ANA SAYFA > SAĞLIK > Türkiye’nin uyuşturucu ve sigaradan kaybı savaştan beter

Türkiye’nin uyuşturucu ve sigaradan kaybı savaştan beter

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’nin uyuşturucu ve sigaradan kaybı savaştan beter

Yeşilay haftası kutlanırken sigara ve uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması Türkiye için en büyük tehdit haline geldi. Kullanımı giderek yaygınlaşan ve küçük yaş gruplarına kadar inen sigara ve uyuşturucu kullanımı savaştan daha büyük mal ve can kaybına neden oldu.

Sigara üretiminde dünyada 7. Sırada yer alan ülkemiz, 2.72 milyar dolar ekonomik kayba uğramakta ve 110 bin insanını zamansız ve erken toprağa veriyor. Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları yayınladığı bildiri ile sigara uyuşturucu kullanımında ki artışa dikkat çekerek halkımızı alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerden korumak için anayasa da açık hükümlere yer verilmesi çağrısında bulundu.

Yeşilay haftası nedeniyle bir açıklama yapan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız; Anayasa maddesinde geçen “alkol düşkünlüğünden koruma” ifadesinin sorunlu olduğuna ve kendi içinde çeliştiğine dikkat çekerek, alkol, sigara ve uyuşturucu ile mücadelede yeni yöntemlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek şu görüşlere yer verdi; “1–7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmakta ve bu tarihlerde bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık çalışmaları yapılarak bunlara karşı mücadele verilmektedir. Bizler de Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak, “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz. Türkiye uyuşturucu, sigara, alkol vb. zararlı maddelere erişimin en kolay olduğu ülkeler arasındadır ve erişim son yıllarda daha da kolaylaşmıştır. Anne babaların aleni sigara içmesi, çocukların bunu bir adım öteye taşıyarak uyuşturucu kullanmaya başlamasını etkilemektedir"
 
DÜNYA DA 7. SIRADAYIZ
 
Sözlerini birtakım istatistiklerden bahsederek sürdüren Yıldız, "Sigara üretiminde dünyada 7. Sırada yer alan ülkemiz, 2.72 milyar dolar ekonomik kayba uğramakta ve 110 bin insanını zamansız ve erken toprağa vermektedir. Asıl alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başladığı ve sonrasında da devam ettiği anlaşılmaktadır. Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır. Yeni anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bugünlerde mevcut anayasaya baktığımızda 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasasında en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Özellikle iddaa, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır" dedi.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Çok bile yaşamış'' dediler ama...
Sonraki Haber Acil tıp personelleri sempozyumda buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?