ANA SAYFA > Yazarlar > Ateş Özerk > Pınar Karşıyaka’nın yeniden yapılanması…

Pınar Karşıyaka’nın yeniden yapılanması…

AteşÖzerk
Sosyal Medya :
12 Ocak 2019, Cumartesi 13:41
45713 kez okundu

1972 yılı ve KSK basketbolunun yeniden yapılanmasını camiamıza hatırlatmak istiyorum…
Basketbol şubemiz 1931 yılında Hamdi bey tarafından kuruldu.
Karşıyaka Basketbol Takımı 1966 senesinde Türkiye Deplasmanlı Ligi’nde oynadı, sonra küme düştü.
1972 yılında Tahir Türetken başkanlığında benim de içinde olduğum bir yönetim oluştu.
İlk icraatımız alt yapımıza gereken yatırımı yapmak oldu. 1972-73 sezonunda Kadıköyspor’a finalde kaybederek 1. lige çıkamadık. Bu sezon bizim için büyük bir tecrübe oldu ve gerekli transferleri yapma kararı aldık.
İlk transferimiz finalde kaybettiğimiz Kadıköyspor’un antrenörü olan sonradan da Türkiye’nin en büyük antrenörü olacak olan Aydan Siyavuş’u transfer ettik. Onun istekleri doğrultusunda yine ileride Türk Basketbolu’nun en iyi 5 numarası olacak olan Efe Aydan’ı transfer ettik ve 1973-74 sezonunda Türkiye Deplasmanlı Ligi’ne çıktık.  45 senedir de bu ligde oynuyor, bu liginde en eski takımı olma hüviyetini taşıyoruz.
Takımımız şu oyuculardan oluşuyordu:
Kaptan Nuri Sakal, Nadir Vekiloğlu, Şadi Olcay, Sabri Duman, Ali Akatlı, Necmi Ton, Tayfun Candaş, Edip Sezersan, Hüseyin Demirtaş ve Efe Aydan. Antrenör Aydan Siyavuş.
Deplasmanlı 1. Ligi’ne çıktığımız ilk sene 3. olarak Koraç Kupası oynamaya hak kazandık.
1975-76 sezonunda Aydan Siyavuş ve Efe Aydan Eczacıbaşı’na transfer oldular, Nuri Sakal da askere gitti. Mevcut takıma ilaveten Mehmet Erdeniz’i transfer ettik. Alt yapımızdan da Osman Savran ve Ardan Kayaaltı takımımıza dahil oldular.
İlk Avrupa kupası maçımızı Varna Akademik ile oynadık.İlk maçı deplasmanda 105-70 kaybettik. İkinci maçı 103-80 kazandık. Hiç unutamayacağım bir maçtı farkı 30 sayıya çıkarmış rakibi eleme aşamasına gelmiştik ki adını bu kadar senedir unutamayacağım Avusturyalı hakem Turek devreye girdi ve elendik.
1977-78 sezonunda ilk yabancı oyuncumuz olan Ernest Lee Coffey’i transfer ettik. 2 sezon oynadı. 1979-80 sezonunda ise Türkiye Deplasmanlı Ligi’nde yabancı oyuncu yasaklandı. Yalnız Avrupa kupalarında oynayabildiler.
Alt yapımız meyvelerini vermeye başlamıştı 1978-79 sezonu bize 1986-87 şampiyonluğunu getirecek olan oyuncularımızın A takımımıza yükseldikleri sezondu.
Bu günlere gelmemizde büyük hizmetleri olan rahmete gitmiş arkadaşlarımı bir kez daha rahmet ve saygı ile anıyorum.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?