ANA SAYFA > Yazarlar > Can Barhan > Büyük Altay en iyi bildiğini tekrar yaptı!

Büyük Altay en iyi bildiğini tekrar yaptı!

CanBarhan
Sosyal Medya :
18 Eylül 2021, Cumartesi 05:55
303 kez okundu

Geçen hafta Konyaspor'a mağlup olduktan sonra yaptığım analizde Altay takımının defansta şahsi hatalardan dolayı geriye düştükten sonra ayağa kalkamadığını ve oyun düzenini uygulayamadığını söylemiştim. Bu hataları bertaraf ederse ligde kalıcı bir hale geleceğinin sinyallerini görmüştüm. Derbi ile ilgili sorulan bir soruya da favorimin Altay olduğunu ve galip geleceğini düşündüğümü söylemiştim.
Esasında oyunun ilk devresi,  Şampiyonlar ligi maçlarının kalitesini ve çabukluğunu  seyrettiğimizin akabinde mahalle maçı gibi oynandı. Altay birinci devrede asla beklediğim gibi değildi. Pinares'in olmaması bütün oyun planını etkilemişti. 
Orta sahada oyun kurucu özelliği olmayan, kesiciliği ön planda olan Poko ile Zeki,  bir takımın ataklarını düzenleyebilecek, yaratıcı paslar atabilecek oyuncular olmadığı bariz açığa çıktı. 
Defanstaki bireysel hata oranını düşüren bir Altay takımı ileride bulunan dört forvet özellikli futbolcusuna göndermekte çok sıkıntı çekti ve bu büyük bir sorun olarak gözüktü. Teknik direktör Mustafa Denizli bu sorunu çözmek zorunda. İyi bir takım oluşturuldu, iyi maçlar oynayabileceklerini düşünüyorum ama Göztepe galibiyeti Altay takımının organize bir oyunu sonrasında gelmedi. 
Göztepe Teknik direktörü Altay'ı incelemiş, bir taktik ortaya koymuş. Bir derbide Göztepe gibi bir takımın korkak bir taktikle Halil ve Ndiaye'yi ileride bırakıp kontratak futbolu oynamasının izahi mümkün değildir. 
Göztepe,  lige yeni çıkan Altay'a göre çok daha tecrübeli olmasına rağmen, pas oyunu oynayıp, toplu hücum, toplu müdafaa yapması gerektiği yerde sadece gol bulup üstüne yatma taktiği Göztepe'nin mağlubiyetini getirdiği gibi Altay'a galibiyet zeminini hazırladı. 
Teknik direktör Mustafa Denizli'nin oyunun 60. dakikasına kadar Thaciano'ya katlanmasını anlam veremedim. Herhalde hafta içi Thaciano'nun hafta içi antremanlardaki performansı yanılttı. Maç performansı sınıfta kaldı. Penaltı vuruşu ise bu işin en iyi vuruşlarını yapan Mustafa abiyi bile çok kızdırmış olacağına eminim. Altay'ın blokları arasındaki kopukluğu düzeltecek bir oyun kurucuya ihtiyacı var. Kappel, Bamba, Rodrigez top almak için devamlı geriye geliyorlar, ileride şablon kurmakta gecikiyor Altay forveti. Mustafa Denizli Paixao'dan bu sene çok faydalanmadı. Paixao'nun yeterli kondisyonunun olmayacağını düşünüyor olabilir ama Paixao büyük profesyonel olduğunu ve büyük golcü olduğunu oynadığı 30-35 dakika içinde tekrar ispatladı. Attığı gol Avrupa'da bile herzaman atılan gollerden çok farklıydı. Oyunu 60'ıncı dakikadan sonra ateşleyen, sanki bir 10 numara gibi oynayan Paixao'ydu. Hayran olmamak elde değil. Altay takımını diğer liglerden buraya taşıdıktan sonra süper ligde de çok işler yapacağa benziyor. Bu arada Göztepe teknik direktörünün Paixao için önlem almaması ise komikti. 
Geçen hafta Konya maçında çok hatalı bir gol yiyen kaleci Lis ise oyunda dikkatli ve Altay takımına faydalı olacağı intibaı yarattı. 
Bu arada Cebrail ve Naderi çok istekli, iyi ve faydalı oynuyorlar. Altay takımı orta saha oyun kurucu elemanı sorununu çözerse ligde daha başarılı sonuçlar alacaktır. 
BÜYÜK ALTAY'ı 18 yıl sonra döndüğü Süper lige, bıraktığı yerden devam edip Göztepe'yi Altay geleneklerine uygun Derbiyi kazandığı için kutluyorum. 
Maçtan önce ne gördümse yazdım, ALTAY derbiyi kazanır dedim! Asla niyet okumak değildi. ALTAY bağıra bağıra ben iyi takımım diyordu ve bunu da Derbide başardılar.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?