ANA SAYFA > SAĞLIK > ‘Hedefe İlaç Taşıyan Akıllı Sistemler’ üçüncü oldu

‘Hedefe İlaç Taşıyan Akıllı Sistemler’ üçüncü oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
‘Hedefe İlaç Taşıyan Akıllı Sistemler’ üçüncü oldu

Bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bilimsel konuları, seyirciye, kolay ve eğlenceli bir dille 10 dakika içinde aktardıkları "2. Science Slam" ‘10 Dakikada Bilimi Anlat’ yarışmasının İzmir finali, Yaşar Üniversite ev sahipliğinde düzenlendi.

Türkiye'de Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde, Almanya Büyükelçiliği bünyesinde geçen yıl aralık ayında Ankara’da başlayan yarışma, bilimsel çevrelerin yoğun ilgi göstermesi üzerine İzmir’de de ilk kez düzenlendi.

Yarışmaya İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi adına Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aykaç katıldı. Yrd. Doç. Dr. Aykaç, İzmir’in 9 üniversitesinden birçok bilim insanının başvurduğu yarışmada ön elemelerin ardından gerçekleştirilen final programında sergilediği ‘Hedefe İlaç Taşıyan Akıllı Sistemler’ başlıklı sunumuyla İzmir üçüncülüğünü kazandı. "Grand Science Slam TURKEY 2016" yarışmasının İzmir ayağının birincisi, Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Sencer Yeralan oldu.

“İlaçların yan etkileri minimize edilebilecek”

Bilimi gençlere sevdirmek adına çok değerli bir etkinlik olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aykaç, dünyada bu tarz etkinliklerin oldukça yaygın olduğuna ve özellikle üniversite öğrencilerini bilimsel araştırmaya teşvik ettiğine dikkat çekti. Sunumu hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Aykaç, üzerinde çalıştığı sistem sayesinde örneğin kanser tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkilerinin minimize edilebileceğini kaydetti.

“İlaçları hedefe taşıyan sistem üzerinde çalışıyoruz”

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aykaç, ”Örneğin kanserin tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar var. En önemli sorunların başında bu ilaçların yan etkileri gelmektedir. Biz o yan etkilerini azaltmak amacıyla ilaçları direkt hedefe taşıyan ve sadece kanserli hücreyi yok etmeye programlanmış bir sistem üzerine çalışıyoruz. Bu yarışmada bu sistemi geleceğin bilim insanlarına anlattım. Çok güzel geri bildirimler aldım. Amacım birçok hastalığının tedavisinde kullanılabilecek bu sistemi bilim dünyasına kazandırmak” diye konuştu.

Science Slam  nedir?

Bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bilimsel konuları, seyirciye, canlı olarak kolay ve eğlenceli bir dille 10 dakikalık süre içinde aktardıkları "2. Science Slam"de, sunumların iyi bir şekilde seyirciye anlatılması gerekiyor. Yarışmacıların sunumu, nasıl yapacaklarına ilişkin bir sınırlama bulunmuyor.

Kazananı seyircilerin belirlediği yarışmada, bilgiyi iyi ve eğlenceli şekilde izleyiciye aktarabilen yarışmacının şansının fazla olacağı belirtiliyor. Her yarışmacıya sunumu için 10 dakikalık süre veriliyor.

Her sunumun ardından puanlama izleyiciler tarafından yapılıyor ve en yüksek puan alan birinci seçiliyor.

Ankara’nın yanında, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Trabzon olmak üzere, 5 farklı şehirde düzenlenen bölgesel Science Slam’lere ve workshoplara katılım ve girişler ücretsiz.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir renklerini arıyor
Sonraki Haber EGİKAD Başkanı Elmasoğlu: “Türkiye düzlüğe çıkmak zorunda”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?