ANA SAYFA > İZMİR > Konak'ta tarihi yapılara sınır tanımayan dokunuş

Konak'ta tarihi yapılara sınır tanımayan dokunuş

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak'ta tarihi yapılara sınır tanımayan dokunuş

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ı gezen uluslararası Sınır Tanımayan Marangozlar Örgütü Başkanı François Calame, 2016 yılında yabancı 40 marangozla birlikte Konak’taki tarihi bir yapının restorasyonunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Fransa merkezli Sınır Tanımayan Marangozlar Örgütü Başkanı François Calame, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Fransa Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Olivier Ramadour ile Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuelle Houles’in de eşlik ettiği ziyarette Pekdaş, Calame ve beraberindeki heyete Konak’ın tarihi mekanlarını gezdirdi. Konak’ta 2 bine yakın tescilli tarihi yapının bulunduğunu belirten Pekdaş, bu yapıları restore ederek kent kültürüne kazandırmak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını, gelecek her türlü işbirliği teklifine açık olduklarını söyledi. Fransız heyetine yakın zamanda tadilatına başlanacak olan tarihi Alanyalı Konağı’nı gezdiren Pekdaş, 1900'lü yılların başında yapıldığı bilinen konak hakkında Başkan François Calame ve beraberindekilere bilgi verdi.

Kuruldukları günden bugüne dünyanın farklı ülkelerinde tarihi ahşap yapıların yeniden yaşam bulması adına çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sınır Tanımayan Marangozlar Örgütü Başkanı François Calame de 2016 yılında gönüllü 40’a yakın marangoz ustasıyla birlikte İzmir’e gelerek, tarihi bir binanın restorasyonunda yer almak istediklerini söyledi. Konak’ın zengin bir yapı envanterine sahip olduğuna vurgu yapan Calame, “İki hafta sürecek çalışmalarda İzmirli ustalarla birlikte atölye çalışmaları da düzenlemek istiyoruz. İzmirli marangoz ustalarıyla marangozluk üzerine bilgi paylaşımı yapacağız” dedi.

Sınır Tanımayan Marangozlar Örgütü ile Konak’ta uygun bir tarihi binanın restorasyonunda birlikte çalışmaktan mutlu olacaklarını dile getiren Başkan Pekdaş, kültürlerarası etkileşimin ve paylaşımın artmasından yana olduklarını kaydetti. Pekdaş, “Konak’ta yeniden yaşam bulmayı bekleyen pek çok tarihi bina var. Belediye olarak hepsini restore etmemiz belki mümkün değil. Bütçemiz el verdiğince kurtarabildiklerimizi kent kültürüne kazandırmak için çalışacağız. Bunu yaparken her türlü işbirliğine hazırız. Verilecek desteklerden mutlu olacağız” diye konuştu. Başkan Pekdaş, François Calame ve ekibini Alanyalı Konağı’nın restorasyonuna katkıda bulunmaya davet ederken, Calame de İzmir’de yapmayı düşündükleri çalışma için Alanyalı Konağı'nın çok uygun olduğunu belirterek, tarihi binanın cumba ve bazı ahşap kısımlarının restorasyonunu üstlenmek istediklerini söyledi. Ziyaret sonunda Fransız Kültür Merkezi Müdürü Emmanuelle Houles, yürüttükleri proje kapsamında Konak’ın farklı mahallelerinde çocuklar tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan tabloyu Başkan Pekdaş’a hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de Tiago problemi sürüyor...
Sonraki Haber Karşıyakalı Mini Göbek Aydın vefat etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?