ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kaligrafi sanatçısı Erhan Genç, Karşıyaka'da atölye açtı

Kaligrafi sanatçısı Erhan Genç, Karşıyaka'da atölye açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaligrafi sanatçısı Erhan Genç, Karşıyaka'da atölye açtı

Kaligrafi sanatçısı Erhan Genç Karşıyaka'da açtığı atölye'de kaligrafi çalışmalarını sürdürüyor.

Burada yaptığı çalışmalarda, tabak, kupa, fincan, üzerine, her ebatta tablolar, panolar, düğün ve özel günlerde davet edilecek konuklar için zarf, değişik objeler üzerine isimlikler ve daha farklı objelere yazabiliyor.
 
Erhan Genç kimdir? Dediğimiz zaman kendisini şöyle anlatıyor: "Lüleburgaz'da dünyaya gözlerimi açtım, tahsilimi Lüleburgaz'da tamamladım. 25 yıl boyunca İsviçre'de yaşadım. Evli bir kız çocuk babasıyım. İsviçre dönüşü Karşıyaka'ya yerleştim ve kaligrafi sanatını burada sürdürüyorum. Profesyonel anlamda kaligrafiyle uzun yıllardır ilgileniyorum. Karşıyaka'da yaklaşık bir yıl önce açtığım atölyede gelen istekler üzerine istenilen objelere kaligrafi sanatını uyguluyorum. Atölye çarşıya, belediyeye, kaymakamlığa çok yakın. Bu işi yaparken huzur buluyor ve rahatlıyorum. Bildiğim kadarıyla Karşıyaka'da kaligrafi sanatıyla uğraşan bir tek ben varım."
 
KALİGRAFİ NEDİR?
Latin harfleri kullanılarak güzel yazı yazma sanatıdır. Hat Sanatı'na göre öğrenmesi daha kolaydır. kaligrafi de amaç değişik motifler kullanarak yazıyı olduğundan farklı bir kimliğe büründürerek kaligrafi kurallarına uygun olarak el ile güzel yazmaktır. Bu stil ve kabiliyet kişinin hüneri ve becerisine göre değişmektedir. Kaligrafi çalışmaları eski tarihlerden beri günümüze kadar insanların hep ilgisini çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir. Önceki zamanlarda Fransızlar kaligrafinin kişinin iç güzelliğinin dışarı yansıması şeklinde tarif ettikleri gibi ruhunun ve kişiliğinin de aynası olduğunu ve kalbinin temizliğinin dışarı yansıması olarak inanmışlar ve söylemişlerdir. Günümüzde kaligrafi sanatıyla pek çok davetiyeden süslemeli eşyalara kadar her bir detay kaligrafi ile şekillenmektedir. Dik ve yatay çizgiler estetiksel bir biçimde şekillenerek davetiye, sertifika, diploma, güvenlik kartları ve porselen ürünlerin üzerine işlenmektedir. Tamamen el yeteneği olan kaligrafiyi herkes kolay yapamamaktadır. Kaligrafi yapılırken harf boyutlarının aynı olması ve yazıya simetrik görüntünün en iyi şekilde verilmesi gerekir. Tamamen hayal gücü ve asimetrik becerilere sahip olan kaligrafi güzel yazma sanatı ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan konuların başında gelmektedir. Kaligrafi sanatı için belirlenen kural ve kaidelere dikkat edilmesi gerekmektedir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aliağa’ya getirilecek asbestli gemiye karşı güç birliği
Sonraki Haber ''Bisiklet bizden, gezmesi sizden'' uygulamasına büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?