ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > e-Arşiv fatura programı kullanım alanları nelerdir?

e-Arşiv fatura programı kullanım alanları nelerdir?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
e-Arşiv fatura programı kullanım alanları nelerdir?

Gelir İdaresi Bakanlığı tarafından belirli şart ve kurallara uygun firmaların kullanması zorunlu hâle getirilen e-Arşiv fatura programı, birçok farklı özelliğe sahiptir.

Belirlenen şartları sağlayan işletmelerin e-Arşiv fatura programı kullanmadığının tespit edilmesi durumunda bazı yasal yaptırımlar uygulanır. Herhangi bir problem yaşamamak için e-Arşiv fatura programı hakkında detaylı bilgi edinmeniz önerilir.

e-Arşiv fatura programı kullanımı için bazı süre ve alt limit sınırlamaları bulunur. Vergi mükellefi olan işletmelerin 24 saat içerisinde KDV dahil en az 4,400 TL fiyata sahip fatura kesmesi gerekir. Vergi mükellefi olmayan bireylerde ise KDV dahil 5,000 TL alt sınır belirlenir. Dijital ortamda reklam veren firmaların ve aracı şirketlerin e-Arşiv fatura programı kullanma zorunluluğu vardır. e-Arşiv faturanın kullanılabilmesi için gönderilecek birey veya şirketin e-Fatura kullanımından muaf olması gereklidir.

e-Arşiv fatura programı ne işe yarar?

Alım satım işlemleri esnasında uyulması gereken birtakım kurallar bulunur. Alışverişin belgelendirilmesi bu kurallar arasında son derece önemli bir yere sahiptir. Vergilendirme, hareket takibi ve analiz için kullanılan belgelere fatura adı verilir. Uzun yıllardır kullanılan kâğıt faturalar, dijitalleşme ile beraber yerini elektronik faturaya bırakır. Gelir İdaresi Bakanlığı tarafından e-Fatura programı kullanımı zorunlu hâle getirilmiştir.

e-Faturalar, kâğıt faturalardaki bütün bilgilerin yer aldığı elektronik ortamda hazırlanan belgelerdir. e-Faturanın bir çeşidi olan e-Arşiv faturanın kullanımı için belirlenen bazı şartlar bulunur. Bu şartlar e-Arşiv fatura kesen ve kesilen firmaları çerçeveler.

e-Arşiv fatura programı, belgenin dijital ortamda pratik bir şekilde hazırlanmasına imkân tanır. Hazırlanan fatura saniyeler içerisinde müşteriye iletilebilir. Arşivlenen fatura, gerekli durumlarda hızlı bir şekilde görüntülenerek kontrol edilebilir.

Programı kullanan şirketlerin Gelir İdaresi Bakanlığı’na her ay bildirimde bulunması zorunludur. Çeşitli özellikleri ile öne çıkan e-Arşiv fatura programı, işletme ve müşterilere birçok avantaj sağlar.

e-Arşiv fatura programı kullanma avantajları nelerdir?

e-Arşiv fatura programının en önemli avantajı pratik kullanım imkânıdır. Dünya standartlarına uygun şekilde geliştirilen e-Fatura programının arayüzü, kullanım sürecini kolaylaştırır. Bireysel tercihlere uygun şekilde kişiselleştirilebilen sistem ile fatura hazırlama, gönderme ve arşivleme işlemlerini kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.

Firmaların belgelerini arşivlemeleri oldukça önemlidir. Doğru bir arşivleme yapmak için arşiv alanının ihtiyacı olan yapının ve arşivleme sisteminin oluşturulması gerekir. Arşivleme aşamasını son derece kolaylaştıran e-Arşiv fatura programı sayesinde kişisel arşivinizi oluşturarak belgelerin 10 yıl boyunca güvenle muhafaza edilmesini sağlayabilirsiniz.

Bulut tabanlı e-Arşiv fatura programının çoklu kullanıcı özelliğinden yararlanılarak bilgisayarın yanı sıra tablet ve akıllı telefonları kullanarak zaman ve mekân fark etmeksizin her yerden erişim sağlayabilirsiniz.

Elektronik ortamda hazırlanan e-Arşiv faturalar, kısa mesaj veya e-posta ile müşterilere saniyeler içerisinde ulaştırılabilir. Mürekkep, kargo ve kâğıt maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olan e-Arşiv fatura programı, sürdürülebilir olması sayesinde de beğeni kazanır. Kâğıt israfının azaltılmasına da katkı sağlayan e-Arşiv fatura programını kullanarak doğa dostu bir şirkete sahip olabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet coşkusu Karşıyaka’da her alanda
Sonraki Haber Karşıyakalılardan 100.Yıl için Türkiye haritası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?