ANA SAYFA > Yazarlar > Can Barhan > Mustafa Denizli Altay'da devrim yapmalıydı!

Mustafa Denizli Altay'da devrim yapmalıydı!

CanBarhan
Sosyal Medya :
26 Ocak 2022, Çarşamba 22:48
803 kez okundu

Altay takımının aldığı başarısız sonuçlardan sonra Mustafa Denizli ile olmayan Nobre ile nasıl olsun diye yazdım.
Genelde görüşüme olumlu tepkiler geldi.
Yapılan yorumlara verdiğim cevaplar içinde şu andaki duruma düşmüş bir takımın kurtulmak için 15 maçının olduğunu, mücadelenin, Özgür Başkanın umudunu kesip, Altay düşer dediği bir zamanda dahi, savaşa devam etmek gerektiğini, geçmişimizde akılcı, kendine hedef seçtiği oyun şeklindense karşı takımın oyun sistemine göre oynayan ve taktik üreten hocaların başarılı olup takımı ligde tuttuğunu unutmadan mücadele etmek gerektiğini yazdım.
Bu örneklemeler içinde,  boşta olsa bir Hikmet Karaman'ın , Gençlerbirliğini 2 defa uçurumdan  alan, dün Denizlispor ile anlaşan Mesut Bakkal'ın, geçen sene Antalya'yı defansif oynatarak ligde tutan bir Ersun Yanal'ın Altay için alternatif hocalar olabileceğini yazdım.
Altay'ın yaşayan en yaşlı tribün ve kongre liderlerinden KOKO ALİ  Ayfer- B.Zafer'i getirin diye iki defa yazdı.
Efsane orta saha futbolcumuz Nevruz Şerif ise benim dışarıda alternatif aramama sitem ederek,  içimizden birisi B.Zafer orada, dışarıda ne hoca arıyorsunuz diye yazdı. Bende Nevruz abiye neden olamayacağını ve o hatırladığı ALTAY'ın geçmişte kaldığını, ALTAY'ın özüne dönmek içinde çok önemli bir fırsat kaçırdığını anlattım. Bu fırsatı ALTAY, Mustafa abinin bırakmasıyla kaybetti. Nevruz abiye o bildiği Altay Yönetim kadrolarının artık olmadığını ve yapısının değiştiğini anlatmaya çalıştım. Zafer Bilgetay'ı, Mustafa abinin kulüpte teknik direktör olduğu için haspelkader alt yapı hocalığına aldığını anlattım.  
Özgür Başkan 5 sene önce takımı o perişan haldeyken alıp süper lige getirdi. O zamanlarda yanında Özden vardı. Özden'i bir şekilde gönderince kurtlar sofrasına düştü. O zamanlardada Altay içinden yetişmiş hiçbir futbolcuyla çalışmak istemedi. Belki de kendisi ön planda olmak istedi. Bu kadar zaman kulübün içine sadece Mustafa Denizli'yi getirdiki takım geçen sene 5. durumdaydı play off sırasında. Mecburen camianın istediği bir isime evet demek durumunda kaldı. Sonra Mustafa Denizli ismi altında kaybolunca yolları ayıracak durum yaratıldı. Mustafa abi geçmişten abim, kaptanım. Ona gençken kızdığım, üzüldüğüm zamanlarım oldu ama ALTAY menfaatleri ön planda olduğu için Mendo Menderes şahitki geçen sene gelmesini çok istedim. Ve iyiki geldi, çıktık. Ama Mustafa abinin  geçen sene gelmesi için onunla beraber olanlar onu bu sene yalnız bıraktılar.
Benim tanıdığım Mustafa abi ekibiyle ve Altay'daki eski gurubuyla ona bu davranışı gösteren yönetimi yok eder, yola devam ederdi. Mustafa abi dirayetli davranamadı. Enteresan ki bir abi gibi görüntü verdi. Mücadeleye devam etmesi ve takımı ligde tutacak herşeyi yapması gerekirdi. Gerekirse!! devre arası olağanüstü kongreye gidip, gurubuyla yeni yönetim oluşturması gerekirdi. Değişik sebeplerle bu daha önce yapıldı. Mustafa abi hassaslaşmış. Daha doğrusu Altay kendi kulübü olduğu için kendisi gibi davranamadı. Mustafa abiye esas olarak, takımı bıraktığı için kızgınım! Mustafa abi kalsaydı