ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyakalı kadınların sağlığı KETEM'e emanet!..

Karşıyakalı kadınların sağlığı KETEM'e emanet!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı kadınların sağlığı KETEM'e emanet!..

Kadınların korkulu rüyası olan meme ve rahim kanserinin tetkik ve taraması için ücretsiz hizmet veren KETEM Karşıyakalı kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde; KETEM ’de 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taramasına yönelik HPV-DNA testi, 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri taramasına yönelik MAMOGRAFİ ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde kolon kanseri taramasına yönelik GGK (Gaitada Gizli Kan) testi ücretsiz uygulanıyor.Karşıyaka KETEM’de 2015 yılı içinde; HPV-DNA, GGK, Mamografi tetkikleri ile toplam 7730 kişiye ulaşılmış.

Testler sonucunda riskli bulunan kişiler, gerekli bilgilendirme yapılarak, Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterler doğrultusunda ve Hastanelerin görevlendirdiği Uzman Hekimlere yönlendirilmektedir. Gittikleri kurumlarda yapılan işlemler ve kişilerin ileri tetkik ve tedavi işlemleri de KETEM tarafından izleniyor.

Kanser Erken Teşhis ve Tarama amacıyla kurulan KETEM’ler (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi), Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Hekimleri aracılığıyla hedef yaş grubundaki kişilere ulaşıyor.

İHSM İzmir Kanser Şube bünyesindeki kayıt merkezi,  dünyada kanser kayıtçılığıalanında bulunan 6bölge merkezinden biri olup, yaklaşık 30 ülkeye teknik destek ve eğitim vermektedir.İzmir ilinde kadınlarda en sık görülen ilk üç kanser türünün meme, tiroid ve kolorektal kanserler olduğunu belirten Kanser Şube Müdürü Dr. Ümit Altıntığ, taramaların amacının erken tanının sağlanarak ölüm oranlarını aşağı çekebilmek olduğunu söyledi. Altıntığ sözlerini şöyle sürdürdü. Merkezimizdeki tüm tarama ve tetkikler ücretsizdir. Taramalarda uluslararası standartlara uygun olarak rahim ağzı kanseri için “HPV-DNA testi”, kolorektal kanser için sadece insan hemoglobinine duyarlı “gaitada gizli kan testi” ve meme kanseri için ise “mamografi” taraması yapılmaktadır.”

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından, önlenebilir kanserlerin sıklığını ve ölüm oranlarını azaltmak amacıyla KETEM’ler (Kanser Teşhis ve Tarama  Eğitim Merkezi) kurulmaktadır.2014 Temmuz ayında kurulan ve resmi açılışı Kanser Daire Başkanı Doç.Dr.Murat Gültekin tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde yapılan Karşıyaka KETEM’e Karşıyaka Belediyesi tarafından sağlanan mamografi cihazı ile mamografi çekimleri de ücretsiz yapılmaktadır.

Tarama kapsamında yapılan tüm hizmetler ücretsiz olan KETEM’de, Mamografi dışında randevusuz hizmet veriliyor.

Haber Fotoğraflar : Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 2 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar'dan implanta yoğun ilgi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka İtalya'da kayıp

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?