ANA SAYFA > Yazarlar > Nejat Sayman > Gülen Fenerbahçe Beko

Gülen Fenerbahçe Beko

NejatSayman
Sosyal Medya :
29 Aralık 2023, Cuma 15:02
91 kez okundu

Turkish Airlines Euroleague'de haftanın en güzel maçlarından biri Sinan Erdem Spor Salonunda oynandı ve izleyenlerin büyük keyif aldığı maçta Fenerbahçe Beko 2. yarıda yaptığı çok etkili savunma ile Anadolu Efes'i tamamen dolu olan salonda yenmeyi başardı ve kazanmayı sürdürdü..
Son haftalarda 7 sakat verip yine de direnen Anadolu Efes ilk yarıda şiir gibi oynarken Oturu'yu da müthiş kullandı. Larkin ve Braynt hem attı hem de attırdı. Sakatlıktan dönen Braynt'ın performansı önümüzdeki maçlar için umut verirken Beaubois 3/0 üç sayılık atış kullanırken iki sayılık atışlarda 7/5 ile çok başarılı oldu. Efes'in çember altını çok verimli kullandığı ilk yarıda Calathes ve Hayes-Davis ile direnen Fenerbahçe Beko 8 sayı geri düştüğünde Sestina'nın köşeden çok kritik üçlüğü ile geri dönüşü başlattı. Efes, Wilkekin ve Motley savunmalarında akılcı ve inatçıydı. Son haftaların en formda ismi Wilbekin neredeyse çemberi göremedi. Buna karşın Hayes-Davis liderlik gömleğini giyince işin rengi değişti. Calathes'in üçlükleri ve asistleri Fenerbahçe'yi ayakta tutarken Jasikevicius uzun pozisyonunda Motley'den vazgeçip Papagiannis ve Sertaç'ı devreye sokup verim aldı. 
 İki takımında yüksek tempo tercihi maçın çok keyifli hale gelmesini sağladı. Fenerbahçe'ye karşı çok iyi hazırlandığı görülen Anadolu Efes ilk yarıda yaptığı şok baskılarla rakibine zor anlar yaşattı. Efes bu bölümde elden aldığı iki top ile hem moral buldu hem de ivmeyi hep kendi lehinde tuttu. 5/0 üç sayılık atış kullanan Daum çember altına geldiği pozisyonlarda kritik sayılar üretti. Sakatların çok olduğu dönemde Daum 3-4-5 pozisyonlarını oynamaya çalıştı. Tabi ki bazen kafası da karıştı. Zizic hiç işin içine giremedi ve savunmada da çok aksadı. Onun oynadığı yaklaşık 5 dakikalık bölümde Efes ritmini tamamen kaybetti. 
 Fenerbahçe'de Dorsey çok kötü bir maç çıkardı ve şaşırttı. Itoudis'in 3 sayı çizgisi dışında oynattığı Papagiannis'i Saras sürekli boyalı alan içinde topla buluşturunca Yunan pivot maçı kazandıran isimlerden biri oldu. Saras geldiğinden beri yaptığı akılcı dokunuşlar ile resmen Fenerbahçe Beko'ya oksijen verdi. Keşke bu değişim daha önce gerçekleşseydi. Yine de Başkan Ali Koç'un süreci çok iyi yönetmesiyle Kulüp için en doğru isim Fenerbahçe Beko'nun başına geçmiş oldu. Umarım uzun yıllar bu birliktelik sürer. Bir ara takımdan yollanmaya çalışılan ve dün gece 17 sayı 8 asist  top çalma 1 ribaunt ile oynayan HALL OF FAME Nick Calathes ile ilgili bundan sonra daha dikkatli yazılıp çizilmesini de umuyorum. Kariyere saygı !!!
 Bu arada 28 sayı 5 ribaunt 5 asist 2 top çalma ile müthiş savunma katkısı ve liderlik yapan Shane Larkin'e Kocaman Meksika şapkası çıkarıyorum.
 Fenerbahçe Beko 33 ribaunt alırken Anadolu Efes 30 ribaunt alıp geçen maçlara göre gelişim gösterdiğini kanıtladı. İki takım da 8'er hücum ribauntu yaptı. Asistlerde 22-17 Fenerbahçe üstünken top kayıplarında Efes 13-9 avantajlıydı. Fenerbahçe Beko 3 sayılık atışlarda 8.7 ile oynarken Anadolu Efes sadece Larkin ve Braynt'tan bulduğu üçlüklerle 'de kaldı. Efes'in bu kadar iyi bir gününde kaybetme sebeplerinden biri de Darius'un kendi gibi oynayamaması ve skora da hatırı sayılır bir katkı verememesi etkili oldu. Baskonia çıkışlı oyuncularda görünen kronik şaşkınlık dönemi. Larkin de Efes'e geldiğinde aylarca sorgulanan bir performans sergilemiş ve hayal kırıklığı yaratmıştı. Darius toparlandığında Efes çok daha fazla maç kazanacak. Sakatlıktan dönenlerin formda takımları istem dışı aşağı çektiklerini daha önce de yazmıştım. Efes bu sorunu atlattığında farklı bir takım olacak ve beklenen sonuçlar oluşacak. İkinci yarıda fikstür Efes ve Fenerbahçe'nin lehine dönecek. Fenerbahçe kazanıp 5.liğe yükseldi ve daha da yükselecek. Efes de sakatlıktan dönenler form tuttuğunda arka arkaya kazanmaya başlayacak. Karalar bağlamaya gerek yok. Efes'in 4. sıradaki takımla arasında sadece 2 galibiyet fark olduğunu hatırlatırım !
 Yeni yıla girerken güzel Basketbol izlemek keyif vericiydi. Kazanan ve kaybedene alkış. Her galibiyet her şeyin harika olduğunu göstermediği gibi her yenilgi de her şeyin berbat olduğunu göstermez. Efes dik durursa hayat olumlu yönde değişir. Naçizane tabi ki...
 
Tüm Basketbol camiasının yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluk dilerim.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?