ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da asansörler denetim altında...

Karşıyaka'da asansörler denetim altında...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da asansörler denetim altında...

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki asansörleri sıkı denetim altına aldı.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı başlarında yapılan incelemelerde, 4 bin 234 asansörden 3 bin 550’sinin güvensiz olduğu tespit edildi ve kırmızı etiket verildi. 108 asansör sarı (kusurlu), 73 asansör mavi (hafif kusurlu), 403 asansör ise yeşil (uygun) etiketli olarak sınıflandırıldı. Denetimlerin artması ile bu tablo tersine çevrildi.

Ortaya çıkan tehlikeli tablonun ardından; güvensiz olduğu belirlenen asansörlere ilişkin, ilgili yönetmelik gereği işlem yapıldı. Bina sorumluları uyarılarak, verilen süreler içerisinde asansörlerin güvenli hale getirilmesi istendi. Vatandaşlar da billboard ve afişlerle bilgilendirildi. Yapılan çalışmalar sonucu takip denetimlerinde önemli oranda güvenlik artışı tespit edildi. Yıl sonu verilerine göre, yeşil etiketli asansör sayısı 403’ten 1409’a yükseldi. Mavi etiket 73’ten 1165’e, sarı etiket de 108’den 113’e çıktı. Kırmızı etiketli asansör sayısı ise 3550’den 1547’ye düştü. Yeşil ve Mavi etiketli asansörlerin oranı yüzde 60'a yükseldi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "İlçe genelindeki tüm asansörlerin güvenli hale gelmesini sağlamak amacıyla bu yıl da denetim, takip ve bilgilendirme çalışmalarımız yoğun şekilde sürecek" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılında yayınlanan yönetmenlik gereği; kullanımda olan tüm asansörlere ayda bir kez bakım, yılda en az bir kez de güvenlik kontrolü yaptırılması gerekiyor. Bu kontrollerde asansörler güvenlik derecesine göre renkli etiketlerle işaretleniyor. Kırmızı etiket asansörün tehlikeli olduğu anlamına geliyor ve kullanılmaması gerekiyor. Güvenlik açısından riskli olan asansörlere sarı; hafif kusurlu, yani olası bir güvenlik sorununa yol açmayacak olanlara da mavi etiket yapıştırılıyor. Kusuru bulunmayan asansörlere ise yeşil etiket veriliyor. Tespit edilen eksiklikler rapor edilerek, bina sorumlularına belirli bir süre tanınıyor. Bu sürede eksikliklerin giderilmemesi halinde de asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakılıyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KASİAD sosyal sorumluluk projelerinde fark yaratacak
Sonraki Haber Çocuklarda iştahsızlığa yol açan 5 etken

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?