ANA SAYFA > Yazarlar > Ateş Özerk > Aydan Siyavuş'u anarken...

Aydan Siyavuş'u anarken...

AteşÖzerk
Sosyal Medya :
11 Ocak 2021, Pazartesi 19:50
9448 kez okundu

Türk basketbolunun unutulmayacak isimlerinden olan Ahmet Aydan Siyavuş’u rahmetle anıyoruz.

1971-72 sezonu Kadıköyspor ile finale kaldık. İzmir’de 16 sayıyla kazandık, deplasmanda 30 sayıyla kaybedince 1. lige çıkamadık. Kadıköy’ün teknik adamı Aydan Siyavuş’tu. Çok genç olmasına rağmen çok iyi teknik adamdı. Ben de KSK basketbol takımının menajeriydim ama şimdiki gibi profesyonel değil.

Aydan’ı Kaf Sin Kaf’ın başına getirmeyi kafama koymuştum. Kendisine bu teklifi yaptım ama ailesi bir türlü razı olmuyordu. Belki 8 defa İstanbul’a gittim, bütün buluşmalarımız Veliefendi Hipodromu’nda oluyordu çünkü ben de Aydan da atlara çok meraklıydık. En sonunda ailesini ikna ettim ve KSK’ya transfer oldu. Ama bir şartı daha vardı, “1 oyuncu daha istiyorum” dedi son güne kadar hiç bahsetmemişti.
“Kim?” dedim. “Efe Aydan” dedi. “O kim?” dedim. “Galatasaray alt yapısından” dedi.
Efe Aydan’ı da transfer ettik ve 1973-74 sezonunda Deplasmanlı Ligin en eski takımı olan Kaf Sin Kaf’ımızın temelleri atılmış oldu.
Deplasmanlı Lige çıktığımız ilk sene 3. olarak Koraç Kupası oynamaya hak kazandık.

Bu gün Aydan Siyavuş’un aramızdan ayrılışının 23. Yılı. kendisini saygı ve rahmetle anıyorum.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?