ANA SAYFA > Yazarlar > Nejat Sayman > Baskonia-Fenerbahçe Beko Analizi

Baskonia-Fenerbahçe Beko Analizi

NejatSayman
Sosyal Medya :
07 Aralık 2023, Perşembe 20:49
130 kez okundu

Bu sezon kurduğu, kadro mühendisliğini geliştirdiği ve F4 adayı takımlardan biri haline geldiği net bilinen Fenerbahçe Beko kadro gücü ile tam ters bir performans ortaya koydu şimdiye kadar.

Sadece Euroleague’de değil, aynı zamanda Türkiye Liginde de şimdiden 2 yenilgi aldı. Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Emlakjet deplasmanlarında sarı-lacivertli takım ne yazık ki gelecek için iyi bir görüntü vermedi. Dimitris Itoudis bu ligin en iyi Koçlarından biri ama performans sahaya yansımayınca sadece kartvizit olarak masanın üstünde duruyor. İşin doğrusu, Fenerbahçe Yönetimi Itoudis kimi istediyse aldı. Her türlü iyi ortamı sağladı. Şu anda bekledikleri tek şey yaptıkları önemli yatırımın karşılığını görebilmek. Ancak şu ana kadar ortaya çıkan tablo net hayal kırıklığı.

Geçen yıla fırtına gibi girip 10 maçta 9 galibiyet alan Fenerbahçe Beko bu sezon şimdiden 6 yenilgiye ulaştı. Itoudis’in deplasman karnesi oldukça düşük. Geçen yıl 4 İspanya deplasmanından 4 yenilgi ile dönen Fenerbahçe Beko bu yılda oynadığı 2 İspanya deplasmanından galibiyet çıkaramadı. Baskonia ve Valencia gibi daha düşük bütçeli takımları yenmesi gerekirdi. Sırada Barcelona deplasmanı var. İspanyol ekibi bütçe düşürüp eski oyuncusu Roger Grimau’yu işin başına getirdi ama şu ana kadar 3 yenilgi alıp Real Madrid’i takibini sürdürüyor. Bu maç Fenerbahçe’nin tepki verip toparlanma maçı olmalıdır. Üst taraf ile makas açılmaya başladığında ortaya PANİK çıkar ki bu çok tehlikelidir.

Geçen yıl Türk Telekom’da müthiş bir sezon geçiren Nate Sestina Fenerbahçe’de tam tersi bir performans sergiliyor. Türk Telekom Ligi lider tamamlamış ve çok dominant bir sezona imza atmıştı. Telekom’dan Bahçeşehir Koleji’ne giden Axel Bouteille aynı performansı gösteriyor. Tariq Jones ve Erkan Yılmaz Euroleague’e terfi etmelerine rağmen bence çok iyi bir dönem geçirdiler. Sadece kayıp olan Sestina ve Koçun biraz düşünüp kendisine şu soruyu sorması gerek diye düşünüyorum: ”Acaba Sestina’yı yanlış pozisyonda mı oynatıyorum ya da onun form tutması için gerekeni yapıyor muyum” !! Çünkü geçen yıl dünyaları atan Sestina bu sene tam tersini yaşıyorsa fazla şut antrenmanı mı yapmalı? Bunun çözümünü bulmak Itoudis’in görevi. Bütün Türkiye Sestina’nın güç ve şutörlüğünü net olarak biliyor. Şu anda ona fazlaca ihtiyaç olduğu görülüyor!

Fenerbahçe’deki bence en büyük problem yeterince Ribaunt alınmaması ve savunmada epey düşük direnç. Bazı oyuncuların gayreti ile bir yere kadar yapılabiliyor savunma ama görüldüğü gibi yeterli olmuyor. Baskonia tam 7 hücum ribauntu aldı. Motley yeterince caydırıcı bir pivot savunmasına sahip değil. Bazen hücumda da savunmada da o kadar şaşkın oluyor ki, inanılır gibi değil. Hayes-Davis ve Pierre her şeyi yapamaz ki. Guduric daha öncede yazdığım gibi bazen Guduric bazen Kuduric oluyor. Tıpkı Dr. Jeckyll ve Mr. Hyde gibi ! Dün gece yaptığı tuhaf üçlük atışlara fauller maçı kaybettirdi. Git-geli çok fazla ne yazık ki. Takım hücumda bir şekilde sayı üretiyor ama savunmadaki üretimler kazanmaya yetmiyor. Avrupa’nın en uzun ve en yetenekli pivotlarından biri olan Papagiannis transferine çok sevinmiştim. Panathinaikos’da eski Koç Dejan Radonjic onu sürekli 3 sayı çizgisi dışında oynatıp üçlük attırıyordu ve Panathinaikos’un boyalı alan sayısı mucizeye kalıyordu. Ama Radonjic EL Koçu değildi ve sezon ortası zaten gitti. Aynı şeyi sezon başından beri Itoudis yapıyor. Her türlü atışı olan bir oyuncu olmasına rağmen çember altı özel oyunu yok gibi bir şey. Halbu ki Papagiannis’i ısrarla boyalı alan içinde sırtı dönük oynatıp tepeden verilecek paslar ile beslemek gerek. Olympiacos maçında attığı 3 tane üçlük ile galibiyete büyük katkı verdi ama papaz her zaman pilav yemiyor. Olympiacos’a karşı alışılagelen bir ekstra motivasyonu var Panathinaikos’tan kalan. Itoudis’in kendini tekrar revize etmesi gerekiyor çünkü maçı kazandıracak Koç katkısı kenardan gelmiyor. Bu arada 2. kez soruyorum bunu; Dedas ne işe yarar !

Benim gözümden Fenerbahçe analizi budur. Katılan ve katılmayan tabi ki olacaktır. Önemli olan kimin haklı olduğu değil Fenerbahçe’nin geri dönüşüdür. Fenerbahçe Takımı yapılan yatırımlara çok daha fazla karşılık verebilmelidir !  Sakatlıklar bazen er takımın ritmini etkiliyor ama Fenerbahçe’de her oyuncunun iyi seviyede alternatifi var. Çok zengin bir kadro ve Türk oyuncuların ısrarla oynatılıp motivasyon ve formları sağlanmalı. Türkiye Ligi maçlarında bazı isimler mutlaka dinlendirilmedir. oksa sakatlıklara davetiye çıkar.

Naçizane….


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?