ANA SAYFA > Yazarlar > Nejat Sayman > Karşıyaka-Ufuk Sarıca birlikteliğinde inanılmaz uyum!

Karşıyaka-Ufuk Sarıca birlikteliğinde inanılmaz uyum!

NejatSayman
Sosyal Medya :
11 Haziran 2023, Pazar 19:46
659 kez okundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final 4. maçında Pınar Karşıyaka, sahasında Türk Telekom’u konuk etti.

İki takım açısından da stres dozu çok yüksek bir maçtı öncelikle. Türk Telekom kaybedince sezonu kapatıyordu, Karşıyaka kaybederse saha avantajı elinden uçup gidiyordu. Bu psikoloji ile başlayan maçın ilk periyotunu iyi savunma yaparak ve Erkan ile Jones’un iyi oyunları ile 26-15 Ankara ekibi önde tamamladı. Aslında maça Angel Delgado ve Jaylon Brown’ın sayılarıyla 6-2’lik bir seriyle başlayan Pınar Karşıyaka hücumda ritim bulmakta çok zorlanırken Türk Telekom, Axel Bouteille ve Jerian Grant ile 11-0’lık bir seri yakalayarak 13-6 öne geçti. Pınar Karşıyaka savunmada da çok etkisiz kaldığı bölümde Sestina’nın üçlüğü ile 10 sayı geri düştü. Yeniden güveni yerine gelen ve maça iyi hazırlandığı belli olan Ankara ekibi 2.periyot Erkan Yılmaz’ın üçlüğüyle başlayan bölümde, skoru da 29-15’e getirdi. 14 sayılık fark ile Arena’yı sessizliğe büründüren bu skor sonrası Sarıca’nın molası Karşıyaka’yı toparladı. Karşıyaka daha iyi savunma yapmaya ve ribaunt almaya başladı. Bouiteille ve Sestina çok düşük yüzde ile attılar. Yükselen tempoda Karşıyaka başarılı oldu ve Telekom’u yakaladı. Sete sette ise Delgado ile oynanan ikililer ya da dipte bire bir bırakıp oynatılan oyunlarda Sarıca yüksek verim aldı. Bu geri dönüş Telekom’a üstünlüğü kaybettirirken kişisel faul oranları da Telekom’un aleyhine döndü. İlk yarıyı 50-47 önde tamamlayan Pınar Karşıyaka, kazandığı özgüven ile daha rahat oynamaya başladı. Telekom Delgado’yu bir türlü durduramadı. Mc Collum devreye girince Karşıyaka 64-55 ile 9 sayı farkı yakaladı. Bu kez de Erdem Can’ın molası sonrası Türk Telekom geri döndü ve önce 64-64’de Karşıyaka’yı yakaladı ve sonra 70-79  öne geçti. Arada erken kullanılan Karşıyaka atışları oyunun momentumunun Telekom’a dönmesini sağladı. Bu kez de Vitto Brown ve Mc  Collum ‘Ben buradayım’ deyince Karşıyaka son periyota 75-72 önde girdi.

Maçın son periyotu biz izleyenler için harika ama oynayan ve yönetenler için çok zor ve aşırı stres doluydu. Çünkü liderlik defalarca el değiştirdi. İnanılmaz basketler atıldı. İki takımın neden finale çıkmak için bu maçı oynadıkları ve teknik ekipler ve oyuncu kadrolarının neden seçildiği belli oldu. İkisi de çok iyi performans veren takımlar öncelikle sonuç ne olursa olsun alkışı fazlasıyla hak etti. Sezon boyu çok kaliteli Basketbol izlettiler. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’ya ciddi rakip oldular. Türk Telekom bu 2 rakibe karşı 3 galibiyet 1 yenilgi alırken Pınar Karşıyaka da aynı oranı yakaladı. Hayatta hiç bir şey tesadüf değildir. Emeklerin karşılığı mutlaka alınır. Sporda sakatlıklar yüzdeyi düşürse de yine de baş tacı olunur.

Maçı 94-90 kaybedip sezonu kapatan Türk Telekom geçirdiği harika sezon ile adından fazlaca bahsettirdi. Avrupa’da oynayıp kaybettiği final büyük alkış aldı. Tarihinde ilk kez Avrupa’da final oynadı Ankara ekibi. Mimar Erdem Can bunun ödülünü Anadolu Efes’in başına geçerek taçlandırdı (resmi açıklama yapılmasa da). Erdem Can’a bu sezon ki performansı için bir Meksika şapkası çıkarıp Efes’te iyi şanslar diliyorum.

Karşıyaka 2015 şampiyonluğu sonrası bu yıl yine 2015 finalinde 4-0 ile yendiği ve şampiyon olduğu sezondaki gibi Anadolu Efes ile eşleşti. Sarıca her zaman en iyi performansını Karşıyaka’da verdi. Karşıyaka-Ufuk Sarıca birlikteliği bence çok özel çünkü ikisi arasında inanılmaz bir uyum var. Bütçeler belli oranda kaldığı ve düşmediği müddetçe Karşıyaka bunu sürdürecektir. Her yıl şampiyonluğu hiç bir kulüp gerçekleştiremiyor ama önemli olan hep oralarda olmak ve rakipleri çok tedirgin etmek. İzmir’e giderken 3 kere düşünüp plan yapmak gerek çünkü orada büyülü bir arena ve hiç geri adım atmayan ve Basketbolu çok iyi bilen bir taraftar kitlesi var. Salon 10.000 kişilik olsa eminim en azından önemli maçlarda tamamen dolar.

Geçirdiği çok kötü sezon sonrası Fenerbahçe serisinde canlanıp iyi Basketbol oynayan ve 3-1 ile finale kalan Anadolu Efes moral ve özgüven olarak seviye atladı. Yıldızları, yıldız olduğunu hatırladı. Ataman yaşadığı tuhaf dönemde finale kalarak kendine geldi. Panathinaikos’a gidiş öncesi son kupayı kazandırıp gitmek isteyecek. Ligin iki maçında da Pınar Karşıyaka’ya kaybetmeleri tamamen Karşıyaka’nın yüksek tempo Basketbolu ve oyuncularının bireysel performansının yüksekliği sebebiyle oluştu. Sarıca’nın sitemi her takıma ters geliyor zaten. Oyunculara verdiği özgürlük onları bazen yıldız oyuncu seviyesine çıkarıyor. En önemlisi Karşıyaka, birlikte hareket etmeyi ve sisteme tamamen bağlılığı ile bunu başaran bir takım. Geri düşse de vites arttırma gücü yüksek bir takım. Değişken savunmalar ise cepte duran bir silah. İki Koç da oyunculara bireysel özgürlüğü vermeyi seviyor. Bu yüzden seyir zevki mükemmel bir seri olacağını tahmin ediyorum. Sakatlıktan uzak, hakemlerin seriyi iyi ve adil yönettiği, tıpkı Karşıyaka-Türk Telekom serisi bitiminde Koçların ve oyuncuların sarmaş dolaş olup harika görüntü verdiği gibi dostça bir seri olsun. Basketbol dünyanın inanılmaz güzellikteki sporlarının başında gelir. İşte bu yüzden Basketbolu çok seviyoruz. Çünkü Basketbol hayattır…


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?