ANA SAYFA > ÇEVRE > DSİ’den İzmir’e yatırım sağanağı: 21 yılda 217 tesis

DSİ’den İzmir’e yatırım sağanağı: 21 yılda 217 tesis

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DSİ’den İzmir’e yatırım sağanağı: 21 yılda 217 tesis

Ege’nin incisi İzmir’e son 21 yılda 29 milyar 469 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “217 tesisin inşasını tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi. İzmirliler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; kurumsal altyapısı, tecrübeli personeli ve güçlü makine parkıyla, Ülkemizin dört bir yanında, milletimizin refah düzeyini artıran su yapılarını inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunma sorumluluğunu yerine getiriyor.

İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan “su”yun değeri her geçen gün artarken, DSİ tarafından tamamlanarak milletimizin hizmetine sunulan; içmesuyu tesisleri, tarımsal üretimin lokomotifi olan barajlar, gölet ve yer altı depolama tesisleri, Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığına set çeken HES’ler ve parçalanmış tarım arazilerini yeniden ekonomiye kazandıran arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri ile suya yön veriliyor. 

“Su Vatandır”  hassasiyeti ile çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkân sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.

Köklü kurumsal geçmişi 1914 yılı ‘’Umur’u Nafıa Müdüriyet-i Umumiyesi’’ne kadar uzanan DSİ Genel Müdürlüğü (DSİ) Türkiye’nin su ve enerji gücü olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade den DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Bizler maziden atiye uzanan, tarihini "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesinin üzerine inşa eden köklü bir geleneğin mensuplarıyız. 18 Aralık 1953 yılında kurulan Genel Müdürlüğümüz kurulduğu tarihten bu yana ''Su Vatandır'' anlayışıyla çalışmalarını sürdürerek işletmeye aldığı baraj ve göletler ile 183 milyar metreküp su depolama kapasitesi geliştirmiştir. Tamamlanan projeler ile 71 milyon dekar arazi sulamaya açılmış, yaklaşık 2 milyon hektar alan taşkınlardan korunmuştur. Hizmete alınan içme suyu tesisleri ile yıllık 5,2 milyar metreküp memba kalitesinde içme suyu temin edilmektedir. Güç ve ilhamını aziz milletimizden alan DSİ dün olduğu gibi bundan sonrada hayata geçireceği projeler ile Türkiye Yüzyılına damga vurmaya devam edecektir. ’dedi.

İzmir’e 29 milyar 469 milyon liralık yatırım yaptık
İklim ve toprak yapısı olarak İzmir’in Türkiye’nin en verimli ovalarına sahip olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Yılda 3 hatta 4 kez verim alınabilen verimli toprakları ve elverişli iklimi ile İzmir, Türk Tarımının dünya ile rekabetinde önemli bir misyona sahip. Bu bilinçle 21 yıl önce başlattığımız çalışmalar kapsamında İzmir’e 29 milyar 469 milyon 750 bin 927 liralık yatırım yaptık. 217 tesisi vatandaşımızın hizmetine sunduk” dedi

Ege’nin incisine yılda 71.8 milyon m3 içme suyu sağladık
İzmir için son 21 yılda 7 içme suyu tesisi inşa ederek kentin 2040 yılına kadar ki içme suyu problemini çözdüklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, hizmete alınan tesisler sayesinde 1 milyon 232 bin kişinin günlük su ihtiyacının karşıladıklarını kaydetti.  DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Bu tesislerden İzmir’e yılda 71.8 milyon m3 içme suyu sağladık.” Diye konuştu 

İzmir’e 21 yılda 38 baraj 8 gölet 
DSİ olarak İzmir için adeta yatırım seferberliği başlattıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda kent genelinde 38 baraj, 8 gölet, 8 de yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini söyledi. İzmir’in depolama hacminin bu tesisler sayesinde 558.81 milyon m3’ e çıktığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 4 baraj projesinin inşaat, 2 projenin yatırım, 9 projenin ise planlama aşamasında olduğunu söyledi.

İzmir’de 493 bin 510 dekar araziyi su ile buluşturduk
İzmir’i Türk tarımının lokomotif kentlerinden biri olarak gördüklerini anlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Hayata geçirdiğimiz 44 sulama tesisi ile hem ülke ekonomisine katkı sunmayı, hem de İzmirli üreticilerin refah seviyesini artırmayı hedefledik. 493 bin 510 dekar araziyi modern sulamaya açtık. Yıllık 2.94 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. ” dedi.

113 bin dekar arazide taşkın koruma riski minimize edildi
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla son 21 yılda İzmir kent genelinde tam 111 dere ıslah ve taşkın koruma projesi hayata geçirdik. 102 yerleşim birimi ile 113 bin 670 dekar arazide su baskını riskini minimize ettik. “diye konuştu.

109.500 dekar arazinin tescili yapıldı
Küçük Menderes havzasının bereketli topraklarındaki verimi daha da artırmak için başlatılan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi çalışmalarının hala devam ettiğini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ 109.500 dekar arazinin tescil işlemlerini tamamladık. 17.100 dekar alandaki çalışmalarımız da devam ediyor. Proje tamamlandığında K. Menderes havzasında toplam 126.600 dekar verimli tarım arazisi daha rantbl bir hale gelecek” dedi.  Projeden 26 yerleşim biriminin faydalandığını söyledi. 
Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli İzmirlilerden, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle “Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Galibiyet için herkes savaştı
Sonraki Haber 6 Şubat depremleri Karşıyaka'da resim sergisi ve farkındalık etkinliğiyle anıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

pop up açılış