kulüpteki dengeleri eski Altay'lı futbolcuların tarafına değiştirirdi. Mustafa abi son şanstı bu kulüpte,  Altay kavramını tekrar ortaya koyabilecek tek kişiydi. Ne demek bırakmak? Meydanı, başarısızlıktan payımı alacağım deyip boş bırakmak ne demek? Özgür başkan süper lige çıkana kadar sportif olarak çok başarılı oldu. Ama Kulübün ekonomik durumunun batma noktasına geldiği, kulübün yarım yamalak açıklanan borcunun büyük bölümünün başkanın verdiği borçla, Altay kulübünün geleceğinin temlik ve ipotek altına alınabileceği ortadaki büyük kabus! Ama Başkan'ın bilmediği bir şey var. Burası Altay kulübü! Tutucudur! Konservatiftir! İzmir'in gelişmesini bile istemez! Eskisi gibi biz bize olalım ister. Şampiyonlar ligini kazansan tribündeki Lordlar kamarası ve babalarının manevi mirasını heba etmelerine  rağmen kendilerini camianın büyüğü zanneden birileri Altay'ı hep tribünden hep dışarıdan idare etmeye çalışacak ve Özgür başkanın 3 şampiyonluğu suya yazılmış bir hoş seda olacak.
Bu kadar sportif başarıdan sonra bu sene Süper Lig'de bir küme düşme yaşanması ve ekonomik olarak küme düşmenin neticesi genel kurulda bir ibra edilmeme tehlikesini gündeme getirir. Özgür başkanın yönetim tarzını değiştirmesi  lazım. Şeffaf olmazsa daha büyük tepki alacaktır. Bu takımın özünden yetişmiş olanlarla çalışması lazım. Altay'a hayat vermiş, ter dökmüş adamları uzak tutuyorlar. Aziz Yıldırım yönetiminin değişik bir versiyonu şu anda Altay'da. Özümüze dönmek için Mustafa abi çareydi. Onun ,  bu mücadeleyi kazanması gerekirken bırakmak zorunda kaldı . Halbuki bu yolu tersine çevirse, Altay'ın içinden gelenleri toplayıp, uzlaştırıcı olsa, gücünü gösterebilse kimse ona bu dişi geçiremezdi. O yüzden şu anda top,  sonradan kulübe gelenlerin elinde kaldı. Öyleki Altay'dan yetişmiş, Mustafa abinin futbolculuğunda yüzlerce kez beraber oynadığı onlarca Altay'lı yardımcı hoca  olmasına rağmen yardımcı hoca olarak Mert Nobre'yi getirdi. Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu'yu getirdi. Mustafa abi bizim kulüpte onlarca kaleci yetiştirmiş Erol hoca varken Alper'i neden düşündü? Mustafa abi Altay'a gelirken burasının kendi kulübü olduğunu söyledi ama icraatlari dışarıdan bir hocanın davranışıydı. Özgür başkan bu saatten sonra eskilerden kimseyi kulübe sokmaz. Ve biz Mustafa abiye, özünden Altay'lılara yol açamadığı için ve bu devrimi yapmadığı için hep sitem dolu olacağız. Oysa Mustafa abinin, Altay'ın  karakteristik yapısıyla Bayern Münih'in futbolculardan oluşan yönetim şeklini ALTAY'da oluşturması gerekirdi. Başarı ancak bu kulübün içinden gelen, terini akıtmış eskilerin dönüşünü sağlamakla gelebilirdi. Başarı Mustafa abininde içinden geldiği Altay alt yapısını tekrar eski haline getirmekle olurdu. Eski deyince sadece futbolcular değil, uzlaşıcı bir yapıyla tüm eski yöneticilerinde bir araya, kulübe hizmet için yanyana gelebilmeliydi. Anladığım o ki Mustafa abinin bu kadar büyük futbol bilgisi ve gücüne rağmen yola çıktıkları,  onunla sonuna kadar devam etmedi ve yalnız kaldı.
Benim bildiğim Mustafa Denizli Akrep burcudur. Er yada geç onunla uğraşanlardan ve yarı yolda desteğini çekenlerden intikamını almak için plan yapmaya başlamıştır.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?