ANA SAYFA > EKONOMİ > TSE ile ALTO İşbirliği

TSE ile ALTO İşbirliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TSE ile ALTO İşbirliği

Üyelerine sunduğu hizmetin kalitesini artırma yönünde çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) bu kurumlara bir yenisini daha ekledi. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında kalibrasyon, eğitim, muayene ve deney hizmetlerinde oda üyelerine önemli oranda indirim imkanları sağlayan protokol, törenle imzalandı.

Anlaşma ile TSE’den belgesi olan ALTO üyelerine TSE’den alacakları kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 40, kalibrasyon eğitim hizmetlerinde ise yüzde 30; TSE’den belgesi olmayan ALTO üyelerine TSE’den alacakları kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 30, kalibrasyon eğitim hizmetlerinde ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Ayrıca TSE belgesi olan, özel amaçlı muayene ve deney yaptırmak isteyen ALTO üyeleri de yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

ALTO üyelerinin TSE’nin belge ve hizmetlerini indirimli almalarına yönelik anlaşmanın imzaları, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ile TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz tarafından atıldı.

‘Kalibrasyon İşbirliği Protokolü’nün imza töreninde konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka, “Oda olarak üyelerimizin ve ilçemizin menfaati doğrultusunda tüm kurumlarla işbirliği ve ortak vizyon çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin sıkıntılarının ortadan kaldırılması noktasında elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız” dedi.

İşbirliği birçok hizmeti kapsıyor

ALTO Başkanı Adnan Saka, oda üyeleri için maliyetleri düşürecek bu önemli işbirliğine imza atmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Yaptığımız bu protokolle üyelerimizin üretim maliyeti azalacak. Bu doğrultuda TSE ile Odamız arasında imzalanan protokolde,  Üyelerimizin, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı laboratuarlarından alacakları kalibrasyon, eğitim ve özel deney hizmetleri olan Arge, üretim-iç kalite-girdi hammadde kontrol, Proses kontrol-geliştirme, Performans iyileştirme ve benzeri amaçlı uygulanacak usul ve esasları kapsıyor. Bu anlamda Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk’e, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz’e ve TSE Ege Bölge Koordinatörü Ömer Eyyüpoğlu’na işbirliği çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Standartları belirleyen olmak istiyoruz”

ALTO'nun standartlara uyum konusuna büyük önem verdiğine işaret eden ve standartların tek başına yeterli olmadığını ifade eden Saka,  “ALTO olarak standartlara uyum konusuna büyük önem veriyoruz. Ancak standartlara uymak tek başına yeterli değil, bizim aynı zamanda standartları belirleyen ülke konumuna gelmemiz gerekiyor. Artık bizim arge, marka, patent ve lisans konularında lider olmamız gerekiyor. Bizler, bu ülkenin girişimcileri olarak artık sadece standartlara uyan değil, standartları belirleyen konumda olmalıyız. Standartların farklı ülkelerden aynısının alınmasını değil, ülke olarak kendi standartlarını belirleyen ve bu standartları da dünyaya ihraç eden ülke olmayı arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

ALTO üyelerine uygun fiyatlarla hizmet

Saka, TSE ile imzaladıkları "Kalibrasyon İşbirliği Protokolü" ile Aliağalı sanayicilerin bundan sonraki süreçte standartlara ilişkin hizmetleri uygun koşullar ve makul fiyatlarla elde edeceklerini vurgulayarak, Protokolle odamızın TSE belgesi olan üyeleri, kalibrasyon hizmetlerinden yüzde 40, kalibrasyon eğitim hizmetlerinden yüzde 30 oranında yararlanabilecekler. Odalarımızın TSE belgesi olmayan üyeleri ise, kalibrasyon hizmetlerinden yüzde 30, kalibrasyon eğitim hizmetlerinden yüzde 20 indirimle yararlanabilecekler.  Ayrıca; TSE’de özel amaçlı muayene ve deney yaptırmak isteyen üyelerimiz, bu hizmetten de yüzde 25 indirimli yararlanabilecekler” dedi.

İşbirliği bölgeye katma değer sağlayacak

Kurum olarak kalite olgusunu her işletmeye aşılamak istediklerini kaydeden TSE Genel Sekreteri Karagöz ise, Kalitenin olmadığı yerde verim olmaz. İmzalamış olduğumuz protokolün bölgeye katma değer sağlayacağına inanıyoruz açıklamasında bulundu.

Aliağa’ya ADR Merkezi

ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) ile ilgili oda üyelerine bilgilendirmede bulunan Karagöz, “Aliağa’da tehlikeli madde taşımacılığı potansiyelinin yüksek olmasından dolayı ilçeye bir ADR merkezi kurmayı planlıyoruz ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Türkler ilk standardı 500 yıl önce belirledi

Toplantının sonunda Sultan 2. Bayezid tarafından 1502 yılında yürürlüğe konulan “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa” hakkında bilgilendirme yapan Karagöz, bu belgenin dünyanın bilinen ilk standart belgesi olarak kabul edildiğini ve dünya standart tarihine ışık tuttuğunu ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZKA'den 5.desteği alan İAOSB sözleşmeleri imzaladı
Sonraki Haber Görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?