olmamalıdır. Hele ki zaten DİP yaptığımız bir dönemde Koçları harcamayalım. Ataman Euroleague’de Türkiye’yi temsil etsin. Tabiki mesele Türkiye’nin temsili ise ! Mesela Yunanistan mantıklı karar verdi Itoudis ile yolları ayırıp. Bir şey olmuyorsa sonradan niye olmaz. Çünkü olmaz !

Milli Takımın başına artık genç, zımba gibi, geleceğe dönük inanılmaz projeler üretebilecek ve sabredilecek bir Koç gerek. Tıpkı Santarelli gibi..Lavarini gibi..Voleybol hep doğruları yapıp Dünya 1. si olurken biz küme düşme bazında Dünya 1.si olduk…Kocaman alkış !!! Egosuz emekçi Başkan Mehmet Akif Üstündağ’a kocaman alkış…demek ki neymiş? EGO en büyük bela imiş!!! 2001 Avrupa Şampiyonasında bizim müthiş etüt eden Voleybol her alanda inanılmaz gelişip bizi 7. viteste geçeli çok oldu ama kimse rüyadan uyanamadı ! Uyanma ihtimalimiz de yok çünkü KIŞ UYKUSU vakti geldi !!!

30-40 yaş   arası işine saygısı olan ve hedefleri olan bir Koç bulup en az 3 yıllık anlaşmamız gerek A Milli Takım için. Gençlere önem verip ciddi takip eden ve ilk işi bu olan bir Koç.. İsim asla söylemem çünkü para karşılığı Koçları parlatan adamlar seviyesine inemem ! Basketbol Federasyonu bir zahmet biraz emek verip bu ülke insanının fiziksel ve ruhsal yapısına uygun, geliştirici, egosuz yani SANTARELLİ gibi bir Koçu bulmalıdır. Ataman 3 yerde şampiyonluğa oynarsa hepsini kaybeder. Onu yormayın ki ülkeyi iyi temsil edebilsin. Naçizane!

GÖKHAN TAŞTİMUR, NAMI DİĞER ŞİŞMAN GÖKHAN….

Tuhaf…Çok Tuhaf başlığımın ana karakterlerinden biri de Taştimur. 3-5 dil bilip Amerika’da okumuş, NCAA ve NBA soluyup ülkeye gelmiş. Eczacıbaşı başta olmak üzere bir çok kulüpte efsane olmuş…SADECE 8 takımı 2. ligden 1. lige çıkarabilmiş SEFİL ve Başarısız Adam !! Halbuki 15 takım çıkarması gerekiyormuş ve o yüzden sınıfta kalmış. Taştimur Koçluk yaşantımda hem alt yapı ve hem de A takımlarda karşımdaki kara  kabus olmuş kişidir. Maçlara çıkarken birbirine pis pis bakan Koçlar grubu vardı 80-90’larda..ama ortalık oyuncu kalitesi kokardı. Efes Pilsen-Eczacıbaşı rekabetinde Taştimur en önemli rakibimizdi hep.  Rakibe saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Son yıllarda üretkenler grubu üyesi Taştimur cezalılardan biri. Muhtemelen oyuncu menajerlerinin güdümüne girmemiş..Federasyonu yeterince ziyaret edip iş istemeyince ya da aynı mahalleden olmayınca sanırım ortada  kalıyorsun onca CV ile…2.ligden takım çıkarıp Süper ligin değerli olabilmesini anlayacak, bunu başaranın değerini anlayacak kaç kişi vardır, tartışılır. Namı diğer Şişman Gökhan ki arada bir 75 kiloya da düşer..tıpkı Menderes Gümüşdal gibi..bende hayatımda zorlasam da 78-79 kiloyu hiç geçemedim…Ülke 2. ligden 1. lige kaliteli takım ve oyuncu çıkarmanın değerini anlayıp ona göre önlem alamıyorsa sitem çökmemiştir…zaten yoktur…Eski Başkan Taştimur’u sevmezdi çünkü Nur Gençer’in adamı olarak fişlemişti..ya bu federasyon? 3-4 Jenerasyonu her yere Koç-Genel Menajer-A Milli Takım ekibi ya da Altyapı sorumlusu olarak tayin eden Hido çok insanın yaşamını kurtardı ama Basketbolu küme düşürdü. O büyük kariyer bunu yaşamamalıydı…Demek ki her çıkışın bir inişi varmış. Bu arada çoğu isim eski oyuncularım…çok severim..ama LİYAKAT nerede? ..Pişşşt…paralı yazarlar..sizin de yatacak yeriniz yok…bekleyin talimatları..başlıkları..TV programları emrinizde her zaman ! Unutmayınız ki her çıkışın bir inişi olacaktır.

 


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?