ANA SAYFA > Yazarlar > Mehmet Erdül > 1 Kasım HEK'e ayırma zamanı

1 Kasım HEK'e ayırma zamanı

MehmetErdül
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
4497 kez okundu

Sabah kalktım kahvaltı öncesi gazete başlıklarına bakıyorum. Kahvaltı sonrası okuyacağım. Gazete ilaveleri Ege haberlerinde Manşete yakın yerlerde bölge haberi: “Başbakan Davutoğlu`ndan İzmir`e büyük müjde!” Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Bergama`da konuşmuş; “Aliağa`ya gelen İZBAN, Bergama`ya da gelecek. İkinci havaalanı bu bölgeye yapılacak" Önce şu havaalanı işini bir görelim. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çeşme’ye ikinci yat limanının ihalesinin yapıldığını, TOKİ ihalesinin 22 Nisan ve 28 Nisan’da yapılacağını belirterek, “Alaçatı havalimanını da açacağız” diye konuştu. Bu 1000 Ali Belediye başkanlığına aday olduğunda Alaçatı’ya havaalanı yapılacağını söylemişti. TÜRK Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi’nin açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yeni havaalanı müjdesi verdi, “Adnan Menderes, Çiğli, Kaklıç ve Selçuk var. Şimdi de Çeşme Alaçatı’da bir meydan çalışması içindeyiz. Bu müjdeyi burada vermek istiyorum. Kısa sürede 5. havalimanı da İzmirlilerin hizmetinde olacak” demişti. Nerde havaalanı? Atıp tutmakla havaalanı yapılmıyor demek ki. Şimdi de matematik bildiği şüpheli arkadaş Bergama’ya havaalanı yapacağını söylüyor. İnanma İzmir… Sakın ha… Bunların miadı doldu. 1 Kasım’da HEK’ e ayırma zamanıdır. (askeri terim HEK: Hurda-Enkaz-Köhne)

İZBAN İŞİNE GELİNCE…

TİRE ahalisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ulaşım sorununu çözmesini isterken İZBAN ortağı Devlet Demir Yolları’nı savunuyor aklı sıra. Şöyle diyor. Altı çizili cümlelere dikkat; “Bu projeyi Devlet Demiryolları ile Büyükşehir Belediyesi ortak yapıyor. Bir iş bölümü yaptık. İZBAN hattının şu anda hizmette olan 80 kilometrelik bölümünü de ortak yaptık. Paranın çoğunu biz harcadık, onlar da hattı verdiler. Memlekete hizmet etmek için ortak yola çıkmışız. Kader birliği yapmışız. Bunda ‘sen yapıyorsun’ ‘ben yapıyorum’ olmaz. Yapılırsa da, zaten amacına ulaşmaz. Benden de gecikse, Devlet Demiryolları’ndan da gecikse başımın üstünde yeri var. Kimse kimseye kem gözle bakmayacak, eleştirmeyecek. TCDD de geç kalsa, ben onları eleştirmeyeceğim. Torbalı hattında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taahhüt ettiği bütün işler bitmiştir. Devlet Demiryolları da bitirmek üzere yoğun çaba göstermektedir. İkimiz de iyi niyetliyiz ve yaklaşık 10 senedir ortak iş yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük ulaşım projesini hayata geçirdik. Biz Selçuk’a gidecek iki tane istasyonun ihalesine çıktık. Alt- üst geçitlerin de ihalesine çıkıyoruz. İlçe belediyesinin ne Büyükşehir Belediyesi’ne ne de TCDD’ye laf söylemeye hakkı yok. Bu iş ilçe belediyesinin 50 yıllık projelerini aşar. Ben göreve geldiğimden bu yana bu hat üzerinde 1 milyar liranın üzerinde para harcandı. Hat ortaya çıktı.Bunun bir kısmını TCDD, bir kısmını biz harcadık. Bu bir eser, bir hizmet. Siyasi bir söyleme gerek yok. Zaten dedikodu yapmak, çamur atmak, aleyhinde konuşmak siyaset de değildir”. Yani demem o ki; 1.Devlet Demiryolları İZBAN hattı falan yapmaz. İZBAN vagonu falan almaz. Demiryolunu kiraya verir. 2.Büyükşehir Belediyesini de, Demiryollarını da eleştirmeye kimsenin hakkı yok. 3.Başbakan Bergama’ya İZBAN Gelecek diyorsa siyasi söylem falan değildir. 4.Emrederse yaparım. Biri görev ve yetkilerini bilmeden atıp tutuyor. Öteki çanak tutuyor. 1 Kasım’da Türkiye’nin kurtulma umudu var. İkincisinden kurtulmak için bir süre daha bekleyeceğiz Yerel Seçimler bu 1 Kasım seçimlerinden sonra yapılacak Erken Seçimle birleştirilerek yapılacak. İkincisinden de o zaman kurtulacağız.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?