ANA SAYFA > Yazarlar > Can Barhan > Kalecilikte yeni moda

Kalecilikte yeni moda

CanBarhan
Sosyal Medya :
11 Eylül 2020, Cuma 08:42
1119 kez okundu

Ligler başlamadan kalecilerimizde hasıl olan yeni bir modaya dikkat çekmek istiyorum. HANDBALL veya FUTSAL kaleciliği. 
Bu futsal veya handball kaleciliğinin yarattığı en büyük sorun karşı karşıya kaldıkları pozisyonların dışında ,  kaleciler 6-7 metreden vurulan karşıdan veya yanlardan vurulan toplara da bu şekilde müdahale etmeye çalışıyorlar. Karşı karşıya kalınan toplarda bunu Tony Schumacher başlattı bu akımı ve devamında bu işi en başarılı yapan kaleci Neuer. Bu adamlar bir stil geliştirdiler ama fizik yapıları bu toplara bu şekilde müdahale için özel çalışılmış ve geliştirmiş kaleciler. 
Türkiye'de Onur'dan sonra Uğurcan ve Altay bu şekilde kurtarış yapmaya çalışıyorlar. Hasbelkader Uğurcan bir iki maçta başarılı oldu geçen sene ama akıllı forvetler bu sisteme karşı sistem geliştirecekler, topun altına girmeye başlayacaklar, o zaman handball sistemi çökecek. Handball kalesi genişliği 3 metre, futbol kalesi 7.32m. Handball forveti dar bir alana atış yapmaya çalışıyor ve kaleci  kendini büyütmekte haklı. Futbol kalecilerinin esas sorunu ise topa eliyle müdahale etmek için yan yakına gelen topa çabuk düşüp elle kesmeyi veya tutmayı unutmaları. Handball kalecilik sistemine alıştıkları için artık çabuk yana düşüp topu kesemiyorlar. Hep çarptırmayı düşünüyorlar, bir yere kadar doğru ama elle topa yön verebilme ihtimalin daha fazla, vurulan top kaleciye çarpıp forvetin önüne geri düşeceğine eliyle kornere gönderebilirler veya tutabilirler. Her iki şekilde de çalışmaları lazım. Bir yenilik yaratmaya çalışırken diğer yapmaları gereken esas kaleciliği unutuyorlar. Her iki antrenmana da çok çalışılması lazım. Yoksa çok gol yiyecekler.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?