ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da Tarım Okulu açılıyor

Buca’da Tarım Okulu açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da Tarım Okulu açılıyor

İzmir'in merkezinde en fazla tarım alanına sahip ilçe olan Buca’da Tarım Okulu açılıyor. Köy enstitüleri ruhunu canlandıracak proje kapsamında Buca Belediyesi, Kızılçullular Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle özellikle köyler bölgesindeki gençler ve yetişkinlere bilimsel tarım metotları ile ulusal pazarlama stratejileri konusunda eğitimler verilecek.

Tarımsal alanda yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler üreten Buca Belediyesi, Kızılçullular Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa eğitimler verecekleri Tarım Okulu projesi için protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç,  kentin tarımsal üretim potansiyeli hakkında bilgi verdi.

“TARIM BİLİMSEL TEMELE DAYANDIRILMALI”
Özellikle köyler bölgesinin tarım için önemine değinen Başkan Kılıç, “Biz köylümüzün ömür boyu topraklarını işleyerek gelir kazanmasını temenni ediyoruz. Hobi bahçeleri ile tarımda sürekliliği sağlayamazsınız. Tarım bir hobi işi değildir. Bilimsel temellere dayandırılmalıdır. Biz de Buca Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırmış durumdayız” dedi.

“KÜÇÜK BİR KÖY ENSTİTÜSÜ KURACAĞIZ”
Kızılçullular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Öznur ise Tarım Okulu projesi ile köy enstitüsü ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini belirtti. Buca Belediyesi’nin tarımsal üretimin artırılması yönünde yapmış olduğu çalışmaları izlediklerini ve çok beğendiklerini söyleyen Öznur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler üretimle kalkınmaya inanıyoruz. Tarım Okulu ile küçük bir köy enstitüsü oluşturmayı istiyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimizi tarımla tanıştırmak, onları üretime katmak istiyoruz.”

NELER YAPILACAK?
Buca Belediyesi ve Kızılçullular Kültür Derneği’nin hayata geçireceği Tarım Okulu projesi kapsamında,  çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik eğitimler düzenlenecek. Çocukları toprakla buluşturan, onlara doğayı sevdiren etkinlikler düzenlenecek. Özellikle köyler bölgesinde yaşayan çocuklar ve gençlere bilimsel tarım metotları anlatılacak. Topraksız tarım çalışmaları yapılacak. Yetişkinlere yönelik budama, tarımsal sulama, aşılama eğitimleri verilecek.  Öte yandan, uluslararası pazarlama stratejilerinin de anlatılacağı eğitimlerde, üretilen ürünlerin internet ortamında satışına yönelik çalışmalar yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Efes Ultra Maratonu koşuldu
Sonraki Haber Karayalçın: Halkın proje muhafızı haline getirilmesi gerek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış