ANA SAYFA > EĞİTİM > İletişimi güçlü turizmciler aranıyor

İletişimi güçlü turizmciler aranıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İletişimi güçlü turizmciler aranıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi üniversite-sektör işbirliği çalıştaylarının ikincisini seyahat acentaları ile düzenledi.

İlki geçtiğimiz yıl otelcilerle düzenlenen çalıştayın ikincisinde seyahat sektörü akademisyenlerle buluştu. Turizmciler, turizm alanında yetişen mezunlardan beklentilerini dile getirdi. Türkiye’yi ve Türk kültürünü iyi tanıyan personel aradıkları ifade edildi.

İKÇÜ Turizm Fakültesi “Seyahat Acentalarının Sorunları ve İKÇÜ Turizm Fakültesinden Beklentileri” çalıştayını, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu temsilcileri, Tantur (Tui), Meeting Point Group, Claros Tur yetkilileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantıda öncelikle seyahat acentalarının sorunları, üniversitelerle ilgili gözlemledikleri eksikler belirlendi. Akademi-sektör işbirliğinin ve uygulamalı eğitim anlayışının yerleştirilmesi için taraflara düşen görevler ve çözüm önerileri tartışıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir, kısa sürede sektörle işbirliği konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerinin altını çizdi. Çalıştayın moderatörlüğünü yürüten Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Öter de mevcut eğitim müfredatlarının iyileştirilmesi için sektörle yakın işbirliğine olan gereksinimi vurguladı.

Yabancı dili iyi konuşan, iletişimi güçlü  turizmciler lazım”

Sektör adına konuşan temsilciler Ali Çandarlı, Erdinç Korkmaz, Cem Çandarlı, Barış Değirmen, Ünal Büyüksungur, Kürşad Doyuranlı, sektörde yabancı dili iyi konuşan, iletişim ve sosyal becerileri güçlü, yurtdışı deneyimi olan, uzmanlaşmış, satış-pazarlama konusuna hâkim, Türkiye’yi ve Türk kültürünü iyi tanıyan personel aradıklarını belirtti.

Ayrıca Transfermenlik, Otel Rehberliği gibi mesleklerin tur rehberleri gibi yasal güvence altında olmadıkları için yeni düzenlemeler gerektiğinin altı çizildi. Turizm eğitimi alan öğrencilerin en geç Mayıs ayı başında sektörde işbaşı yapması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda yer alan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Volkan Altıntaş seyahat acentalarında ve tur rehberliğinde meslek etiğinin gereğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Nazım Çokişler rehberlik eğitimi müfredatını tartışmaya açarak mevcut müfredatın geliştirilmesi noktasında görüş alışverişlerinin kapısını araladı. Öte yandan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Doç. Dr. Mehmet Emre Güler, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melike Sakin Yılmazer, Araş. Gör. Mehmet Yavuz Çetinkaya, Araş. Gör. Özgür Sarıbaş, Araş. Gör. Simge Kömürcü, Araş. Gör. Ali Köstepen ve Araş Gör. Özlem Gelen katkılarıyla çalıştayı zenginleştirdiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Elektrik kontağından çıkan yangında öldü…
Sonraki Haber Kaf Kaf kupada yarıfinalde elendi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?