ANA SAYFA > GÜNDEM > Dokuz Eylül Üniversitesi’nde duygulu Hocalı’yı Anma Programı…

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde duygulu Hocalı’yı Anma Programı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde duygulu Hocalı’yı Anma Programı…

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde“Hocalı’yı Anma Programı” gerçekleştirildi.

600’den fazla katılımcının iştiraki ile gerçekleşen programa, Azerbaycan Diaspora Başkanlığı temsilcisi, İzmir’den sivil toplum örgütleri temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Anma Programı; Saygı Duruşu, İstiklal Marşımız ve Azerbaycan Milli Marşının okunması ile başladı. Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Daş, açılış konuşmasında 27 yıl önce yapılan bu insanlık dışı katliamın unutulmaması gerektiğini ve Azerbaycanlı kardeşlerimizle bugün bu acıyı paylaştığını vurguladı.
Anma programına katılan Azerbaycan Diaspora Başkanlığı’nın Türkiye’den sorumlu temsilcisi Samir İbadov, açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde düzenlenen” Hocalı’yı Anma Programı”ndan dolayı, Azerbaycan Diaspora Başkanı FuadMuradov’un adından, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Daş’a, Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan vekili Prof. Dr. GülmiraKuruoğlu’na teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından “Büyük Cinayet: Hocalı Katliamı” belgeseli izlendi. Büyük ilgiyle izlenen belgeselin ardından, DEÜ Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan vekili Prof. Dr. GülmiraKuruoğlu’nun moderatörlüğünde “26 Şubat 1992 Hocalı Katliamı” Paneli gerçekleştirildi.Panelde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Uludağ “Azerbaycan – Ermenistan Münakaşasının Tarihsel Süreci”,  Dr. Haktan Birsel “Dağlık Karabağ Sorunu Kapsamında Hocalı Katliamı” ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ülviyye Aydın “Hocalı Katliamının Uluslararası Hukuktaki Yeri” konularında yaptıkları konuşmalarda, Hocalı’da gerçekleşen katliamın tarihsel, uluslararası ve hukuksal boyutunu ortaya koydular.
Vüsale Hanımın muhteşem oyunu salonda duygulu anlar yaşandı.
Anma Programının devamında, tiyatro oyuncusu VüsaleGülmemmedova Gürler’in ve DEÜ Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı “YOL AYRIMINDA” tiyatro oyunu sergilendi. Oldukça etkileyici ve duygusal olan bu oyunda, Hocalı’da yaşamış ve esir düşmüş, gözünün önünde çocuğu yakılmış, işkenceler görmüş bir kadının hikâyesi anlatılmaktadır. Vüsale Hanımın muhteşem oyunu salonda duygulu anlar yaşandı.
Anma Programının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fuayesinde “Azerbaycan, Karabağ, Hocalı” adlı Fotoğraf Sergi açılışı yapıldı. Sergi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Secder Akıncı'nın ismi Su Sporları Merkezi'ne verildi
Sonraki Haber Yıldırım, amatörlerle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?