ANA SAYFA > SAĞLIK > Göz alerjisine dikkat!

Göz alerjisine dikkat!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Göz alerjisine dikkat!

Buca Tıp Merkezi Göz Hastalıkları uzmanlarından Op. Dr. Alper Çukur, kızarıklık, kaşıntı ve sulanma ile kendini belli eden ve özellikle bahar aylarında çok sık görülen göz alerjileri konusunda dikkatli olunmasını önerdi.

Buca Tıp Merkezi Göz Hastalıkları uzmanlarından Op. Dr. Alper Çukur, bahar aylarında çimen, ağaç ve çiçeklerden yayılan polenlerin artmasına bağlı olarak görülen göz alerjisinin (alerjik konjonktivit) ihmal edilmesi durumunda gözlerde körlüğe kadar giden başka rahatsızlıkların oluşabileceğini söyledi.

Aslında alerjik konjonktivitin bir grup hastalığı tanımlayan genel bir terim olduğunu ifade eden Op. Dr. Çukur, alt tipleri arasında mevsimsel konjonktivit, vernal konjonktivit, atopik keratokonjonktivit ve dev papiller konjonktivitin yer aldığını belirtti.

"KÖRLÜK RİSKİ TAŞIYOR"

Atopik keratokonjonktivitin körlük riski taşıyan bir alerji türü olduğunun altını çizen Op. Dr. Çukur, “Atopik keratokonjonktivit körlük riski taşıyan bir alerji çeşididir. Daha çok erişkinlerde görülür ve astım, nezle, atopik dermatit ve yiyecek alerjisi gibi durumlara eşlik edebilir. Hastanın yakınlarında da bu hastalıklara rastlanabilir. Bu alerji yıllarca sürebilir. Başlangıcı mevsimsel konjonktivit gibi olmakla beraber göz kapakları sıklıkla tutulmuştur, göz kapaklarının cildi kızarık ve pul pul olmuştur. Ayrıca yara dokusu kapak iç kısımlarında yapışıklıklar yapabilir, kapak yapısını bozabilir, kapakların içe veya dışa dönmesine ve kirpiklerin göze batmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Alerjik konjonktivitin en sık rastlanan belirtilerinin kızarıklık, kaşıntı ve sulanma olduğunu bunun yanı sıra yanma, ışığa karşı hassasiyet ve kapaklarda şişme de görülebileceğini belirten Op. Dr. Çukur, göz alerjilerinin tedavisi hakkında şunları söyledi:

HEKİM KONTROLÜ GEREKLİDİR

“Alerji yapan maddeyi ortadan kaldırmak, tedavideki en önemli basamaktır. Evi ve arabayı camları açarak değil klima kullanarak havalandırmak, güneş gözlüğü kullanmak, gözleri kaşıyıp ovuşturmamak, hayvan tüyüne karşı alerji varsa evcil hayvan beslemekten uzak durmak ya da evcil hayvanınıza sık banyo yaptırmak, elleri ve yüzü sıkça yıkamak, evi tozdan arındırmak, toz alırken ıslak bez kullanmak, yatak odanızda toz çekmeyen kumaşlar kullanmak bu alerjen maddelerden etkilenme olasılığınızı azaltacaktır. Tüm bu önlemlere rağmen gözlerinizde birkaç günden fazla süren kaşıntı, kızarıklık, sulanma gibi şikayetlerin devam etmesi durumunda mutlaka göz hastalıkları uzmanı tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir. Hekiminiz şikayetleriniz doğrultusunda sizin için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden yüzlerce öğrenciye burs
Sonraki Haber İş Adamları savaşta Kaf Kaf’ın yanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?