ANA SAYFA > İZMİR > BM Kadın Birimi’nin Yerel Siyaset Atölyesi İzmir’de başladı

BM Kadın Birimi’nin Yerel Siyaset Atölyesi İzmir’de başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
BM Kadın Birimi’nin Yerel Siyaset Atölyesi İzmir’de başladı

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), yereldeki kadın adayları 2019 yerel seçimlerine Yerel Siyaset Atölyeleri ile hazırlıyor. Daha önce Adana ve Gaziantep’te gerçekleştirilen atölye, 22 Ocak günü İzmir’de başladı. Atölyeye İzmir’den 40’tan fazla kadın aday ve aday adayı katıldı.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) yereldeki kadınların siyasete katılımlarını desteklemek amacıyla, 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde kadın aday ve aday adaylarına yönelik güçlenme atölyeleri düzenliyor. Aralık 2018’de Adana ve Gaziantep’te gerçekleşen Yerel Siyaset Atölyesi, 22 Ocak’ta İzmir’de başladı. 24 Ocak Perşembe gününe kadar sürecek olan atölyeye, İzmir’den farklı partilerden 40’tan fazla kadın aday ve aday adayı katıldı. 

“Siyasette Adın Var, Siyasette Kadınlar Var” sloganıyla kadın adayları eğitimlere davet eden Yerel Siyaset Atölyeleri’ne; il ve ilçelerde belediye başkanlıklarına ve belediye meclis üyeliklerine adaylık başvurusu yapmış olan ya da yapacak olan kadınlar başvurabiliyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi uzmanları tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara, adaylık süreci hazırlıkları, seçmenlerle iletişim, kampanya için finansal kaynak yaratma, kampanya yönetimi, seçim kanunları ve siyasette kadına yönelik şiddet gibi konularda bilgi sunuluyor. Üç günlük eğitimde adaylar; seçim sistemi, rolleri ve sorumlulukları üzerine tartışıyor, liderlik becerilerini geliştiriyor, interaktif bir şekilde eğitime katılarak seçime hazırlık yapıyorlar. Eğitimde ayrıca katılımcılara, toplumsal cinsiyet eşitliği ile birlikte kadınların siyasi katılımının ve liderliğinin önemi aktarılıyor. Atölyenin dördüncüsü 26-28 Ocak tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek.

UN Women kadınların siyasete katılımı için çalışıyor
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) kadınların yönetim pozisyonlarına eşit olarak katılmaları ve siyasi katılımları için çalışmalar yürütüyor. Yerel Siyaset Atölyeleri, kadınların siyasi katılımını ve karar alma mekanizmalarında temsiliyetini artırmayı hedefleyen “Türkiye’de Siyasi Liderlik ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesi kapsamında hayata geçirildi. Proje, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) finansman desteği ile uygulanıyor.

Proje, kadınların siyasetteki temsil oranlarının düşüklüğüne dikkat çekiyor. 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlere göre, belediye başkanlarının %2.8’i, belediye meclis üyelerinin %10.7’si ve il genel meclisi üyelerinin %4.7’si kadınlardan oluşuyor. 

Proje, “Kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın karar alma süreçlerine tam ve etkin bir biçimde katılımlarının ve kadınlara karar alma mekanizmalarında, her düzeyde lider olabilmeleri için eşit fırsatlar tanınmasının güvence altına alınması” hedefine yönelik olarak çalışıyor. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 9 Eylül Üniversitesi'nden Tübitak destekli çevre eğitimi
Sonraki Haber Kemeraltı tarihi burada anlatılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?