ANA SAYFA > İZMİR > Anadolu kadınları Konak’tan harekete geçti

Anadolu kadınları Konak’tan harekete geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Anadolu kadınları Konak’tan harekete geçti

Girişimci İş Kadınları Federasyonunun (GİFED) başvuruculuğunda ve Konak Belediyesi ortaklığında hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünden yaklaşık 100 bin TL hibe almaya hak kazanan “Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor” projesi, düzenlenen törenle başladı.

Konak Belediyesi Arge Müdürlüğünde düzenlenen proje açılış törenine Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Huriye Serter, İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağnur Balsarı, Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER), Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER), Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD), Aydın İş Kadınları Derneği (AYİŞKAD), Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD) başkan ve temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.
 
Batur: Kadın dostu bir belediye olmaya devam edeceğiz
Kadınların bilinçlenmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak olan projenin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projenin ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Konak Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında yer aldıklarını ve kadın dostu bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Batur şunları söyledi: “Bugün güzel bir projenin başlangıcı için bir aradayız. Proje kapsamında kadınların temel haklar ve adalete erişimi, kadın erkek eşitliği ve temel kavramlar, kadın erkek ayrımcılığıyla kurumsal mücadele ve politikalar gibi konularda kadınlara eğitim verilecek. Bu çok önemli, özellikle de ülkenin geleceği için önemli. Kadınların bilgilendirilmesi, bu bilginin hayata yansıması noktasında çok güzel bir proje. Emeği geçenleri kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Ülkede en büyük sıkıntı bir araya gelmek. Burada kadınların bir araya gelmesi, ortak bir projede birleşmeleri gerçekten çok değerli. Bundan sonra da güzel çalışmaları devam ettirme niyetindeyiz. Konak Belediyesi olarak her zaman emrinizdeyiz. Kadın derneklerinden gelecek projelere her zaman pozitif gözle bakıyoruz. Kadınların yanında yer almaya ve kadın dostu bir belediye olmaya devam edeceğiz.”
 
Serter: Anadolu’da kadınlar haklarını konuşsun istedik
GİFED Başkanı Huriye Serter de yaptığı konuşmada, projenin eğitimde ve istihdamda yer verilmeyen 18-29 yaş aralığındaki kadınları kapsadığını ifade etti ve “Biz Anadolu kadınları olarak Anadolu’da kadınlar haklarını konuşsun istedik ve bu proje ortaya çıktı. Sekiz derneğimizle birlikte, İzmir Valiliğimiz, Konak Belediyemiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, 9 Eylül ve Yaşar Üniversitemizin de iştirakiyle projemize başlıyoruz. Seneye bu zamanlar bitireceğiz. Projemiz 18-29 yaş aralığında, ne eğitimde ne istihdamda olan kadınlarımızı kapsıyor.  Sekiz farklı şehrimizde uygulanacak projemizin çok güzel geçeceğine inanıyorum. Herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Esen: Onur duyuyoruz
İzmir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ise “Sekiz sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurdukları GİFED’in bu projesine müdürlük olarak destek olduk ve projenin güzel geçeceğine inanıyoruz. Bu projeyi desteklemekten onur duyuyoruz” dedi.
 
Toker: Biz de bu projenin içerisinde varız ve hep birlikteyiz
YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Huriye Toker de birliktelik vurgusu yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Hepinizi burada görmek çok özel bir duygu bizim için. GİFED olarak yola çıktık ve alt bileşenleriyle de bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Yaşar Üniversitesi olarak biz de bu projenin içerisinde varız ve hep birlikteyiz.”
 
Proje sekiz şehirde uygulanacak
“Anadolu Kadınları Haklarını Konuşuyor” projesiyle, temel haklar ve adalete erişim, kadın-erkek eşitliği ve temel kavramlar, kadın-erkek ayrımcılığıyla kurumsal mücadele ve politikalar gibi konularda eğitim verilmesi, bu eğitimler sonucunda kadınların haklarını konuşabilecek ve savunabilecek konuma gelmeleri amaçlanıyor. GİFED başvuruculuğunda ve Konak Belediyesi ortaklığında hazırlanan projenin diğer paydaşlarını ise Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ile İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü oluşturuyor. 12 ay sürecek olan proje kapsamında GİFED bünyesindeki sekiz derneğin her birinde üçer kadın olmak üzere toplam 24 kadına eğitici eğitimi verilecek. Eğitici eğitimi alan eğitmenler ise kendi derneklerinde toplam 200 kadına eğitim verecek. Proje kapsamında Adana, Afyon, Ankara, Aydın, Bursa, Gaziantep, İzmir ve Kocaeli olmak üzere sekiz şehirde kadınlar eğitim alacak. Aynı zamanda projenin sürdürülebilirliği için hem eğitim veren ve hem eğitim alan kadınlar Anadolu’dan başlayıp kadınlar arasında iletişim ağı oluşturulacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'yı İtalya'da başkanlar da izleyecek
Sonraki Haber Volkan Berber'den seçim öncesi öneriler...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?