ANA SAYFA > Yazarlar > Gülperi Altun > Börek Şart!..

Börek Şart!..

GülperiAltun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
1823 kez okundu

Seçim hükümetinin geçici bakanları atandı. Bakanlar AKP’den, HDP’den, MHP’den koparılan Tuğrul TÜRKEŞ’ten, dışardan atanan Dış işleri Bakanı’ndan yine dışardan atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’ndan oluşuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dışardan atanan Ayşen GÜRCAN, aslında aile ve nüfus politikalarıyla AKP Hükümetine yön veren bir isim. Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Nimet BAŞ döneminde Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuş.

Gerçekten de çok isabetli bir isim ve çok doğru bir karar. Nüfusumuz yaşlanıyor, emekli sayısı çok, nüfus artışı az olursa emeklilerin maaşını ödeyemeyiz. Bu sebeple de üç çocuk yapılması gerektiğini işte bu değerli kadın salık vermiş. Sayın Erdoğan’da bilim insanıdır diyerek bu fikir aklına yatmış. Bu nedenden ötürü üç çocuk yapılmalıdır demişler. Birde Gürcan,  twitter hesabından ''Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkumdur.'' fikriyle de adeta dağılan aile yapısına dair devrim niteliğinde bir ufuk açılmıştır.

Bakanımızın üç çocuk ve börek şartı var. Bizleri düşündüğünden; kendisi için değil. Bak!.. Bak!.. Bak!.. Ne bakıyorsunuz öyle? Bakan bakmış ki bu sonuca ulaşmış.

Bakınız; tam örnek alınacak kişi bu konuda. Üç çocuk annesi mi kendisi vallahi doğru. Güzel börek açar mı? Bence açar... Aha da kendimin açıp yemediğimi başkasına yedirtmem diyen bir abide gibi duruyor adeta. Hem bilim insanı hem de hacca gitmiş!.. On parmağından on marifet maşallah. Biz ondan iyi mi bileceğiz.

Bakın değerli hemcinslerim; Bakanımızın dediği gibi ailemiz dağılmasın istiyorsak börek yapmamız şart!.. Peki börek yapmak için malzemeler neler olabilir bir bakalım: Un, tuz, su, yağ ve iç malzemesi; peynir, patates, kıyma, pırasa, patlıcan, ıspanak, kıyma, soğan vb. iç malzemesini zevkinize göre koyun; genişçe bir kabın içinde hamurunuzu yapın. Benden size tavsiye bol yağlı ve tuzlu olsun ki börek eşinizin ağzında tane tane dağılsın. Eşiniz yağlı ve tuzlu sevmiyor mu? Zamanla alıştırın. Bir de iyi yağ koyun içine bu çok önemli. Nedenine gelince; evdeki iyi yağa alışan kocanız asla dışarda yemek yiyemez, midesi bozulur. Unutmayın börek karbonhidrattır, lezzetlidir, çabukta acıktırır. İyi yağa alışan eşiniz dışardan yemek yiyemeyeceğinden erkenden evinin yoluna koyulur. Evde yağlı böreği yer üzerine ağırlık çöker. Size tavsiyem böreğin yanında ayran ikram edin, ikisi birleşince erkenden de uyur. Oh mis uyudukça da  kilo alır. Böylelikle dışarda yüzüne bakan olmaz. Bırakın dışarda yüzüne bakanın kilo aldığı için özgüvenini bile kaybeder, siz bile yüzüne bakmazsınız. Oda sizin yüzünüze bakamaz zaten. Böylece sizde özgürsünüz; ister bakımlı olun, ister olmayın. Eşiniz de zamanla damar sertliği olur, kalp hastalığı, şeker hastalığına yakalanması kesindir. Adamcağız canının derdine düşer, birde sizin elinize…

Gördünüz mü yuvanızı nasıl kurtardığınızı.

Sakın benim adam börekleri sardırıp iş yerine götürüyor, eyvah ben ne yapacağım demeyin. Kolayı var, ısıtılması gereken börekten yapın ya da ben sana bayat börek yedirtmem deyip öğlen için ayrıca yapın kendiniz götürün. Belki eşiniz sizin iş yerine gelmenizi istemiyor olabilir normal karşılayın bunu da. E üç çocuk yaptınız ya onlardan biriyle yollayın hem denetlemişte olursunuz.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?