ANA SAYFA > EĞİTİM > Genç mühendis adaylarından yaratıcı projeler

Genç mühendis adaylarından yaratıcı projeler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç mühendis adaylarından yaratıcı projeler

Meslek yaşamına adım atmaya hazırlanan İzmir Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği son sınıf öğrencileri, başta görme engelliler, KOAH ve Astım hastaları olmak üzere sanayi, sağlık, teknoloji gibi birbirinden farklı ve önemli sektörlere katkı sağlayacak bitirme projeleri tasarladı.

İzmir Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri, yenilenebilir enerji, ölçme ve kalibrasyon, smart robotlar, engelli dostu ürünler, obje sınıflandırması ve gruplama gibi konularda hazırladıkları bitirme projelerini sergiledi. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muammer Çatak, 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olmaya hazırlanan öğrencilerin, hazırladıkları çalışmalar ile teori ve pratik arasındaki ilişkiyi kavraması ve proje kavramı üzerine deneyim kazanması hedeflendiğini söyledi. Üniversitenin fuaye alanında düzenlenen ve 40 ayrı projenin yer aldığı sergiyi, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve akademisyenler de ziyaret ederek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Projeleri oldukça dikkat çekici ve başarılı bulduğunu dile getiren Rektör Erciyeş, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Sergide yer alan bitirme projelerinden bazıları:

PROJE 1- Otomatik Ayıklama Sistemi

Tayfun Yıldız ve Murat Engin’in hazırladığı ‘Otomatik Ayıklama Sistemi’ isimli projede, metal etiketler eklenen ürünlerin boyutları sensörler yardımı ile algılanarak otomatik olarak ayıklanıyor. Proje, hayata geçmesi halinde sanayi, kargo ve paketleme alanlarında kullanılabilecek.

PROJE 2- Renk Ayrıştırıcı Üretim Bandı

Burak Ayaz’ın, ‘Renk Ayrıştırıcı Üretim Bandı’ isimli projesi, farklı renklerde üretilen ürünlerin istenilen yere hızla ve otomatik olarak iletilmesini ve ayrıştırılmasını sağlayan motor kontrollü bir sistem olarak tasarlandı. Proje ile ürünlerin renkleri yansımalarındaki frekanslara göre ölçülerek belirlenirken, bantlar da istenilen hızda kontrol edilebiliyor.

PROJE 3- Pulse Oksimetre Sistemi

Esra Keleş ve İsra Gürel tarafından hazırlanan proje ile hızlı, ağrısız, rahat ve kolay bir sistem olan ‘Pulse Oksimetre’ kullanılarak, kandaki oksijen oranının ve nabız ölçümünün aynı anda gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Projeyle KOAH ve Astım hastaları gibi solunum problemi yaşayan hastalarda ve ameliyathanelerde kontrol süresince, hastaların takibi planlanıyor.

PROJE 4- Engelli Dostu: Görengöz

Tolga Ali Öztürk’ün geliştirdiği, görme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırabilecek sensörlerle donatılmış akıllı baston Görengöz, tespit ettiği engelleri ve çukurları kulaklık aracılığı ile kullanıcıya iletiyor.

PROJE 5- Otomatik Yoklama Sistemi

Mehmet Emin Özüberkil’in hazırladığı parmak izi okuyuculu otomatik yoklama sistemi, yalnızca okullarda değil hastane, işyeri gibi toplumsal alanlarda da kullanılabilecek ve geliştirilmeye açık bir proje.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Murat Bakan, özlük haklarını sordu
Sonraki Haber Akpınar, Ramazan'ı Mevlana'nın huzurunda karşıladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?