ANA SAYFA > SAĞLIK > Doğa Dostu Eko-Eczaneler Geliyor

Doğa Dostu Eko-Eczaneler Geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğa Dostu Eko-Eczaneler Geliyor

Türkiye'de ilk defa Atık İlaç Toplama Projesi'ni hayata geçiren Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) şimdi de Doğa Dostu Eczaneler yaratacak. Eczanelerde oluşturulacak sistem kapsamında tüm atıklar toplanacak,elektrik ve sudan tasarruf edilecek, siparişler yeniden düzenlenerek fatura ve sevkiyatlar azaltılacak. Böylece karbon salınımı en düşük seviyede tutulacak. Açığa çıkan karbon ayak izi hesaplanarak ağaç dikimi ile telafi edilecek.

Sürdürülebilir çevre, sağlıklı yaşam için çalışmalar yürüten Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), yeni bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Eczanelerde doğa dostu, sürdürülebilir çevreye katkı koyan bir sistem kurmayı hedeflediklerini belirten Çevreci Eczacılar Kooperatifi Başkanı Şule İlkkurşunlu, "Atık İlaç toplamakla başlayan süreçte eczanelerin çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Dünyamız giderek kirleniyor. Sularımız kirleniyor, ozon tabakası deliniyor ve  mevsimler değişiyor. Dünyamızı gelecek nesillerin yaşayamayacağı bir hale getiriyoruz. Halbuki 'Sürdürelebilir Kalkınma' diye bir kavram var. İşlerimizi dünyamızı gelecek nesillere temiz bırakacak şekilde yapmalıyız. Biz de eczacılık mesleğinin sürdürülebilir kalkınma ilkelerini belirleyip, dünyamızı kirletmeden geleceğe temiz teslim ederek yeni bir eczane çalışma sistemi yaratmak istiyoruz. Bu sistem doğa dostu olacak" dedi. 
 
DOĞA DOSTU DETARJANLAR KULLANACAĞIZ
Doğa dostu projeleri hakkında bilgi veren İlkkurşunlu, "Bu  çalışmaya ÇEKOOP üyesi eczanelerle başlayacağız. Her zaman yaptığımız gibi atık ilaçlar, kağıtlar, pil gibi  atıklar da toplanacak. İş akışımızı yeniden modellendireceğiz. Sipariş verme biçimimizi değiştirerek fatura ve sevkiyat sayısını azaltacağız.Oluşturduğumuz karbon ayak izini telafi edeceğiz. Kullandığımız detarjanlar dahil  tüm ürünler  doğa dostu olacak. Tüm bu konularda   halkımızı da  da bilgilendireceğiz" diye konuştu. Projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin Serin, gelecek nesillere devredebilecek bir eko-sistem kurmak istediklerini söyledi.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Engelsizmir’de “ikinci kongre” heyecanı başladı
Sonraki Haber EGİKAD’ın ‘En iyi iş fikri ödülü’ sahibini buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?