ANA SAYFA > EĞİTİM > Sen de Yap Hareketi Ege Kampüs'te

Sen de Yap Hareketi Ege Kampüs'te

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sen de Yap Hareketi Ege Kampüs'te

“Makerİzmir Hareketi”nin tetikleyicisi olarak “Sen De Yap İzmir” maker fuarı EÜ. EBİLTEM-TTO, İzmir Hackerspace ve ideEge-TGB işbirliğinde Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirime Bölgesi Bahçesinde açık havada düzenlenen ve proje sergisi miniMaker EXPO, sen de yap atölyeleri ve açık hava etkinlikleri ile birlikte, bilim haftası şenliklerini de bünyesine alarak bir yaratıcılık festivaline dönüştü.

Etkinlikte açılış konuşmasını ana sponsor Turkcell’in stratejik pazarlama ekibinden Enis Yazırlıoğlu yaptı. Turkcell’de “İleri Görüş” adlı gelecek programı yürüten Yazırlıoğlu’nun “Nesnelerin Geleceği” konulu sunumu yaptı.

Birçok işin ekranlardan halledildiğini vurgulayan Yazırlıoğlu, teknolojiyle birlikte bunun gelecekte insan  hayatındaki büyük sorunlara ne ölçüde çözüm bulabileceğini anlattı.

“Nesnelerin içerisine internet girdiğinde ne kadar fayda sağlayabilir ?” diyen Yazırlıoğlu, “Gelecekte teknolojinin daha büyük sorunlara-artan nüfus, azalan kaynak, global ısınma, temiz su gibi- çözüm olacak, bunu fijital yani dijiyal ve fizikselin yakınsamasıyla başarılacak”  diye konuştu.

Yazırlıoğlu,  “Sanal gerçeklik aslında bir gözlük, bir ekran. O ekranın arka tarafında animasyon ekranı var. Arttırılmış gerçeklik ise o ekranların arasına bilgi katmanı konmuş hali. Siz hem sanal gerçekliği hem de bilgi katmanını görmüş oluyorsunuz. Bu yavaş yavaş ellerimizin serbest kalmasına yol açacak. Gözümüze taktığımızda önümüzde bir ekran olacak ve sesimizle, hareketlerimizle entegre olacak. Dolayısıyla teknoloji insanın doğasıyla daha uyumlu hale gelecek ve gerçek dünyayla iç içe olacağız” dedi.

NESNELERİN GELECEĞİNE DAİR BEŞ TREND

Nesnelerin içine internetin girmesiyle insanların kendi doğasıyla daha uyumlu hale geleceğini ve global sorunlara çare olabileceğinden söz eden Yazırlıoğlu, nesnelerin geleceğinin beş trendi olduğunu söyledi. Yazırlıoğlu, “Bunlar; dijital ve fizikselin yakınsaması, konuşabilen sistemler, konuşabilen makineler, kendini yönetebilen nesneler ve nesnelerin dijital deneyimleri fiziksel ara yüzler olarak kullanıcıya yaşatması” diye konuştu.

Gelişen teknoloji  ile Facebook’ un zamanla  insanlar arasındaki tek iletişim biçimi olacağından bahseden Yazırlıoğlu,  “Gelecekte  fiziksel yaşam ve dijitalin birbiri ile entegresi yararlı ve güzel bir karışım olacak fakat istediğimiz zamanda dijital hayatı kapatıp normal hayatımıza devam edebileceğiz bu da yararlarından bir tanesi, ikinci faydası makinaları konuşturmak yani, nesneleri birbirine bağlayarak akıllı ve bağlı hale gelecek ve birbirleriyle iletişim halinde olacaklar. Günümüzdeki en güzel örneği ise akıllı ev teknolojileri ev ısısını otomatik ayarlama, sesli komutla ışık açma-kapama gibi...İleride bu teknolojinin gelişmesi ile birlikte örneğin  buzdolabınız biten yiyeceklerinizi belirleyip markete sipariş verecek ve market alışverişinden kurtulabileceksiniz. Üçüncü yararına gelecek olursak şimdiye kadar sadece bilim-kurgu filmlerinde duyduğumuz ve hayal ürünü olan yapay zekanın gelişimi sağlanarak insanın günlük yaşamdaki birçok yükü hafifletilebilecek” dedi.

Teknoloji ile "kendin yap" kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akım olan Maker Hareketi son yıllarda Türkçeye “Sen de Yap Akımı” olarak aktarılıyor.  Mucitleri, robotlar ve benzeri ekipmanı parçalayıp tekrar tasarlayanları, yeni tasarım yapanları, kod yazanları ve her türlü yaratıcı proje üreticilerini kapsayan bu yeni hareket gençler  arasında giderek benimsenmeye başlandı.Sen de Yap Akımı kapsamında yemek yapmaktan model uçak yapmaya, elektronik devreler ve motorlar aracılığı ile yapılan bir model araçtan 3 boyutlu yazıcılar ile üretilen ürünlere kadar her türlü yaratıcı proje “Maker Projesi” olarak kabul ediliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Koç: Milliyetçi Hareket iktidara hazır
Sonraki Haber Sinemaseverler için ücretsiz film galası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?