ANA SAYFA > İZMİR > Bilal Doğan, bu kez de İZSU üzerinden yüklendi

Bilal Doğan, bu kez de İZSU üzerinden yüklendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilal Doğan, bu kez de İZSU üzerinden yüklendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "En ucuz su İzmir'de" açıklamasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'na eleştiri yağmuru ile karşılık verdi. Belediye tarafından yapılan açıklamaya rakamlarla yanıt veren Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'nun reklamlar vasıtası ile algı operasyonu yürüttüğünü ve İzmir halkını kandırdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İZSU Genel Müdürlüğü'nü topa tuttu. Kentteki yatırımların vatandaşa fatura edildiğinin altını çizen Doğan, İZSU'nun 1 milyar 774 milyon 849 bin lira olarak belirlenen 2016 bütçesinde yüzde 40'lık kısmın, yani 578 milyon 272 bin liranın personel giderleri ve kuruma ait yatırım harici sabit harcamalara ayrıldığını hatırlattı. İZSU'nun fahiş fiyat politikası ile vatandaşı mağdur ettiğini dile getiren Doğan ayrıca, geçtiğimiz ay Bayraklı ve Bornova'da yaşanan su krizini hatırlatarak "Tankerler ile dağıtılan su da A1 kalitesinde mi?" diye sordu.

"KOCAOĞLU İZMİRLİLERLE DALGA GEÇİYOR"

Geçtiğimiz aylarda suda indirim taleplerinin reddedildiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nce yeni bir zam paketinin yürürlüğe konulduğunun altını çizen AK Parti'li Bilal Doğan "Muhalefet olarak halkın talepleri doğrultusunda suyun kar payı alınmadan maliyetine satılması için indirim talebimizi reddeden, buna karşın zam yapmaktan çekinmeyen Büyükşehir Belediyesi'nin bu tavrı karşısında İzmirliler artık "Bıçak kemiğe dayandı" diyor. Tüm bunlar yemezmiş gibi "En ucuz su İzmir'de" sloganıyla yeni bir algı operasyonu başlatan ve reklama doymayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibi artık vatandaşlarımızla dalga geçmektedir" şeklinde açıklamada bulundu.

"BUNUN ADI SOYGUN"

İZSU tarafından uygulanan mevcut su tarifelerin sosyal belediyecilik anlayışı ile bağdaşmadığını söyleyen AK Parti'li Doğan, "Öyle bir belediye düşünün ki, kendi binasında kullandığı su vatandaşın evinde kullandığı sudan daha ucuza geliyor. İzmir'de su bedeli kadar atık su bedeli alınmaktadır. 20 metreküpe kadar kullanımda 1,98 TL su bedeli ödeyen İzmirliler üstüne bir de 1,62 TL atık su bedeli vermektedir. Belediye ve diğer resmi kurum abonelerine suyu 7,89 TL'ye satan İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 metreküpten fazla su kullanan vatandaşlarımızdan ise 8,44 TL tahsil etmektedir. Hamam, fırın ve otel gibi iş yerlerine ise kademesiz tarife uygulayan ve 8,28 TL'lik fiyat tarifesi belirleyen İZSU, engelli vatandaşlarımızdan ise vicdan ile bağdaşmayan biçimde 8,44 TL istemektedir. İzmir'de evdeki su hamamdaki sudan pahalıdır. Hani nerede kaldı sosyal demokratlık? Yoksa Aziz Kocaoğlu sadece kendisine mi demokrat? İZSU geç okuyup katlamalı tarifeye soktuğu su bedelleri ile vatandaşlara saç baş yoldurmakta, halkı mağdur etmektedir. Bunun adı adeta soygundur. Hani nerede adalet, hani nerede sosyal belediyecilik? Adaletin bu mu sayın Kocaoğlu? Defalarca söyledik, yeniden tekrar ediyoruz. Artık elinizi vatandaşın cebinden çekin. Yapılan yatırımları vatandaşa fatura etmekle belediyecilik yapılmaz. İzmir sadece arıtmalarda değil zamda da şampiyonluğa oynamaktadır" dedi. 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni zam şampiyonu olduğunu aktaran Doğan, şöyle devam etti: "Köylere su ve kanal altyapısını çok gören, yazlık ilçelere çaresizlikten vidanjörlerle hizmet götüren, çevre ilçelerde söz verilen arıtma yatırımlarını yıllardır hayata geçiremeyen, yatırımdan çok zam yapan İZSU'nun bu içler acısı hali kendisini sadece su faturalarında göstermiyor. Uyguladığı yüksek fiyat politikası ile görenleri hayrete düşüren İzmir Büyükşehir Belediyesi bırakın Ege'yi, Türkiye'deki CHP'li belediyeleri bile sollamıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl suya zam yapmamış, indirim için uğraşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yine geçtiğimiz yıl gelen tepkiler üzerine suya zam yapmaktan vazgeçmiş, bir önceki yıl ise yüzde 3'lük zam kararı almış. Çanakkale Belediyesi suya 3 yıldır zam yapmıyor ve ücretlerin düşürülmesi için ciddi bir çalışma içerisinde. Muğla'da son iki yılda suya sadece 25 kuruş ile 50 kuruş arasında zam yapılmış. Edirne'de iki yıldır zam yok. Tekirdağ'da zam yok. Kırklareli'nde 2 yıldır zam yok. Zonguldak'ta belediye meclisi suya zam yapmama kararı aldı. CHP'li belediyelerde durum buyken, 'Belediye kar müessesi değildir' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sadece son iki yılda suya yüzde 15 zam yapmıştır. İzmir Türkiye'ye böyle mi örnek olacak? Sayın Kocaoğlu vatandaşlar 'Su pahalı' diyerek isyan edince, 'Benim başım kel' diyor, topu hükümete atıyor.  Peki bu CHP'li belediyeler güzel ülkemizin şehirleri değil mi? Kocaoğlu'na bir kez daha soruyoruz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen'in saçları sizden daha mı gür? Artık bıçak kemiğe dayandı. Atık su bedelleriyle ilgili bu inadınızdan lütfen vazgeçin ve su faturalarında indirime gidin. AK Parti olarak suya indirim konusunda sonuna kadar desteğe hazır olduğumuzu ve tavrımızın İzmirli hemşerilerimizden yana olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz."

ZAM YAPACAĞINIZA SU KAÇAKLARINA ÇARE BULUN

İzmir'deki suyun üçte birinin eskiyen ve bir türlü çare bulunamayan eski altyapı şebekeleri nedeniyle kayıp-kaçak olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Sadece geçen yılın ilk altı ayında 30 milyon 827 bin 882 metreküp suyumuz boşa gitmiş. Yani İzmir'de üretilen 94 milyon 173 bin 854 metreküp suyun üçte biri yolda buhar olmuş. Karşımızda böyle bir realite varken, siz kalkmış her sene suya zam yapıp, fahiş fiyattan hizmet veriyorsunuz. Zam yapmadan önce sudaki kayıp kaçaklara çare bulun" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelişimli gençlerden, sanat dolu etkinlik
Sonraki Haber Türkiye’nin ilk Fen Öğretmenleri Derneği Karşıyaka’da kuruldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?