ANA SAYFA > EKONOMİ > EGİKAD’ın ‘En iyi iş fikri ödülü’ sahibini buldu

EGİKAD’ın ‘En iyi iş fikri ödülü’ sahibini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGİKAD’ın ‘En iyi iş fikri ödülü’ sahibini buldu

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen ‘Kadın Girişimciler En İyi Fikir Yarışması’nda jüri üyeleri tarafından en iyi iş fikrine sahip kadın girişimci Çiğdem Tura seçildi. “Mia Luce" (Benim Işığım) isimli projesiyle 5 bin liralık para ödülünün yanı sıra 6 aylık danışmanlık hizmeti kazanan Çiğdem Tura, yarışmanın kendisi için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Kaya Prestige Otel’de düzenlenen ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Dokuz Eylül Rotary Başkanı Mehmet Akiş, jüri üyeleri Bülent Akgerman, Ahu Güzel, Perihan İnci, Mehmet Sinan Can, dernek üyeleri ve yarışmanın finaline kalan 8 yarışmacı ile aileleri katıldı.

Gelenekselleşmesini istiyoruz

Törenin açılış konuşmasını yapan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Türkiye’deki istihdam açığının aşılması için girişimcilerin, özellikle kadınların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini vurgulayan Elmasoğlu, “Kadın girişimcilerin desteklenmesi sadece ekonomik kalkınmaya değil, kadının kendi bağımsızlığını kazanmasına da vesile olacak. Bu yarışma sayesinde kadınlarımızın hazırlanacak yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkarmak istedik” dedi.

Tüm kadınlar için bir ışık olsun

Türkiye’de açıklanan işsizlik oranlarının oldukça yükseldiğini ifade eden Elmasoğlu, “Bizler kadınların iş hayatına kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Dünyada ve ülkemizde işsizliğin birinci ilacı girişimciliktir. Bu tür projelerle kadın girişimcileri iş hayatına kazandırmamız lazım. Umarım sadece birincilik ödülünü alacak kadın arkadaşımız için değil diğer yarışmacılarımız için de bir şans yaratıp ışık olmuştur” dedi.

Yarışmada finale kalan 8 proje arasında moda, tasarım ve pazarlama konularını kapsayan Mia Luce isimli projesi birinci seçilerek 5 bin liralık para ödülüne ulaşan Çiğdem Tura ise; “İzmir'in yeni kadın giyim markası olmak için yola çıktık. Projemiz, benim ve annemin 35 yıllık kişiye özel dikim deneyiminin bir araya gelmesiyle doğdu. Bu yarışma benim için bir dönüm noktası olacak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğa Dostu Eko-Eczaneler Geliyor
Sonraki Haber Uğur Okulları Kültür ve Sanat Festivali'nin ilki yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?