ANA SAYFA > Yazarlar > Can Barhan > Altay nereye koşuyor?

Altay nereye koşuyor?

CanBarhan
Sosyal Medya :
11 Aralık 2021, Cumartesi 10:35
556 kez okundu

Mustafa Denizli'nin hayatını futbola vermiş ve futbolu bilen bir hoca olduğunu biliyoruz. Mustafa Hoca büyük düşünen ve riskleri alan bir hoca. Daha önce üç büyüklerde şampiyonluklar kazandığı takımlar, onun idealist hücuma dönük futbol felsefesini uygulayabilen oyunculardan oluşuyordu. Kendini yaratan Büyük Altay'a play off'lar için geçen sene göreve geldiğinde son Samsunspor maçında Marco Paixão ve Erhan'ı oyuna sonradan alarak şah mat dedi ve takım Süper lige yükseldi. Bu Mustafa Hocadan beklediğim bir hamleydi.
Bu sezona geldiğimizde Mustafa hoca tabiiki değişen futbol mantelitesi ile beraber Altay gücündeki takımların haddini bilerek oynama felsefesini red ediyor olabilir. Ama futbol dünyada değişmiş olsa da Türkiye'deki futbolun fazla değişmediğini gören biri olarak hocanın fazla risk aldığını söylemek durumundayım.
Altay'ın içerde Beşiktaş'a kazandığı maç için Sergen Hoca'nın, o kadar fazla sakat oyuncusu varken berabere giden oyunda Altay'ın üstüne galibiyet için gidip Beşiktaş'ın mağlup olmasında hatalı olduğunu yazmıştım. Sergen hoca Altay'a karşı son dakikalarda beraberliğe oynayıp takımını sahadan berabere çıkarıp bir seri yakalayabilirdi. O günden sonra bir türlü toparlayamadı. Mustafa Hoca ve  Sergen hoca futbolcuyken futbolun hücuma dönük felsefesi ile oynayan oyunculardı, Teknik direktörlük yaptıkları dönemlerde bu felsefeleri değişmedi.
Benim vurgulamak istediğim ise Mustafa Hoca zaten futbol adına hiçbir şey ortaya koyamadığımız Hatayspor maçında,  Nadiri'nin tarafından ikinci yarı üst üste üç dört pozisyon gelmesine ve Nadiri'nin aciz kaldığını görmesine rağmen Mustafa Hoca'nın Nadiri'nin arkasına dublaj yapacak bir oyuncu koymak veya bir oyuncu sokmak yerine, galibiyeti düşünüp Paixao'yu oyuna alıp Nadiri'yi oyundan almasını kabul edilemez bir durum olarak değerlendiriyorum.
Stadın açıldığı bir günde hoca galibiyeti istemiş olabilir ama Nadiri çıkar çıkmaz onun boşluğunu değerlendiren Hatayspor golü oradan getirdiği atakla buldu. Kaleci Lis iyi kaleci ama yüzde yüz hata yaptı. Mustafa Hoca'nın takımının eksikleri olduğunu bilmesine ve kötü oynadıklarını görmesine rağmen neden bu riske girip, yenemiyorsam yenilmemeliyim görüşünü benimsemediğini anlayamıyorum. Bir Mourinho Şampiyonlar ligi finalinde takımı İnter'i Barcelona'ya karşı catanaccio oynatıp şampiyonlar ligi şampiyonu yaptığını unutmayalım.
Takımların bir oyun felsefesi olmalı ama son zamanlardaki seriye bakıp ve  o gün oynanan oyuna bakıp taktik değiştirmenin hocanın pragmatik davranması gerektiğini düşünüyorum. Kazanan takım ve kazanan hoca başarılıdır. Bu sene Altay'ın kazandığı her maçtan sonra hem Mustafa hoca için hem takım için olumlu yazılar yazdım. Ama Mustafa hocanın sezon başında kazandığı bütün puanları kaybetmesi üzerine değerli hocamın takımı artık düzeltmesi gerektiğini ve puanlar alması gereken bir sürece girdiğimizi hatırlatmak isterim.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?