ANA SAYFA > SPOR > Büyükkarcı: Biliyoruz ki bu yolun sonu aydınlık

Büyükkarcı: Biliyoruz ki bu yolun sonu aydınlık

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyükkarcı: Biliyoruz ki bu yolun sonu aydınlık

Son yıllarda üst üste düş kırıklıkları yaşayan ve TFF 3. Lig’e gerileyen Karşıyaka, yeniden ayağa kalkmasını başardı. Tamamı alt yapı oyuncularıyla mücadele eden yeşil kırmızılı ekibin deneyimli Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Başkan Vekili Gökhan Şensan, “Karşıyaka’yı eski şaşalı günlerine döndürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İzmir’in köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka, futbol şubesinde 38 yıl sonra düştüğü TFF 3. Lig, 3. Grup’ta ayakta kalma mücadelesi veriyor. Sezon başındaki kötü gidişata dur diyerek dirilen yeşil kırmızılılar, basketbol şubede de kısıtlı bütçesiyle mücadele ediyor. Milliyet Ege Spor’a konuk olan Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Başkan Vekili Gökhan Şensan, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. 

- Karşıyaka’nın toparlanması ve branşların ayağa kalkması nasıl sağlandı? 

Turgay Büyükkarcı: Biz göreve gelirken 3 temel prensip koyduk; mali disiplin, altyapı ve tesisleşme. Bunların dışında bu 3’lü ayağı kuramazsanız işin dengesini de oturtamazsınız. Gökhan Bey ile kendimize bir yol haritası belirledik. Elimizdekiyle kıt kanaat ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Kendi ceplerimize ne kadar verebiliriz diye baktık. Yönetimden ne kadar toplayabiliriz. Gerçek borcumuz ne? Göreve geldiğimiz zaman borç bize 53-54 milyon lira olarak söylenmişti. Tabi sonra gerçek borcu çıkardık. Aşağı yukarı 1 ay sadece hesaplarla uğraştık. Şimdi o borcun 67 milyon lira olduğunu gördük. Tabi beklediğimizden 13 milyon lira fazla bir borç. Gelirken de iki tane söz almıştık o bizim için çok önemliydi. Birisi Folkart’ın vereceği, diğeri Pınar’ın desteği. Folkart futbol, Pınar basketbol için verdi. Ama durum daha da vahimdi. Bayağı bildiğiniz toprağın içine gömülmüşüz, üzerimize toprak atılıyordu. Orada uzun sıkı bir çalışmadan sonra mali tabloyu gördük. O tablo üzerine neler yaparız, nasıl iyileştiririz, bu tabloyu onun üzerinde takımı nasıl kurarız iş bölümü yaptık. Gökhan Bey sağ olsun mali ve futbol tarafını aldı. Ben diğer tarafları aldım. Nerede şirketleşme yapmamız lazım? Ne zaman alt yapılara hücum etmemiz lazım? Nasıl para toplamamız lazım? Bu planları teker teker yürürlüğe koyduk ve bugünlere geldik. Bu sene aslında yaşadığımız mucize gibi bir şey. Yani bu kadar kısa zaman içerisinde iyi yol aldık. Bu bizim çabamızın yanında, camiamızın çabasının ürünü. Camia güven istiyor. Galiba bunu da biraz sağladık. Basketbol oturdu. Voleybol, Yaşar Üniversitesi ile yaptığımız güçbirliği ile oturdu. Şimdi futbolun iyi bir sponsora ihtiyacı var. Eğer futbolda sponsorluğu oturtabilirsek, biz yapmamız gereken asıl işe, tesisleşme ve altyapıya daha fazla önem vereceğiz. Futbol altyapıda müthiş işler yapılıyor. Bunu şu an kimse görmüyor ama müthiş bir gelişim söz konusu. Bence Karşıyaka’nın yakın geleceği kurtuldu. Şimdi uzak geleceği için yol haritası belirledik. 

- Futbol şubenin durumundan memnun musunuz? 

Bu noktaya mecburiyetten geldik. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda hareket etmek durumunda kaldık. Transfer yasağımız devam ediyor. Çalışmak istediğimiz ve bizim planlarımızda olan Mustafa Aşan hariç tamamen alt yapımızdan oluşan gençlerimizle bu takımı ayağa kaldırıyoruz. Öncelikli olarak mali ve yönetimsel sorunları çözmek için çalıştık. Bunlar çözüme kavuştukça sahaya da yansıdı. Yavaş yavaş toparlandığımız ortada. Ligin ikinci yarısında çok daha iyi olacak diye ümit ediyoruz. U19 takımından buraya gelecek 5 hazır oyuncumuz var. Onlar da Mart ayından itibaren ligleri biter bitmez hazır olacak. Oyuncularımız üzerlerindeki sorumluluğun farkında. Arma aşkıyla sahaya çıkıp mücadele ediyorlar. Karşılıklı güven söz konusu. Biz güvensizlik ortamını ortadan kaldırdığımıza inanıyoruz. Kenetlendik, bütünleştik ve bu yola hep birlikte çıktık. Biliyoruz ki bu yolun sonu aydınlık. 

- Karşıyaka taraftarına bir mesajınız var mı?

Ligin ilk yarısında bir çok kampanya düzenledik. Bizimle birlikte taraftar gruplarımız da kampanyalar düzenledi. Bu noktada cefakar Karşıyaka sevdalılarına ve taraftar gruplarına sizler aracılığıyla teşekkürü borç biliyoruz. Ligin ikinci yarısında ilk maçımız Van Büyükşehir Belediyespor’la. Bu maçın önemi bizim için büyük. Onun için ‘Hatıra Bileti’ kampanyası başlattık. 

