ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de evlenecek çiftlere eğitim verilecek

İzmir'de evlenecek çiftlere eğitim verilecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de evlenecek çiftlere eğitim verilecek

Aile ve Toplum Araştırmaları Derneği tarafından hazırlanan “ATAD Evlilik Öncesi Eğitim Projesi” eğitimlerine başlıyor. İzmir’de ikâmet eden, evlenmeye aday 100 çift proje kapsamında eğitilecek. Program ücretsiz olarak düzenlenecek.

Aile ve Toplum Araştırmaları Derneği  ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu tarafından  hazırlanan “ATAD Evlilik Öncesi Eğitim Projesi” İçişleri Bakanlığı’nın 2015-2016 hibe programı kapsamında hibe desteği almayı hak kazandı.

Projenin tanıtım toplantısı 18 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 İzmir İl Dernekler Müdürlüğü'nde yapılacak. Toplantıya  İl Dernekler Müdürü ve proje ortağı İSTÖP ( İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, Aile ve Toplum Araştırmaları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Psk. Gülendam Çakmak ve Ege Gelişim Enstitüsü Müdürü Naringül Çakmak  katılacak.

Evlilik Öncesi Eğitim Projesi ile ilgili bilgiler veren  Aile ve Toplum Araştırmaları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Psk. Gülendam Çakmak;  “Son zamanlarda aile ile ilgili yapılan araştırmalarda, yazılı ve görsel basından alınan izlenimler doğrultusunda evlenme hızının gerilediği , aile yapısında çözülmelerin ve boşanma oranlarının arttığı gözlemleniyor. Bu kapsamda, ülkemize özgü olarak hazırlanacak bir evliliğe hazırlık programının aile kurumunun güçlenmesini, ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için önemli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülüyor. Evli bireyler ile yapılan araştırmalar, çiftlerin ilişki problemlerinin genellikle yetersiz iletişim ve problem çözme becerileri, gerçek dışı evlilik beklentileri ve cinsel uyum sorunları gibi sorunlardan kaynaklandığını gösteriyor. Bu durum kişiler arası uyumu güçleştirirken evlilik doyumunu da düşürüyor. Evlilik çatışması, depresyon, aile içi şiddet, kaygı bozuklukları gibi sorunlara neden oluyor. Ailede başlayan çözülme, toplumun genel yapısında da çözülmelere neden oluyor” diye konuştu.  

Uzm. Psk. Gülendam Çakmak;  “Proje; evlenecek çiftlerin önce kendi kişisel özelliklerini tanıyıp kişisel farkındalık kazanmalarını sağlamayı, evlilik yaşamı ile ilgili beklentilerini gerçekçi temeller üzerine oturtmalarını, çiftlerin iletişim becerilerini geliştirmeyi, çiftlerin problem çözme, çatışmaları yönetme ve müzakere becerilerini geliştirmeyi, çiftlerin yakınlıklarını ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyor” dedi.

Ayrıca bu programın, çiftlerin evlilik rolleri ve cinsel hayat ile ilgili bilgilerini gerçekçi temeller üzerine oturtmalarını kolaylaştıracağını  ifade eden Uzm. Psk. Gülendam Çakmak; “Çiftlerin finans ve kariyer hedefleri konusunda problem çözme ve karar verme becerilerini geliştirmeyi, çiftlerin kısa ve uzun vadede evlilik uyumu ve doyumunu arttırmayı, anne-babalık rolleri ve pozitif anne-baba tutumlarını öğrenmelerini sağlamayı, aile olma bilincini geliştirmeyi hedefliyor.

Projede “Duyguları Tanımak”, “Evlilik Beklentileri”, “İletişim Becerileri ve Empati”, “Müzakere Becerileri”, “Evlilikte Cinsel Hayat”, “Kariyer Becerileri”, “Anne-baba Tutumları ve Aile Olmak” konularının işleneceği yedi modül bulunuyor.

Projeye İzmir’de ikâmet eden, evlenmeye aday 100 çiftin katılması amaçlanıyor. Program ücretsiz olarak düzenlenecek. Programın sonucunda katılımcılara tüm konuları içeren eğitim kitabı ve katılım sertifikası verilecek. Programın sonraki yıllarda da devamının sağlanması için belediyede çalışan psikologlara eğitimcilerin eğitimi verilecek. Projenin halka tanıtımı kapsamında 15 Ekim 2015 tarihinde Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde ve 27 Ekim 2015 tarihinde Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde ücretsiz halk seminerleri düzenlenecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Genç dansçılar katılım belgelerini aldılar
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi çalışanları bayram yemeğinde buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?