ANA SAYFA > SPOR > Karace: Kongreyi erteleme Karşıyaka'ya büyük zarar verip zaman kaybettirir

Karace: Kongreyi erteleme Karşıyaka'ya büyük zarar verip zaman kaybettirir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karace: Kongreyi erteleme Karşıyaka'ya büyük zarar verip zaman kaybettirir

Daha önce 2001-2004 yılları arasında başkanlık yaptığı Karşıyaka'da futbolda şirketleşmeyle yeni yapılanmaya gitmek için göreve talip olan Cenk Karace, yönetimin 15 gün içinde kongre kararı alıp sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi sürecinde Futbol Federasyonu dahil onlarca kulübün seçim yaptığını, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kongre kararı aldığını hatırlatan Karace, "Yaklaşık 50 bin üyesi olan Fenerbahçe seçimli kongre tarihlerini 29-30 Mayıs ve 5-6 Haziran hafta sonları olarak açıkladı. Gerekli sağlık tedbirleri alınıp kongremizi artık acilen yapmalıyız. Kongreyi temmuz ya da ağustos aylarına erteleme planı Karşıyaka'ya büyük zarar verip zaman kaybettirir. Kongreyi 2 güne yaymak zorunda da değiliz. Seçim maddesini oylamayla ilk güne de alabiliriz. Turgay Büyükkarcı'nın yönetiminde yanında 3-4 kişi dışında kimse kalmadı. Aday olacaksa seçime gitmek onun için de listesini güçlendirme fırsatı" ifadelerini kullandı.

Cenk Karace, Büyükkarcı'nın sandığa gitmemek için pandemiyi ve kulüp tüzüğünü bahane olarak gösterdiğini ancak tüzüğün hiçbir maddesine uymadığını dile getirdi. Karace, "Tüzük maddelerini uygulamaya bu kadar sıkı sıkıya bağlıysa tüzüğümüze göre yılda 4 defa divana bilanço ve faaliyet raporu vermiş mi? Her yıl 31 Mayıs'ta yapması gereken mali genel kurulları neden yapmamış? Mayıs 2019'da yaptığımız son mali genel kurulda 57 milyon olarak açıkladığı borcu kendi sözlü beyanlarında 86 milyona çıkardığı ve tüzüğe göre yüzde 3 borçlanma yetkisini aştığı halde nasıl göreve devam ediyor? Galatasaray, Fenerbahçe, Bursasaspor 15 gün içinde genel kurul yaparken pandemi kurallarına nasıl takılmıyor? Hesabını sadece kendisinin bildiği kripto para işine kulübü alet ederken, tüzüğün hangi maddesine dayanarak yapmış? Soruları çoğaltmak mümkün ancak koltuktan kalkmaya bu kadar çekindiğine göre veremeyeceği çok hesap birikmiş demektir. Tüm bunların üzerine kongre yapmadan futbol, basketbol takımlarının önümüzdeki sezon sözleşmelerini de yaparsa kulübe çok büyük ihanette bulunmuş olur" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Turgay Büyükkarcı: Seçimden kaçmayız
Sonraki Haber Okuyucu mektubu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?