ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Bağımlıların gözünden dünya

Bağımlıların gözünden dünya

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bağımlıların gözünden dünya

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) tarafından düzenlenen “Bağımlıların Gözünden Dünya” adlı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attı. Madde bağımlısı kişilerin ilaç tedavileri dışında da  yeteneklerini ortaya çıkartacak bir rehabilitasyon çalışması başlattı. Bağımlı kişilere fotoğraf eğitimi verildi. Fotoğrafçılık alanında eğitim alan kişiler aldıkları eğitim doğrultusunda farklı mekanlarda fotoğraf çekti. Bu fotoğraflar bir jüri tarafından değerlendirildi ve  sergilenmeye  değer bulundu. Gerçekleştirilen bu projeyle fotoğrafçılık alanında yeni yetenekler ortaya çıktı.

Yeşilay’ın ve BATI Enstitüsü’nün ortak yürüttüğü “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” kapsamında madde bağımlılarına fotoğraf eğitimi verildi. Fotoğraf eğitiminin tedavinin gidişatını olumlu yönde etkilediği düşüncesi doğrultusunda  tedavisi süren madde bağımlıları,  enstitü çalışanları ile birlikte İzmir’in değişik yerlerinde fotoğraf çekti.

Proje yürütücülerinden EÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Çoşkunal, “Yeşilay’ın projesiyle ilgili eğitime katkıda bulunuldu. On beş civarı madde kullanıcısı hemen hemen bir iki ay boyunca buraya haftalık görüşmelere geldiler. Aynı zamanda eğitim aldılar. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nden (İFOD)  sertifika aldılar. Kendilerinin de bu anlamda bundan sonra fotoğrafı yaşantılarına mesleki olarak katabilmeleriyle ilgili bir çalışma yapıldı ve çok da memnun kaldılar. Burada bulundukları süre içinde büyük bir kısmı ayık kaldı, yani madde kullanmamayı başardı. Bu zorlu tedavi yöntemlerine rağmen olgular fazlalaştı. Şimdi bunu tekrardan ikinci dönemde de yenileyeceğiz. Sergi bizim projenin uzantısı olarak yaptığımız bir şey” diye konuştu. Projede yer alan Uzman Psikolog Hande Çelikay eğitimin iki ay sürdüğünü, eğitimden sonra fotoğraf çekiminin alanda uygulamasının yapıldığını belirtti. Çekimler Seferihisar, Tire, Basmane, Karaburun ve Mordoğan gibi çeşitli yerlerde yapıldı.

Sergi Haziran ayı sonuna kadar Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde  ziyaret edilebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFK'lı gençler, Meksika'da ülkemizi temsil etti
Sonraki Haber Hanelerin yüzde 43’ü tek maaş ile geçiniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?