Taraftarımızın store’dan ya da satış noktalarından biletler temin etmeleri paranın direk Karşıyaka Spor Kulübü’nün kasasına girmesi için önemli. İzmir’de çok büyük bir Van seyirci kitlesi var. Yıllardır burada maç olmaması sebebiyle onlara da kale arkasını açacağız, yoğun bir ilgi gösterecekler. Kalabalık olmasını bekliyoruz. Bizim de taraftarımız orayı doldurarak en başta bize destek olmasını maddi ve manevi anlamda bekliyoruz. Umut ediyoruz ki Karşıyaka sevdalıları bir ilke imza atacak ve rekor düzeyde katılım sağlayacak. Hep birlikte orada olacağız. Biz birlikte çok daha güzeliz.

- Bu sancılı dönemde belediyenin ne gibi katkıları oldu?

Bizlerin Karşıyaka Belediyesi’nden çok büyük beklentilerimiz yok. Ufak da olsa katkılarını her zaman bekliyoruz. Son olarak “Hatıra Bileti’ kampanyamıza duyarsız kalmadılar. Ancak bizim elektriğimizi, suyumuzu, sahamızın bakımını ve yeme içme ihtiyaçlarımızı karşılamakta yardım edebilirler. Bunlar için yasal hiçbir engel yok. Ayda 12 bin lira sadece tesislerimizin güvenliğine veriyoruz. Bize belediyenin güvenlik şirketinden ya da elemanlarından iki kişi verseler, üstümüzden yük kalkar. Çok küçük şeyler bahsettiklerimiz. Ayda 6500 porsiyon yemek çıkartıyoruz. Bu 6500 porsiyonun maliyetini karşılamak için kanuni hiçbir engel yok. Bu konuda destekleri bizlere büyük katkı sağlayacaktır. En azından geleceğimizle ilgili önümüzü açmış olurlar. 

- Basketbol’da işler nasıl?

 Biz bu sene basketbolla ilgili ne olursa olsun eski borçları bitirmenin hedefini koyduk. Ondan sonra önümüzdeki senenin omurgasını kurmak istiyoruz. Bu sene bu şekilde çıktık yola. Mütevazı bir takım kurmuştuk sezon başında. Tüm takım yeni, hocalar yeni, yardımcıları yeni. Tabi bir de bunların alışma süreci var. Uzun bir süre alacağını biliyorduk. Bir de basketbolda bir başarı geleneği var son yıllarda. Bunu devam ettirmek en azından belirli bir seviyede tutmak ve son 3 yıldır kötü olmasına rağmen tekrardan ayağa kalkmak gerekiyordu. Bundan sonra artık takımın çıkışa geçeceğine eminim. Asıl önemli olan önümüzdeki sene için bir planımız var. O planı uygulayıp 3-4 sene önceki haline getirmek istiyoruz ki bunu başaracak güçteyiz.

- Almanya’daki seçmelerle ilgili  hedefiniz nedir?

Almanya’daki seçmeler bizim uzun vade planlarımızın bir parçası yani biz kulübü bu ligde bırakmak için devralmadık. Biz kulübü futbol takımımızı daha üst liglere çıkartmak, stat, altyapı ve büyütmek için aldık. Bu anlamda ilerideki projelerimiz adına bir deneme yaptık. 60 kişi katıldı. Mayıs-Nisan gibi yenisini planlıyoruz.  Aldığımız olumlu tepkiler sonucunda en az 200-300 kişinin katılım göstereceği bilgisini aldık. Kısaca biz orada bir pencere açtık. O pencere zaman içinde büyüyecek. Transfer yasaklarımız zaman içinde kalkacak. Oradan alt yapıdan çocuklar gelecek. Ama bunun için bizim buradaki tesisleri iyileştirmemiz  gerek. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın bir teminatı.  Denedik ve başarılı olduk.

STADIMIZI İSTİYORUZ!

Kulübe salon, stat ve tesis kazandırmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Başkan Büyükkarcı, kulüp olarak statlarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Mevcut İlçe Stadı ve kulüp binası, stat inşaatı için 2015 yılında yıkılmadan önce bu alanda kulübe gelir getiren 3 adet restoran, voleybol salonu, açık-kapalı tenis kortları, yelken tesisleri olduğunu hatırlatan Başkan Vekili Gökhan Şensan, "Tesislerimiz yıkılınca buradaki restoran ve spor okullarından gelen yıllık 2 milyon lira gelirden de olduk. Bu süreçte futbolda 3. Lig'e düştük. Bir an önce stadımızı istiyoruz. Ancak kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz, stadımız yapılana kadar kulübe gelir kaynakları sağlanmasını istiyoruz" dedi.

ALT YAPI GELECEĞİMİZ

Başkan Turgay Büyükkarcı, altyapılarının 2018’de yüzde 640 büyüdüğünü belirtti. Çeşitli branşlarda 22 milli sporcuyu bünyelerinde bulundurduklarını belirten Büyükkarcı,   “9 farklı branşta sporcu yetiştiriyoruz. 1800 kişilik bir spor organizasyonumuz var. Yarışmacı takımlarımızda futbol, basketbol ve voleybolda altyapı patentli sporcu sayımız çok yüksek. Yelken ve teniste markayız. Zor günleri atlatırsak biraz da destek görürsek Karşıyaka’nın önü açık” diye konuştu.

Milliyet Ege

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 3. etap kuraları çekildi
Sonraki Haber Karşıyaka voleybolda 3 oyuncu kadro dışı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?