ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Organik Trafik Çekmek İçin En Etkili SEO Teknikleri

Organik Trafik Çekmek İçin En Etkili SEO Teknikleri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Organik Trafik Çekmek İçin En Etkili SEO Teknikleri

Kabul etmek gerekir ki SEO dünyası çok dinamik ve heyecan verici.

Kabul etmek gerekir ki SEO dünyası çok dinamik ve heyecan verici. Google, arama motoru algoritmasında her yıl yüzlerce değişiklik yapar. Bunun sonucunda geçen yıl işe yarayan bir SEO stratejisi bu yıl çalışmayabilir. Web siteniz eskisi kadar organik trafik çekmiyorsa ya da bir web sitesine sahip olmanın öneminin farkına vardıysanız Simur Digital ile iletişime geçmek için daha fazla vakit kaybetmeyin. Atalay Simur tarafından kurulan Simur Digital bireysel ve kurumsal SEO hizmeti verir. Bu kapsamda tüm müşterilerine özel SEO stratejileri geliştirir. Simur Digital SEO stratejilerini web sitelerinin organik arama varlığının korunması ve artırması temelinde oluşturur ve uygular.

İçerik Optimizasyonu Organik Trafiği Artırmanın İlk Şartı

Çoğu insan için SEO, düzenli olarak içerik yayınlamayı, yeni anahtar kelimeleri hedeflemeyi ve bu sayfalara bağlantılar almayı gerektiren bir süreç olarak değerlendirilir. Ancak deneyimli SEO uzmanları mevcut içeriklerin “içerik optimizasyonu” olarak bilinen bir süreçle optimize edilmesi yoluyla organik trafiğin daha stratejik bir şekilde artırılabileceğini bilirler.

İçerik optimizasyonu web sayfalarının site içi meta etiketlerinin optimize edilmesini amaçlar. Bu kapsamda; birincil ve ikincil anahtar kelimelerin doğru yoğunlukta dahil edilmesi, uygun kelime sayısına sahip olunması, mükemmel okunabilirlik sağlama, optimum meta başlık ve açıklama etiketlerine sahip olunması gibi optimizasyonlar sayılabilir.

Her SERP farklıdır ve optimizasyon süreçlerinde bu gerçek göz ardı edilmemelidir. Bazı sorgular, öne çıkan bir Snippet’ta hemen yanıtlanırken, diğerleri en iyi şekilde 500 ila 1000 kelimelik içeriklerle sunulur. Hatta 3000 kelimeden fazlasını içeren derinlemesine makaleler gerektiren sorgular da vardır. Bu nedenle hedeflenecek kelime sayısı doğru bir şekilde belirlenmelidir.

Daha fazla içerik yayınlandıkça eski içeriklerden trafik ve sıralamalar kaçınılmaz olarak kaymaya başlar. Gönderiler güncelliğini yitirir, rakipler makalelerini günceller ya da web sitesinde yeni bağlantılar oluşturulması bırakılır. Sebebi ne olursa olsun yeni konular takip edilirken her şeyin güncel tutulması son derece zordur.

Azalan trafiğin ele alınması, eski içeriği takip etmenin ve yeni içerik oluşturmaya kıyasla eski gönderileri güncellemek için kaynakların nereye harcanacağını önceliklendirmenin en kolay yollarından biri olarak kabul edilir.

Kolay Okunabilir İçerikler Paylaşın

Web sitesi organik sıralamalarının yükseltilmesi noktasında, paylaşılan içeriklerin okunabilirlik için optimize edilmesi önemli bir gerekliliktir. Bu aşamada temel amaç, içeriğin okunabilirliğini artırmak olmalıdır.

Biçimlendirme önemli olsa da harika fikirler, ilgi çekici bir sunum, hatasız dil bilgisi ve yazım kuralları da önemlidir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta kısa paragraflar kullanılması ve 3 ila 4 cümle uzunluğundaki paragrafların hedeflenmesidir. Bir bilgisayarda ya da mobil cihazda uzun cümlelerin takip edilmesi zorlayıcı bir durum olabilir. Ancak uzun cümleler dikkatli bir şekilde kullanıldıklarında kısa cümlelere karşı daha iyi çalışabilirler.

Alt Başlıkların Önemini Göz Ardı Etmeyin

Ortalama bir internet kullanıcısının çevrim içi bir içeriği okumak için sadece 37 saniye harcadığını biliyor muydunuz? Okuyucuların içeriği taramasına ve makalenin ne hakkında olduğunu hızlı bir şekilde anlamasına yardımcı olacak alt başlıklar ekleyerek bu süreci önemli ölçüde artırmanız mümkün.

Tek bir paragrafta istatistik, örnek vs çok sayıda veri paylaşılması söz konusuysa bunların maddeli olarak paylaşılmasının okuma sürecini kolaylaştıracağı kesin bilgi. Genel bir kural olarak üç ya da daha fazla öge listelendiğine madde işaretlerinden faydalanılmalıdır

Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Anahtar kelimeler hiç tartışmaya gerek olmayan bir şekilde arama motoru optimizasyonu için önemlidir. İçeriği tematik olarak düzenlemek her ne kadar çok önemli olsa da anahtar kelimelerin tamamen yok sayılması önemli bir hatadır. Anahtar kelimeler Google’ın botlarına yol gösterici olarak hareket eder. Konular hakkında ve web sitesindeki içeriğin doğası hakkında ipuçları sağlar.

Anahtar kelime araştırması yapmak hakkında yazılacak konuları arayan hedef kitle hakkında bilgi sahibi olmayı sağlar. Bu sayede internet kulanıcılarının sorularına yanıt veren blog gönderileri ya da diğer içerik türlerini oluşturmak ve marka bilinirliğini artırmak çok daha kolay bir süreç haline gelir.

Anahtar kelime verilerine erişmek için kullanılabilecek birçok farklı araç vardır. Bunların başında Moz Anahtar Kelime Gezgini gelir. Moz Anahtar Kelime Gezgini sürecin neredeyse hepsini kapsayan çok yönlü ve dinamik bir programdır. Pazarlamacıların anahtar kelimelerle ilgili beyin fırtınası yapmasına, listeler oluşturmasına ve bunları konu özelinde filtrelemesine yardımcı olur. Ayrıca metrikler, tıklama oranları ve diğer etkililik ölçütleri analiz edilebilir, rakiplerin kullandığı anahtar kelimeler görülebilir ve yapılan değerlendirmeler sonucu daha etkili aksiyonlar alınabilir.

SEMrush, SEO analizi için en iyi araçlardan biri olarak kabul edilir. Rakip URL’ler SEMrush arama çubuğuna girilerek rakip anahtar kelimeleri tanımlamak ve analiz etmek mümkündür. Ahrefs ise backlink denetleyicileri başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunar.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Sandal, Gümüşpala’da vatandaşla buluştu
Sonraki Haber Uluslararası ulaşım fuarı Road2Tunnel İzmir’de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?