ANA SAYFA > EKONOMİ > Köy-Koop İzmir Birliği'nden üretici kadınlara e-ticaret eğitimi

Köy-Koop İzmir Birliği'nden üretici kadınlara e-ticaret eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Köy-Koop İzmir Birliği'nden üretici kadınlara e-ticaret eğitimi

Köy-Koop İzmir Birliği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile yaptığı deneyim ve bilgi aktarımı işbirliği kapsamında, 10 il 10 kooperatiften 100 kadını e-ticaret platformu N11 ile eğitimde buluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı ev sahipliğinde Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Fikrimİz'de yapılan “Girişimciler İçin E-Ticaret Eğitimi”nde konuşan İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “Sağlıklı, yerinde, yerelde üretilen, Anadolu'da binlerce yıllık kadın emeğinin paketlere girdiği o güzel sayfalar artık çok rağbet görmeye başladı. İyi, adil, temiz gıdayı tüketici ile buluşturmak çok önemli. Müşteriyi memnun ederek gittiğinizde gıda asla kaybetmiyor” dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Köy-Koop İzmir Birliği arasında imzalanan deneyim ve bilgi aktarımı işbirliği kapsamında e-ticaret eğitimi yapıldı. 10 il, 10 kooperatiften 100 kadının yer aldığı “Girişimciler İçin E-Ticaret Eğitimi” temasıyla yapılan eğitimde, e-ticaret platformu N11 ekibi üreticilere e-ticaret konusunda bilgiler verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Fikrimİz biriminde yapılan eğitime Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar, N11 İş Ortakları Eğitim Müdürü Aykut Baskın ve N11 ekibi, İl Tarım Müdürlüğü temsilcileri ve kooperatif ortağı kadınlar katıldı.

Neptün Soyer: “İyi, adil, temiz gıdayı tüketici ile buluşturmak çok önemli”
İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “İnsanların en çok yöneldiği pandemide, kargoların arttığı ve cep telefonundan ürünlerin pazarlandığı bir sürece girdik. Sağlıklı, yerinde, yerelde üretilen, Anadolu'da binlerce yıllık kadın emeğinin paketlere girdiği o güzel sayfalar artık çok rağbet görmeye başladı. Kelebek etkisiyle birlikte şu an Kilis'teki kadınların e-ticaret yapıyor olması ufak bir payımız varsa bile bizi çok mutlu ediyor. E-ticaret çok canlı bir konu, hiç durmuyor. Kendinizi, sayfanızı, ürünlerinizi, paketinizi sürekli yenilemeniz lazım. 10 yıldır gıda pazarlıyoruz. Şunu iddia ettik, en bildiğimiz yerden, ilaçsız, doğru gıdayı gönderiyoruz. Pandemide satışlarımız arttı. Tek başınıza değilsiniz, bir aradasınız ve daha güçlüsünüz. Siz 10 kooperatif, yanınızda FAO, yanınızda Bakanlık var. Destekler size verildikten sonra ayakta duracak bir sayfamız, dükkanımız olsun. Şu an verilmiş olan Birleşmiş Milletler'in uluslararası desteğini çok iyi kullanmamız lazım. Birleşmiş Milletler'den insanlar geliyor, bu ihracat demek. Gıdada e-ticaret yapmak çok keyifli bir şey. Kooperatifimizin en zor zamanlarında bizi döndüren e-ticaret oldu. İyi, adil, temiz gıdayı tüketici ile buluşturmak çok önemli. Müşteriyi memnun ederek gittiğinizde gıda asla kaybetmiyor” dedi. 

Baskın: “Artık çok satacağınız yerler e-ticaret mecraları”
N11 İş Ortakları Eğitim Müdürü Aykut Baskın, “Nüfusun yüzde 90'ı internete bağlı. Sosyal medya neredeyse kullanmayan yok. Günümüzün 8 saati internete bağlıyız. Bu 8 saatin 3 saatini sosyal medyada geçiriyoruz. Artık çok satacağınız yerler e-ticaret mecraları. İnternet kullanan kişilerin yüzde 89'u mutlaka bir ürün arıyor, alışveriş yapacağı ürünleri sorguluyor. Ziyaret eden her 4 kişiden 3 kişi internetten alışveriş yapıyor. Sizlerin bu girişimciliğe atılmanız internetten satma düşüncenizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor bu rakamlar. Oyuncak, özellikle organik oyuncak yükselen kategoride. Gıda da inanılmaz seviyede. Gıda yükselen bir yıldız. Herkes elektronik ve tekstil üzerine e-ticaret yapıyordu. 15 yıl önce kim alır ki denilen şeyler şu an alınıyor. Gıda daha da artacak, gitgide yukarı çıkacak. Siz ürettikçe orası genişleyecek” dedi.  

10 il 10 kooperatif 100 kadın
Artos Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Van), Ayıntap Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Gaziantep), Kocabeyli, Karaçavuş Süngütepe ve Saatli Köyleri (Kilizi) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kilis), Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kahramanmaraş), Nazende Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Şanlıurfa), Samandağ İlçe Merkezi ve Mahalleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Hatay), Soma Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Manisa), Tapan Eli Kadın Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Adana), Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (İzmir), Uludağ Yiğitali Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Bursa).  
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cihat Kora Anadolu Lisesi’nde bahar şenliği coşkusu
Sonraki Haber Metropolis Tiyatro Festivali başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?