ANA SAYFA > MEDYA > Altın Kalem'den İzmir'e üç ödül

Altın Kalem'den İzmir'e üç ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Altın Kalem'den İzmir'e üç ödül

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) bu yıl 7'ncisini düzenlediği Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nden İzmir'e üç ödül geldi.

Gazete, Dergi Haber (Ulusal) kategorisinde Hürriyet'ten Banu Şen ve Gazete, Dergi Haber (Yerel) kategorisinde Ege Telgraf'tan Saadet Erciyas ödül alırken, Özden Alpdağ Özel Ödülü ise 73 yıldır yayın hayatını sürdüren Ticaret Gazetesi'ne verildi
****
Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) geleneksel olarak düzenlediği bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen Altın Kalem ödülleri sahiplerini buldu. Ankara Whyndam Otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla her bireyin görüş ve düşünceleri ile çevresindeki haberleri toplumun tüm kesimiyle paylaşmasının gazeteciliği daha da önemli kıldığını belirtti.
Bakan Elvan, halkın gözü ve kulağı konumundaki yazılı ve görsel basının, devletle vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Basın mensuplarının uzmanlaşmasının, örgütlenmesinin belirli bir sorumluluk ilkesi çerçevesinde hareket etmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren Elvan, son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla her bireyin görüş ve düşünceleri ile çevresindeki haberleri bir anlamda toplumun tüm kesimiyle paylaşmasının gazeteciliği daha da önemli kıldığını ifade etti.
Devlet yönetiminde olan kişiler olarak kendilerinin zaman zaman konuyla ilgili olmayan, yanlış, yalan haberlerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Elvan, bu noktada uzmanlaşmanın ve belirli bir çatı altında toplanmanın, belirli bir sorumluluk çerçevesinde kuralların ortaya konmasının son derece anlamlı olduğunu kaydetti.
Elvan, "Son 16 ayda zamanımızın büyük bir kısmını haber düzeltmekle geçiriyoruz. Bu da bir anlamda konunun iyi anlaşılmaması veya farklı bir şekilde algılanmamasına yol açıyor. O nedenle uzmanlaşmayı çok önemsiyorum" diye konuştu.
Elvan, Altın Kalem ödülü alan tüm basın mensuplarını kutlayarak, "Çok önemli bir görevi üstleniyorsunuz" dedi.
Basında daralma yaşanıyor
EMD Genel Başkanı Turgay Türker de ekonomide yakalanan büyümeye karşın gazetelerin, televizyonların ve ajansların Ankara bürolarında yaşanan kısıntıların had safhaya çıkarken bir çok ulusal medya kuruluşunun Ankara bürosunda ekonomi muhabiri kalmadığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Buradan çağrı yapmak istiyorum, bakanlıklardan ve kamu kuruluşlarından ricamız kendi alanlarına bakacak tecrübeli muhabirleri talep etmeleridir. Bu anlayış, eskiden olduğu gibi uzmanlaşmanın değerlendirilmesine ve arkadaşlarımızın işini korumasına yardımcı olacaktır. Bu anlayış haberlere kalite getirecek ve istihdama katkı sağlayacaktır.”
EMD olarak üyelerin yaptıkları çalışmaların ödüllendirilmesi anlamına gelen Altın Kalem Ödüllerinin kendileri için büyük anlam ifade ettiğini anlatan Türker, ‘’Ekonomi alanında çalışan arkadaşlarımızın ödülün prestijine ve saygınlığına özen göstererek katılımları bizleri mutlu etmiştir. Bu yılda 50’nin üzerinde haber jürimiz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Değişik kategorilerde birbirinden güzel haberler vardı. Ödül alan arkadaşlarımızın yanında ödül almayan haberler de birbirinden değerli idi. Özellikle yerel haber kategorisinde yoğun başvurunun yaşanması Anadolu’daki arkadaşlarımızın da bu ödüle ne denli değer verdiklerinin göstergesidir” dedi.
Altın Kalem Ödülleri
Konuşmaların ardından, EMD'nin Altın Kalem başarı ödülleri sahiplerine verildi. Bu alanda bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödül olan "Altın Kalem" ödülleri, bu yıl ulusal/yerel gazete ve dergi, internet haber ve köşe yazısı, radyo ve televizyon programı, ajans haber dalları ile Özden Alpdağ özel ödülü olmak üzere 6 dalda verildi.
Bu yıl gazeteci Taylan Erten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Müşaviri Kerem Eskigün, Bloomberg Muhabiri Ali Berat Meriç, Star gazetesi Muhabiri Ercan Baysal ve EMD adına Genel Sekreter Hüseyin Tunçay’dan oluşan jüri, ödüle aday çalışmaları değerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın, söyleşinin veya programın kamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişikliğe yol açması kriterini dikkate aldı.
EMD'nin Altın Kalem ödülüne layık görülen eserler ve gazeteciler şöyle:
1- Gazete, Dergi Haber (Ulusal)
‘’Maske Düşüyor’’
Banu Şen (Hürriyet)
- ‘’Gizemli Otel Faturası Ankara’yı karıştırdı’’
Sadettin İnan (Milli Gazete)
2- Gazete, Dergi Haber (Yerel)
- ‘’Tuz Turizmi, Neden Olmasın?’’
Saadet Erciyas (Ege Telgraf Gazetesi)
- ‘’Made in Turkey mi Turkish Made mi?’’
Korhan Gümüştekin (Ostim Organize Sanayi Gazetesi)
3- İnternet, Gazete, Haber, Köşe Yazısı
- ‘’Yap İşlet Devret’e Vergi Şoku’’
Şükrü Kızılot (Hürriyet)
4- Radyo-TV Haber Programı
- Ekonomik Analiz
Şirin Sümer (TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu)
- ‘’Aselsan’ın Teknoloji Sınavı’’
Özlem Dalga ve Mustafa Ergen (Bloomberg HT)
5- Özden Alpdağ Özel Ödülü
- 1942 yılından bu yana aralıksız 73 yıldır İzmir’de yayın yapan Ticaret Gazetesi
Öte yandan, törende konuşması sonrasında Bakan Elvan'a EMD Başkanı Turgay Türker tarafından teşekkür plaketi verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dr. Bediha Türkyılmaz, projelerini anlatıyor...
Sonraki Haber Karşıyaka Başkanı Diniz, primi 5 bin TL'ye çıkarınca olanlar oldu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?