ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir renklerini arıyor

İzmir renklerini arıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir renklerini arıyor

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından düzenlenecek olan 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasına katılmak isteyenler, İzmir’i konu alan eserlerini, 11- 13 Nisan tarihleri arasında İzmir Özel Fatih Kolejinde bulunan Eser Toplama Merkezine teslim edebilecek.

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı merhum Necdet Doğanata anısına düzenlenecek olan 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması için geri sayım başladı. Türkiye’de, sadece İzmir’i konu alan eserlerin yarıştığı tek yarışma olan İzmir’in Renkleri Resim Yarışması, İzmir’in sanat ve kültür hayatına katkıda bulunuyor. Suluboya, likit suluboya, lavi, yağlıboya ve akrilik kategorilerinde hazırlanan eserler, 11-12-13 Nisan tarihlerinde saat 10.00-17.00 arası İzmir Özel Fatih Kolejinde bulunan Eser Toplama Merkezine teslim edilebilecek. Adaylar, resim sanatına gönül verenleri bir araya getiren bu yarışmaya, yalnızca iki eser ile katılabilecek. Eserler, 20 Nisan tarihinde bir araya gelecek olan Seçici Kurulun değerlendirmesinden geçecek. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 25 Nisan’da düzenlenecek törenin ardından 3 Mayıs’a kadar Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Seçici Kurul belirleyecek

Seçici Kurulda, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu ile İzmir Suluboya Ressamları Derneği’nin belirleyeceği üç üye yer alacak. İzmir Suluboya Ressamları Derneği ve İzmir Üniversitesi yönetimi, seçici kurul üyeleri ve seçici kurul üyelerinin birinci derece yakın akrabaları dışında 18 yaş üstü herkesin katılabileceği yarışma ile suluboya resim tekniğine dikkat çekilmesi ve bu tekniğin Türkiye’de hak ettiği yeri bularak, dünya standartlarına ulaştırılması amaçlanıyor.

Dereceye girenlere ödül

Sergilenmeye değer bulunan eser sahiplerinin sertifika ile ödüllendirileceği yarışmada, Birincilik Ödülü: 2 bin TL, plaket ve sertifika, İkincilik Ödülü: Bin 500 TL, plaket ve sertifika, Üçüncülük Ödülü: Bin TL, plaket ve sertifika, Necdet Doğanata Özel Ödülü: Plaket ve sertifika, Jüri Özel Ödülü: Plaket ve sertifika, İzmir Üniversitesi Özel Ödülü: Plaket ve sertifika, İzmir Suluboya Ressamları Derneği Özel Ödülü: Plaket ve sertifika olarak belirlendi.

Başvuru yapmak isteyenler, yarışma şartnamesi ve ayrıntılı bilgiye www.izmir.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Elazığspor deplasmanında
Sonraki Haber ‘Hedefe İlaç Taşıyan Akıllı Sistemler’ üçüncü oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?