ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu: Tek amacımız iş ve aş üretmek, vatandaşımızın lokmasını büyütmek

Kocaoğlu: Tek amacımız iş ve aş üretmek, vatandaşımızın lokmasını büyütmek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: Tek amacımız iş ve aş üretmek, vatandaşımızın lokmasını büyütmek

Sanayi ve iş dünyasının talepleri doğrultusunda nitelikli elemanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğe karşı daha etkili adımlar atabilmek için kentin önemli kurum ve kuruluşlarını aynı çatı altında topladı. Başkan Kocaoğlu, “Tek amacımız iş ve aş üretmek, vatandaşımızın lokmasını büyütmek” diye konuştu.

İhtiyaç duyulan mesleklere yönelik eğitimler vererek farklı sektörlerin nitelikli eleman taleplerini karşılamaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, istihdama sağladığı bu katkıyı artırabilmek için bu kez kentteki önemli kurum ve kuruluşları bir araya getirdi. Eski DGM binasını ‘Meslek Fabrikası’na dönüştürerek sanayi ve hizmet sektörünün eleman ihtiyacına göre açılan kurslarda kepçe operatörlüğünden makyözlüğe kadar 75 branşta eğitim veren Büyükşehir Belediyesi, “Meslek Fabrikası Yönlendirme Kurulu” çatısı altındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurul’da sanayici ve işadamı örgütleri, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri ve kamunun istihdama yönelik kurumlarının yöneticileri ile girişimciler ve yatırımcılar yer aldı.

İzmirlilerin lokmasını büyütebilmek..
Meslek Fabrikası Yönlendirme Kurulu’nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu oluşumla İzmir’in ihtiyacı olan çok önemli bir boşluğu doldurduklarına dikkat çekerek, “Ülkemizdeki her genç masa başı iş istiyor ancak işverenlerin ara elemanlara da ihtiyacı var. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Meslek Fabrikası’nı bu ihtiyaca karşılık kurduk. Her geçen gün de geliştiriyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız hem pratik hem teorik ders görüyorlar. Tek amacımız iş ve aş üretmek; vatandaşımızın lokmasını büyütmek” diye konuştu.
Toplantıda İzmir'in nitelikli eleman ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek üzere “işgücü piyasası analizleri” değerlendirildi. Meslek Fabrikası'nın stratejik hedeflerine uygun yeni faaliyetler tartışıldı ve istihdamın geliştirilmesine yönelik fikirler ele alındı.

Neden Avrupa gibi olmayalım?
Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meslek Fabrikası’nı hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. EBSO Başkanı, “Almanya savaştan sonra yerle bir olmuş ülkeydi ama kısa sürede şimdiki sanayi gücüne ulaştı ve bugün bir numara. Bunun nedeni meslek liseleri. Türkiye'de de bunu aşılamayı başarırsak, sanayimiz neden Avrupa'nınki gibi olmasın? Türkiye'de işsizlik yok, mesleksizlik var” dedi.
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, geçen hafta Berlin'e gittiklerini, yaptıkları incelemeler sonucu mesleki eğitim anlamında orada yapılanlardan daha fazlasının İzmir’de yapılmış olmasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Üniversitelerin ve meslek odalarının temsilcileri, Meslek Fabrikası’nı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğini geliştirme konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden “Bu girişimden dolayı teşekkür ediyorum. Ara eleman sorunu 15 yıldır Türkiye'nin büyük sorunu. Bu konuda üniversitelere ne düşüyorsa yapmak zorundayız” diye konuştu.
Ege İş Kadınları Derneği Nihan Antitoros ise “Bu fabrika özellikle kadınlar için  çok iyi oldu. Kadınlar burada aldıkları eğitimlerle bir çok kurum ve kuruluşda projeler yapmaya başladılar. Biz de bundan çok memnunuz” dedi.

Örnek model
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Meslek Fabrikası, işgücü piyasasındaki değişimleri yakından izliyor; sanayi ve iş dünyasının taleplerini dikkate alarak mesleki eğitim programları ve kurslar düzenliyor. Yeni oluşturulan Yönlendirme Kurulu ile Meslek Fabrikası’nın kurumsal verimliliğinin ve bilinirliğinin artırılması, İzmir işgücü piyasasındaki değişimlerin izlenmesi, raporlanması ve uygun mesleki eğitimlerin sağlanması, kentte girişimciliğin arttırılmasına katkı sağlanması, dezavantajlı grupların işgücü piyasasına katılımlarının artmasına destek olunması ve bu bağlamda bölgedeki kurumlarla sürdürülebilir bir iş birliği yapısının oluşturulması hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası çatısı altında yenilikçi yöntem, teknoloji ve donanımlar ile İzmir’de mesleki teknik eğitimin kalitesine önemli katkı sağlaması beklenen FabLab modelini de oluşturmaya hazırlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’ya kardeş ziyareti
Sonraki Haber Bostanlı'da denize açılan balıkçıdan haber alınamıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?