ANA SAYFA > SAĞLIK > Dr. Mungan’dan uyarı: Domuz gribinde bulaşıcılık, belirtilerden önce başlıyor

Dr. Mungan’dan uyarı: Domuz gribinde bulaşıcılık, belirtilerden önce başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr. Mungan’dan uyarı: Domuz gribinde bulaşıcılık, belirtilerden önce başlıyor

Çınarlı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Fikret Mungan’dan İnfluenza’nın bir alt tipi olan ve halk arasında “Domuz Gribi” olarak bilinen H1N1 virüsü hakkında bir dizi uyarı geldi. Domuz gribinin hava yolu ile partiküller ile bulaştığını söyleyen Dr.Mungan, “En büyük risk 2 yaş altı bebekler ile 2-5 yaş arası karaciğer ve kalp sorunu olan çocuklarda” dedi.

Çınarlı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Fikret Mungan, domuz gribinin hapşıran, öksüren kişilerin havaya yaydığı partiküllerin solunması, elimize bulaşan mikrobun elimizi ağzımıza burnumuza götürmemiz sonucu bulaştığını söyleyerek, “Virüs vücuda girdikten 1-4 gün sonra belirtiler başlar. Ancak belirtiler başlamadan 1 gün önce biz de virüsü yaymaya başlarız” dedi.
 
Bu sebeple ebeveynlerin, özellikle 5 yaş altı çocuklarının böyle bir ortama girdiğini düşünüyorlarsa mutlaka önleyici tedavi için hekime başvurması gerektiğini söyleyen Mungan, “Ağız ve burundan alınan sürüntü ile 15 dakikada sonuçlanan bir antijen testi ile bu virüsün vücuda girip girmediğini anlayabiliyoruz. Önleyici tedavi ile bu virüsün etkilerini kırmak mümkün” dedi.
 
Nasıl korunacağız, hasta olursak ne yapacağız?
Ateş, öksürük, burun akıntısı, kas, eklem, baş ağrısı ve ishalin en sık şikayetlerden olduğuna dikkat çeken Mungan,  “7-10 gün süreyle bu rahatsızlığın etkileri sürerken, bulaştırıcılık da bu süre boyunca devam ediyor” dedi. 
 
Elleri bol suyla sabunla yıkamanın önemine vurgu yapan Mungan, “Ortamı havalandırmak, kalabalık ortamlarda uzun süre kalmamak da önemli. Eğer çocuğumuz domuz gribi olduğunu bildiğimiz ya da şüphelendiğiniz biriyle yakın temasta bulunursa 48 içinde antiviral uygulamalar başlandığı takdirde bu hastalığın etkisini kırmak mümkün” dedi. Dinlenmenin bu rahatsızlığın tedavisinde temel yöntemlerden olduğunu ifade eden Mungan, “İlaç tedavisini destekleyen dinlenme ve bol sıvı tüketimi hastalığın daha kolay atlatılmasını sağlayan etmenler” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Depremden korkan Gaziemirli çocuklara özel terapi
Sonraki Haber Başkan Oran: El ele, omuz omuza mücadele edeceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış